1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Enkele vragen mbt. dtv en decoder

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door davidov2009, 4 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo beste gebruikers,

  Wij hebben sinds enkele dagen digitale TV van, ja u raad t al, Ziggo.
  In grote lijnen zijn we wel tevreden, maar met betrekking tot de details
  zijn er nog wel wat vragen/onduidelijkheden/kleine problemen.

  (vragen van toepassing op de standaard b270r decoder)

  1. Wanneer je zapt naar een kanaal is onder in beeld de EPG, tijd en "signaalstatus" te zien. Deze "status" is net zo wispelturig als het Nederlandse weer; op moment 1 geeft ie een 90% volle balk aan, 10 seconden later is er nog maar een smal streepje. Dit heeft echter geen enkele zichtbare invloed op de beeldkwaliteit, wat zou betekenen dat deze mededeling onzin is, is dat ook zo? Namelijk, als je 3x op de info-knop drukt zie je de signaalsterkte en kwaliteit weergegeven. Die is altijd resp. 70~88% en 100%. Wat is het verschil tussen deze twee? Ofwel, bij 1% signaalsterkte en 100% kwaliteit heb je alsnog perfect beeld? En wat zijn 'normale' waarden voor deze parameters? (kwaliteit lijkt mij belangrijker dan sterkte?). Van de BER heb ik al begrepen dat deze de error rate in de datastroom weergeeft, en deze altijd 0 is bij storingsloze toevoer.

  2. Wij hebben nog een oude 4:3 beeldbuis, dus staat het beeld bij ons op 16:9 LB (met balken boven en onder). Echter, na wat zappen kan 't beeld spontaan terugspringen naar 4:3 (16:9 uitgerekt dus, waardoor je langgerekte gezichten krijgt). Als je vervolgens in het setup menu kijkt blijkt de INSTELLING nog steeds 16:9 LB te zijn, maar dat krijgen we dus NIET! De enige oplossing is is dan even een ander formaat te kiezen (vb. Pan Scan) en dan weer terug te klikken naar 16:9. Maar omdat nu de hele tijd te doen, dat is een beetje onhandig. Is hier geen oplossing voor?
  (heeft 't nut ziggo in te lichten?)

  3. Na wat zappen is de kans zo'n 1 op 5 dat het beeld zwart wordt: je hoort nog wel het geluid van de zender, maar krijgt geen beeld meer. De signaalsterkte/kwaliteit blijven 70-88 om 100%. Enige oplossing die wij tot nu toe gevonden hebben is harde reset, waardoor je dus al je instelling kwijt bent. Is dit een bekend probleem/is er een oplossing?

  4. Klopt het dat de EPG verre van ideaal is? Soms valt hij spontaan weg en hebben we 'Geen zenderinformatie beschikbaar'. Terwijl wanneer je op 'guide' drukt zien we wel degelijk welk programma er speelt (en wat er volgt etc...). Je zou toch denken dat de EPG terugkoppelt naar dit infoschermpje onderin. Ook als je vervolgens op terug klikt staat er weer 'geen info' (of de balk blijft geheel leeg). Echt maf om te zien, want de EPG is dus wél gevuld.

  Alvast bedankt voor het beantwoorden van de vragen. Vermeld a.u.b. bij de punten of het nuttig is om er een melding van te maken of dat dit lijd tot gebed zonder end (en van de regen in de drup :P).
   
 2. [​IMG]

  Dit gele balkje is geen signaalstatus, maar geeft aan hoever het huidige programma al gevorderd is. Dus als hij bijna vol is, is het programma bijna afgelopen (volgens de EPG dan). Het volgende moment zal hij dus weer terugspringen naar een smal streepje omdat er een nieuw programma begint.

  De informatie in het balkje wordt op een andere manier doorgegeven dan die in de EPG. De informatie in het balkje komt uit present/following event information van de Event Information Table, de EPG informatie komt uit de "event schedule". Daar zou verschil tussen kunnen zitten, dan moet Ziggo het oplossen. Het kan ook een decoder-probleem zijn. Kan je alleen bepalen als je op hetzelfde moment er een ander type decoder naast hebt staan. Dat is inderdaad nogal lastig.. :cry:

  Punt 2 en 3 liggen waarschijnlijk niet aan Ziggo, maar aan de decoder. Post je ervaringen eens in het 270 subforum . Als daar blijkt dat er meer mensen last van deze verschijnselen hebben zal het sneller opgepakt worden.
   
 3. haha :mrgreen: dat is nog eens een grap. "Ja hij verspringt zomaar", duhh!!! ;) Staat ook niet helder in de handleiding vind ik. In ieder geval bedankt.

  Zal ook even een postje doen op het 270 subforum.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina