1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnemen en Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Mike1234, 3 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben van plan om een tv te kopen (32w4000) en daar eventueel een Alphacrypt module voor te kopen voor de digitale uitzendingen. Ik heb momenteel een Samsung digitale tuner en die is aangesloten op de tv en
  op dvd recorder om af en toe wat op te nemen van Reality Zone en Discovery.
  Als je een Alphacrypt module in de tv gebruikt dan word het signaal waarschijnlijk alleen maar op het beeld weergegeven of komt datzelfde signaal misschien ook nog ergens uit om eventueel naar de dvd recorder door te lussen?
  Bestaat er misschien iets van een splitter zodat er 1 signaal in gaat en 2 x uitkomt?
  Zijn misschien niet al te slimme vragen maar ik heb geen idee.
   

 2. Geen idee, eigenlijk. Heeft die teevee wellicht een scart-(of wat dan ook voor een)uitgang, dan zou daar wellicht het signaal op kunnen verschijnen. Ligt een beetje aan de teevee. Ik geef het toe, het is een niet veelzeggend antwoord :wink:

  Gert.
   
 3. De tv heeft wel 3 hdmi aansluitingen en 2 scart aansluitingen.
  Ik heb ook geen idee of het wel of niet kan, daarom probeer ik het hier eens.
   

 4. Je zou kunnen verwachten dat wellicht het signaal verschijnt op 1 v/d 2 scart-aansluitingen? Staat er niets over beschreven in het bijbehorende handboek van die teevee? Als het ergens in staat dan moet het daar in staan...

  Gert.
   
 5. Ik kan het zo 1 2 3 niet vinden, daarom dus mijn vraag. Ik wacht wel af of er hier nog andere reacties komen. Als ik mijn tv binnenkort krijg ga ik het misschien wel even proberen met zo'n Alpha crypt kaart. Die schijnen ze bij sommige mediamarkten wel te hebben. Lukt het niet breng ik de kaart gewoon terug.
   

 6. Als je een alphacrypt kaart koopt zorg er dan wel voor dat het een 'Alphacrypt CLASSIC' is met een versienr >= 3.05 (als ik het me goed herinner) Deze dingen zijn nog vrij prijzig (+/- 100 euries) En je kan inderdaad niet op support terug vallen.

  Gert.
   
 7. Over dat versienummer lees ik overal en nergens diverse verhalen. Ook dat de ene kaart met 3.12 niet werkt en een andere kaart met 3.12 wel werkt.
  Als ik een kaart koop blijft het een gok. Dat Ziggo het niet ondersteunt is mij bekend. Van Sony schijn ik ook weinig ondersteuning te hoeven verwachten, dus daarom dacht ik eventueel een kaart te kopen bij de MM ivm makkelijk terugbrengen indien het niet werkt.
  Het ging dus vooral over het wel en niet kunnen opnemen van een digitaal signaal en dan ook kijken naar een analoog signaal.
  Daar ben ik nog niet helemaal uit.
  We zoeken verder.
   

 8. Qua opnemen staan analoog en digitaal geheel los van elkaar. Je kunt dus digitaal opnemen terwijl je analoog kijkt.
   
 9. Kan je dus digitaal opnemen en analoog kijken als je gebruik maakt van een Alphacrypt kaart in de tv?
  Waar moet ik dan het signaal vandaan halen dat naar de dvd recorder gaat?
  Enig idee?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina