1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnemen en Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Mike1234, 3 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Pfff.. Had even niet met deze combinatie rekening gehouden...

  Er is vast wel een Alphacrypt gebruiker die hier meer over kan vertellen...
   
 2. Ik heb een Sony KDL-32S3000 i.c.m. een alphacrypt classic module. Het werkt bij mij zonder problemen i.c.m. Ziggo. Kon alle zenders door middel van de automatische zoekfunctie zo vinden. Alleen moest ik wel alles op volgorde zetten, want dat gebeurt niet automatisch. Scheelt weer een extra kastje en een afstandsbediening. Het is wel verstandig om de nieuwste firmware erop te zetten (3.15). Dit i.v.m. de extra beveiliging bovenop de Irdeto. De latere firmware’s ondersteunen dit.

  De alphacrypt classic module decodeert het signaal binnen de tv. Indien de tv een scart of hdmi uitgang heeft kun je dat signaal opvangen met een recorder. Maar het vervelende is dan wel dat je maar 1 tuner hebt. Wil dus zeggen dat als je iets opneemt, je niks anders kunt kijken.

  Succes,
  David
   
 3. Dank je voor toelichting.
  Het was dus mijn bedoeling, als het had gekund, via de Alphacrypt een digitaal programma opnemen en de analoge zenders gewoon via de tv bekijken. Dan kan ik het kastje van de digitale tv wegdoen/wegzetten.
  Ik weet dat er 1 tuner in zit maar hoopte eigenlijk dat hij het signaal van de Alphacrypt kaart gewoon door kon geven aan de dvd-recorder en ik analoog kijken.
   
 4. Als je analoog wil kijken en digitaal wil opnemen moet de tv een uitgang hebben van de digitale tuner. Dit is voor zover ik weet niet het geval. Als je geen extra digitale decoder wil hebben raad ik je aan te gaan kijken voor een dvd recorder met ingebouwde digitale tuner, of dubbele tuner om ook digitaal tv te kunnen kijken. Het is wel een prijzige oplossing.

  Zie bijvoorbeeld: Sony RDR-HX1070B
  Misschien is er wel wat goedkoper, want deze is wel heel uitgebreid, maar heb dat ff snel opgezocht. Die moet dan wel de codering (Irdeto) van Ziggo ondersteunen.

  David
   
 5. Dank je voor de uitgebreide uitleg.
  Het is in principe geen bezwaar om de decoder te laten staan die er nu staat.
  Het was alleen wel mooi geweest als het wel had gewerkt. Het mag dus niet zo zijn.
   
 6. 32-w4000

  Zojuist een Alphascript card bij MM gekocht. Werkt!!! beweerde de "expert", anders breng je hem maar terug, goeie deal dacht ik.

  Alpha erin,smartcart erin en op volledige scan laten zoeken, 262 services gevonden maar GEEN Ned 1,2 en 3, beeld of geluid, sh...t.:evil:

  Kaartje er maar weer uit en erin. Ditmaal de Alpha iets verder erin geduwd, ben altijd (te) voorzichtig met multipen stekkertjes.

  Volledige scan: 262 services, beeld en geluid maar GEEN Ned 1,2,3, F..ck.:evil:

  Dan maar de quickscan en zowaar Ned 1,2 en 3 gevonden, halleluja.:-P

  Nog FF de Alphascript ondervraagd: Versie 3.12 software

  Vraagje: moet ik de software upgraden naar 3.14????
   
 7. Ik zou het doen. Als je een notebook hebt met een PCMCIA slot kan je het zelf doen.
  Software 3.16? kan je hier vinden. http://www.alphacrypt.de/Updates.36.0.html
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
 9. Tja, maar het is net als in dit forum, je leest meer dingen die fout gaan als zaken die wel lukken.
  Ik heb ook even lopen stoeien met de drivers vorige keer. Mijn oude trage notebookje draaide nog onder W98. Tevens hebben nieuwere notebooks geen pcmcia slot meer dus moet je alweer een adapter aanschaffen.
  Overigens, indien je zo'n ding bij de betere audio/video vakhandel hebt gehaald zoals een Botman in Hoorn of van Ingen in Purmerend, zullen ze hem met liefde voor je updaten.
  Of een MM ook zoveel service geeft? Heb ik geen ervaring mee.
   
 10. Bij MediaMarkt kreeg ik een paar weken terug gewoon een Alphacrypt met versie 3.12. Standaard zorgen ze in ieder geval dus zeker niet voor de laatste versie daar. Daarna heb ik nog een tweede Alphacrypt bij www.cardwriter.nl gekocht, en die kreeg ik keurig uitgeleverd met 3.16.

  De 3.12-versie zit bij mij ook in de SONY-TV, en dat werkt helemaal probleemloos. Geen enkele reden om te upgraden lijkt me zo voorlopig, if it ain't broke, don't fix it :)

  Nog een tip voor Nakamissy: zet "Auto Service Update" uit op je SONY. Als je dat aanlaat liggen de zenders bij iedere update van Ziggo weer helemaal door elkaar, en dat schijnt zo af en toe voor te komen (lees ik op Tweakers, ik heb 'm zelf meteen uitgezet).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina