1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Veel beeldhapperingen op Net5

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Dark Angel, 3 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gisteravond geen tijd om Mc leods daughters te kijken dus dacht dan maar opnemen. (net5)

  De ellende begon al toen ik de tv aan deed, overal de melding preview periode verlopen, dat heeft zeker een half uur geduurd.

  Toen ik later op de avond de tv weer aan deed stond net5 op zwart wat meteen verdween na heen en weer zappen, maar ik heb dus 5 minuten van Mc leods daughters opgenomen en de rest van het uur zwart. :evil:
   

 2. Ook ik dacht regelmaat ontdenkt te hebben, hier op net 5 vooral aan het begin en na de reclameblokken hapert het beeld.... andere zenders geen last
   
 3. Net weer een e48 melding en wegvallen / haperen van de verbinding. Ben maar weer overgestapt naar analoog kijken van NET5. Gisteravond ook, laterna was NET5 zwart. Dacht even dat het goed ging.
   
 4. Ook hier storingen (geen beeld) op Net5, RTL8 en SuusShopping (maar die laatste maal ik niet om).
  Bekabeling heb ik al na laten kijken door een electriciën, dus ik verwacht toch dat het daar niet aan ligt.
   
 5. Ook hier (regio zwolle) problemen met ontvangst van net5, hier veel haperingen sinds ruim een week. Ook zenders ned1,2,3 rtl4 problemen, overige zenders haarscherp. Deze laatste zenders hadden een tijdje bijna helemaal geen beeld, sinds het weekend is het wel beter geworden maar nog steeds haperingen in het beeld. Erg verveld maar opgelost door weer analoog te kijken in de hoop dat het weer beter zou worden maar dat schiet nog niet op
   
 6. Heb je naar de BER gekeken, als de waarde aanzienlijk groeter is dan nul dan zou de bekabeling nog maar eens nakijken.
   
 7. Geldt dat ook voor andere zenders, die BER waarde?
  En, wat moet het zijn in de ideale situatie? De verhouding Ontvangst/BER heb ik het dan over.
   
 8. Hier is het ook nog steeds huilen met de pet op :evil:
  Vaak stilstaand beeld etc..
   
 9. Voor alle kanalen geldt dat de BER nul moet zijn om geen storingen te hebben. Een BER onder de 200 schijnt nog wel een acceptabel beeld te kunnen leveren, maar er is dan duidelijk iets mis.
  BER betekent Bit-Error-Rate, je ziet daarmee het aantal foute bits per miljoen ontvangen bits (E-06), liefst heb je geen fouten dus nul errors. Dat geldt voor alle kanalen dus.

  Het getal bij ontvangst-sterkte is niet interessant, dat is afhankelijk van je type ontvanger en niet gecalibreerd. Ik heb op een IR-FOX op sommige kanalen een signaal sterkte van 9% maar een BER van nul en geen enkel probleem.
   
 10. Oh, dat is al heel verhelderend. Want wij hebben bijna alles op 8% staan, en dat vond ik al raar :D
  Ik zal eens op zoek gaan naar die BER.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina