1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Problemen 16:9 weergave en geheel geen [zwart] beeld) B270R

Discussie in 'Samsung DCB-B270R' gestart door davidov2009, 4 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze tip is de beste tot nu toe....

  Na 2x epg aan en uit zetten is beeld weer terug.
  (Stond al als tip aangemerkt)..
   
 2. Had ik reeds gelezen, alleen net nu ik wil testen of dat bij mij ook werkt kan ik het probleem niet reproduceren (zal je altijd zien).

  Maar dat zie ik nog echt als een oplossing voor het probleem an sich.
   
 3. En nu getest met een goede Hirschmann versterker erbij in de meterkast, ook op zwart.
   
 4. Ik heb sinds (heel) kort ook zo'n samsung voor op de slaapkamer. Eerst had ik hem op mijn nieuwste TV (huiskamer) ingesteld/uitgeprobeerd; dat gaf geen serieuze problemen (al is het zenders op volgorde zetten een wanhoop vergeleken met de IR-FOX)

  Op de slaapkamer bleek het relatief eenvoudig om op zwart te gaan.
  Verschillen met beneden waren:

  Signaal: boven maar 70% beneden 95%.
  Scart interface: beneden onmiddelijke synchronisatie op alles, boven verlies van synchronisatie tot reset van Tv of samsung.

  Het lijkt er dus op dat het signaal dat de samsung aan zijn scart-uitgang afgeeft synchronisatie-problemen kan opleveren bij ten minste sommige TV's; wiens schuld dat is laat ik daarbij in het midden. Sommige TV's reageren daarop door op zwart of zelfs uit te gaan (vooral buis-TV's ter bescherming van de afbuigings-electronica) anderen krijgen een lopend beeld en/of een verschoven beeld met rare (donkere) kleuren. LCD heb ik niet dus niet kunnen testen.

  Ik heb nu 2 vragen:
  1. Wat is naar jullie ervaring de invloed van de signaalsterkte op het zwart gaan?
  2. Heeft er iemand zijn problemen op verschillende TV's uitgeprobeerd en geeft dat aanzienlijke verschillen?

  Bedankt,

  Mees de Roo
   
 5. 1. Geen verschil. Getest met marginaal signaal en goed signaal.
  2. Philips LCD is moeilijker op zwart te krijgen dan een Sharp en een Daewoo.
   
 6. Bijzonder bedankt voor die informatie!

  Ik zou graag nog wat meer meningen horen om er zeker van te zijn dat dit geen toevalligheid is.

  Wanneer namelijk de TV iets uitmaakt (via een aansluiting die uitsluitend samsung->tv doorgeeft, dwz. dat de samsung volslagen onwetend is van de eraanhangende tv), dan moet het probleem in de scart-aansturing liggen en zullen de diverse testers dus niet steeds verschillende samsungs, maar steeds verschillende tv's moeten uitproberen.
  Het snel overschakelen (mogelijk is schakelen van favorieten per definitie al langzamer), zou dan alleen maar de trigger zijn die de scartaansturing de genadeklap gaf.

  Zelf ga ik eens op zoek op zolder; daar ligt nog ergens een scart-signaal verbeteraar die in staat was om VHS tapes, die door het wegnemen van synchonisatie-informatie tegen copiéren beschermd waren, toch te kunnen back-uppen. Misschien doet dat ook wat.....

  Verder wacht ik nog even op anderen.:thumb up:

  Mees de Roo
   
 7. Ik denk niet dat het scartsignaal er iets mee te maken heeft. Het enige dat wegvalt is het programma dat je kijkt. De informatiebalk onder in beeld is nog gewoon correct zichtbaar en het menu en EPG doen het ook allemaal nog naar behoren.
   
 8. OK,
  dat verschilt dan met wat ik hier zie; bij mij gaat alles op zwart (of strepen).

  Alleen een zwart beeld met goede balken, duidt op een MPG2 decoder implementatie die hangt of niet synchroniseert (omdat het ook met ongedecodeerde signalen gebeurt, anders zou je in eerste instantie de decoding logica verdenken).

  Het probleem daarbij is dat die hangs niet TV afhankelijk kúnnen zijn.
  Er lijkt dus sprake te zijn van ten minste twee verschillende problemen.

  Sorry, dat ik met de mijne de algehele verwarring kwam vergroten, want het is mij tot dusverre niet gelukt jullie type fout te reproduceren. Maar misschien zap ik gewoon niet snel genoeg ........

  Succes,

  Mees de Roo
   
 9. Ook ik heb vorige week een Samsung DCB-B270R gekregen en ook dit probleem gekonstateerd. Na snel zappen gaat het TV! beeld op zwart, info, menu en geluid blijven werken.

  Ik heb een andere truuk gevonden om het beeld weer terug te krijgen, door naar instellingen te gaan en het beeld op 16:9 te zetten ipv 4:3 en weer terug komt het TV beeld ook weer terug en werkt het weer een poosje.

  Ik heb nu de timer voor info op 5 sec gezet (stond bij mij op 2) en tot nu toe probleem nog niet terug gezien. Hopenlijk blijft dit zo :roll:
   
 10. Ik heb sinds kort ook een Samsung DCB-B270R en ook last van regelmatige zwarte beelden. Ik weet niet exact wanneer dat gebeurd, mij het heeft wel te maken met te snel zappen.

  De enige oplossing het uit/aan zetten van het systeem.

  Ik dacht dat ik het enige was, totdat ik deze draadje tegenkwam. Ik zal in vervolg opletten wat ik zie gebeuren wanneer het weer voordoet.

  Modedit : Gebruik van bold tekst gecorrigeerd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina