1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Internetsnelheden Ziggo minder?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door pjutr, 4 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heeft er al iemand ervaring met de Internetsnelheden van de Alles-in-1 paketten van Ziggo? Ik was redelijk tevreden over de soepele administratieve omzetting van mijn oude Casema-abonnementen in het Alles -in-1 pluspakket van Ziggo. Ik heb er maar 1 keer extra voor moeten bellen..

  Maar nu het abonnement echt is ingegaan valt het volgende op. De snelheden van mijn oude Casema Multi-abonnement zou omhoog gaan van 4000 Mbit/1000 Mb naar 8000 mbit /1500Mb. Bij de upload is dat op een teleurstelling uitgedraaid. Ik meet nu al de hele week eerder een lichte vermindering naar 850-950 kBit gemiddeld dan een een verhoging. De downloadsnelheid is wel flink omhoog, maar fluctueert als een gek. Casema internet was de laatste jaren na een lange turbulente periode zeer stabiel en net zo snel als geadverteerd (ook volgens onderzoek van de Consumentenbond) Heeft iemand al ervaring met deze omzetting?
   
 2. snelheid

  ik ben van Multi naar plus overgestapt

  Met Multi kwam ik boven de 4Mb uit
  Met alles in 1 plus heb ik 7147 kb/s om 1371kb/s
  Om deze waarden schommelt het steeds
  Klopt het dat het plus abbonement niet tot de 8Mb en er boven uit komt?

  Vandaag heb ik trouwens de brief gekregen!
   
 3. Welke speedtest-site gebruiken jullie daarvoor ?
  De enige die momenteel redelijk goed bruikbaar is met hogere snelheden is http://www.speedtest.net en kies dan de server in Amsterdam. Wat halen jullie daar ?

  Veel speedtests gebruiken een veel te klein testbestand waardoor je snelheid zal varieren of te laag lijkt.

  Ik theorie zul je altijd 5 tot 10 procent lager meten dan je lijnsnelheid omdat er ook data nodig is om de verbinding zelf te 'bedienen'. De brokken data krijgen namelijk elk een afzender-adres, bestemmings-adres, nummering en nog een aantal zaken erbij. Wat je meet met een speedtest is je netto-snelheid, dus hoe lang een databestand er over doet om overgestuurd te worden. De data die nodig is om dat bestand over te brengen telt niet mee, maar wordt wel overgebracht. Daardoor zul je altijd ietsje minder zien dan je hebt.
   
 4. Zolang we dezelfde meetmethoden hanteren als bij het Casema-pakket zou dat er niet toe moeten doen. Ik gebruik al jaren http://www.numion.com/MaxSpeed/index.html en dat is redelijk betrouwbaar is mijn ervaring.
   
 5. Ik heb met alles in 1 meestal rond de 7890 kb/s maar ook wel eens 7300 of 9500 kb/s download. Maar de upload is constand rond de 890 kb/s +/- 5%. Ik heb vandaag voor de 2e keer de bevestiging gekregen van de omzetting. Ze zitten lekker langs elkaar te werken bij Ziggo!
   
 6. Nou ik heb die zojuist even getest en die is erg slecht.....
  De ene meting heb ik 20Mbit download en de tweede meting heb ik 11Mbit download, de volgende heb ik nog minder. (zou 16Mbit moeten zijn)

  Er wordt zo te zien ook maar een test-bestand van 1Mbyte gebruikt en dat is dus het probleem. Nu de internet snelheden steeds hoger worden moet je dus ook grotere test-bestanden gebruiken omdat de onnauwkeurigheid steeds groter wordt anders. Ik heb een 16Mbit abonnement, een bestand van 1Mbyte binnenhalen duurt dan ongeveer een halve seconde. Om iets over de snelheid te zeggen moet je eigenlijk een seconde of 5 tot 10 testen omdat de snelheid altijd varieert. Gemiddeld haal ik dus gewoon 16Mbit, maar als de test te kort is kun je dus de ene keer hoger meten dan je werkelijke snelheid en de andere keer lager.

  Dus nu jouw snelheid is verhoogd voldoet die test bij numion.com gewoon niet meer bij jou. Vermoedelijk is het bij www.speedtest.net wel een stuk stabieler en geeft de snelheid ook beter aan.
   
 7. Deze site gebruik ik ook altijd

  ik meet constant rond de 7100kb/s download en rond de 1300 kb/s upload
  Is de download iets te laag,of is het wel goed voor het alles in 1 plus pakket?
   
 8. Afgelopen zaterdag heb ik aangegeven bij Ziggo over te willen stappen van ''internet soms-pakket'' naar het 'Alles-in-een plus' pakket. Tot mijn grote vreugde was afgelopen maandag de download snelheid al verhoogd naar zo'n 500 KB/s. Deze snelheid zou 1MB/s moeten zijn.

  Met de snelheid-meters op de genoemde site's heb ik vreemde bevindingen. Op de site's http://www.speedtest.net/ haal ik voortduurend een enorme snelheid van zo'n 29000 kb/s maar bij http://www.numion.com/YourSpeed3/Run.php?QuickStart=MaxSpeed is de berekende snelheid zo'n 4800 kb/s. Ook als ik 'gewoon' een bestand download bijvoorbeeld bij http://speedtest.bbned.nl/ kom ik op 4000+ kb/s.
   
 9. Vergeet niet dat hoe meer mensen kabel bij je in de buurt hebben (en ook kabel telefoon) , des te trager je down/upload snelheid.

  Test deze snelheid dan ook om een uur of 3 snachts ;-)
   
 10. Dit is sinds de invoering van (Euro)Docsis een achterhaald verhaal. Oude kabelinternetvarianten met bijvoorbeeld Com21 modems hadden wel veel last van het 'buurman-effect'. Tegenwoordig kun je hier alleen nog maar last van hebben wanneer er in je regio te weinig CMTS-en staan, en dit komt maar weinig voor bij Ziggo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina