1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo opzeggen: iemand al gelukt?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door cyruse!, 4 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit heeft er mee te maken dat de facturen iets eerder dan 31 oktober uitgedraaid worden. Doordat je abonnement pas per de 31e dicht gezet is, ziet het facturatie systeem niet dat je niet meer gefactureerd hoeft te worden.

  Het teveel betaalde abonnementsgeld wordt automatisch volgende maand gecrediteerd.
   
 2. Het facturatie systeem zou moeten kijken naar de abonnementen over de periode waarover gefactureerd wordt. Simpel zeggen dat je een factuur stuurt naar huidige abonnees is niet juist. Bij de abonnementen staat vast al een veld einddatum, en anders is deze informatie er bij te zoeken omdat een klant een maand van tevoren moet opzeggen.

  Je zou verwachten/hopen dat over deze consequentie van het vooruit laten betalen nagedacht was, maar helaas. De informatie-analyse bij het aanpassen van de systemen is duidelijk niet goed gedaan.

  Voordat mensen gaan zeggen "wat maakt het nou uit, je krijgt je geld toch terug?", het is ook/vooral in het belang van Ziggo om dit in één keer goed te doen. Nu moeten er twee onnodige transacties (incasso en creditering) gedaan worden, dat kost meer geld. Verder zal er extra gebeld gaan worden met de helpdesk, en ook dat kost geld.

  Als mensen gaan storneren (op zich terecht) moet dat op een of andere manier verwerkt worden. Of de terugbetaling de maand daarna moet gecanceled, of na de terugbetaling volgt er weer een extra rekening. Veel onnodige handelingen en kosten die voorkomen hadden kunnen worden door op een juiste manier te factureren.
   
 3. Ik kan me je reactie goed voorstellen. Maar ik vind dat je mijn opmerking moet zien in het licht van de problemen die ik heb gehad. Ik heb niet "een tijdje" een abonnement gehad bij QuickNet, maar maar liefst bijna 10 jaar. De overgang van Sonera naar QuickNet/Multikabel; nooit geen problemen gehad. Maar vanaf het moment dat het Ziggo werd ging echt alles mis. Snelheid werd traagheid en klantenservice werd wachtservice; als ze uberhaupt al bereikbaar waren. Ik vind het oprecht jammer dat het zo is gegaan want anders had ik gewoon mijn lustrum gevierd.
   
 4. EN JAWEL HOOR!!! Ziggo blijft me achtervolgen...

  Op 31 oktober 2008 schrijft Unknown:
  - Het internet contract zal per 31 oktober beëindigd worden. Je krijgt hier nog een bevestiging van.
  Zie: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=118805&postcount=87

  Ziggo bevestigd per brief dd. 1 oktober 2008 mijn opzegging per 31 oktober 2008 en verzoekt mij het modem te retourneren. Het modem is dezelfde dag nog geretourneerd met pakketnummer 3SKRO6269300 richting 2740 AC Waddinxveen.

  Ik moet dus t/m de maand oktober 2008 betalen.

  Op 30 oktober 2008 schrijft Ziggo echter TOCH EUR 29,95 af. Dat is voor de maand november en is dus onterecht.

  30-10-2008GIRO 931377 ZIGGO BV
  BETALINGSKENM. ARNL-48000315-
  KLANTNR* 12070722
  ABON TM NOV, FACT.NR* 209230378
  FACT. OP WWW.ZIGGO.NL/MIJNZIGGO-29,95 EUR

  Ik laat dit geld meteen storneren.

  Ziggo is hardleers en debiteerd gewoon weer EUR 29,95 valuta 27 november 2008. Dit keer betreft het mijn abonnementsgelden voor de maand december 2008 terwijl ik dus al sinds 31 oktober 2008 geen abonnement meer heb.

  27-11-2008GIRO 931377 ZIGGO BV
  BETALINGSKENM. ARNL-51267719-
  KLANTNR* 12070722
  ABON TM DEC, FACT.NR* 212767905
  FACT. OP WWW.ZIGGO.NL/MIJNZIGGO -29,95 EUR

  Ik laat dit storneren en zorg dat Ziggo mij niet meer lastig kan vallen:

  En jawel hoor, vandaag ontving ik een brief van Ziggo dat ik ze nog EUR 59,90 tegoed ben en dat ik dat binnen 10 dagen moet overmaken. Klantnummer 12070722. Of ik ook even voor lokaal tarief een uurtje in de wacht wil staan.

  Het is ook leuk want bij zoiets MOET je altijd iets terugschrijven en dat ook nog aangetekend. :(
   
 5. Ik neem aan dat je bedoeld dat je nog € 59,90 tegoed hebt volgens Ziggo, of een schuld ?
  Ik kreeg een aanmaning voor een bedrag van - € 58,-, volgens de helpdesk een foutje waar ik verder niets mee hoefde, het zou automatisch verrekend worden. Hopelijk gebeurd dat ook en ben ik straks niet opeens afgesloten vanwege een tegoed bij Ziggo.:rolleyes:
   
 6. Ik schreef:

  Ik ben Ziggo volgens hun dus nog geld schuldig. Ik quote Ziggo's brief wel even:

   
 7. Kan iemand alhier wellicht iets voor mij betekenen?
   
 8. Wachttijden zijn geen uur, bij lange na niet. ik zou even bellen als ik jou was en het ze even vertellen dat er een foutje gemaakt is. Als het wachten te lang duurt, zou ik gewoon aangeven dat het hun fout is en dat je verwacht de telefoonkosten ook terug te kunnen krijgen omdat ze anders niet voldoende bereikbaar zijn. Of gebruik het storingsformulier op de site om een melding te maken.

  Als debiteuren specialist (mag ik zeggen na meer dan 20 jaar) kan ik je vertellen dat er ook voor de facturatie/debiteuren afdeling niets zo frustrerend is als een systeem dat facturen blijft spugen terwijl dat niet moet.
   
 9. Je schreef: dat ik ze nog EUR 59,90 tegoed ben
  Je bedoelde dus: dat ik ze nog EUR 59,90 schuldig ben.
  Vandaar mijn vraag.

  Ik ben weer "verrast" met een factuur voor aansluitkosten en bijna twee maanden televisie Z1 terwijl ik een Alles in 1 pakket en al jaren kabel heb.

  Bovendien onderneem ik pogingen de aansluiting van iemand anders op te zeggen waarvan Ziggo vol blijft houden dat die geen klant is.:confused:
  De klantenservice schiet niet op dus dat wordt weer naar het Ziggo kantoor waar ik gelukkig vlak bij woon.
   
 10. tevreden !!!

  Ik had in eerste instantie problemen met Ziggo, een zeer onstabiele verbinding en dat is als je een alles in 1 pakket hebt erg vervelend, vooral in de piekuren lag het bij mij dood, ik kreeg de klantenservice toch best snel te pakken (3x gebeld en steeds binnen 10 minuten) en een monteur kon ik de volgende dag al krijgen.
  De monteur constateerde hetzelfde probleem en is zelfs in mijn kruipruimte geweest en heeft het probleem opgelost door een goede goede las te maken in mijn lijn....nu zijn alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen, ik heb nu al dagen een stabiele verbinding....even afwachten nog maar dit verdient wat mij betreft wel een pluim.
  Wat ik echter wel als slecht zie is de redenen die de klantenservice als probleem opgeeft, ze proberen de telefoon zo snel mogelijk neer te kunnen leggen maar als je volhardend bent en een beetje verstand van zaken hebt is het snel opgelost (in mijn geval dan).

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina