1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Blokjes op 4,5,6,7 en 8

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Nico123!, 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. idd het lijkt dat sinds de 3 bij elkaar zijn de signaalsterkte erop heeft moeten inleveren, hier in anna paulowna heeft iedereen(digitaal) last van strepen in beeld, en collega's uit friesland/groningen hebben er sinds de fusie ook last van
   
 2. Dit is Ziggo algemeen....

  Goeie indruk maken ze...
   
 3. En dan erg vreemd, als het hele land er dus last van heeft(ik in Amersfoort), dat er toch wordt gesuggereerd dat mijn kabels niet goed zijn. Twee jaar heeft het probleemloos gewerkt, maar nu zijn door heel het land alle kabels sinds 2 a 3 weken niet meer goed?
   
 4. Ja, ik heb/had Casema en dat zijn nu net de zenders waar ik problemen mee heb. Dus aan welke ligt het probleem nu?
   
 5. Ik heb deze discusie vanmorgen gelezen en div. dingen uit geprobeerd vandaag.

  (eerst nieuwe-kabels gehaald hele-korte en lange voor waar TV nu staat, op de twee lokaties zelfde ber waardes)

  Sind paar maanden hier in heerhugowaard ook blokjes beeld RTL4,5, SBS6, RTL7, 8 vooral om 19:30 dan gaat het beginnen als iedereen nieuws gaat kijken.
  Mijn ber waardes schomelend tussen 0 en 2200
  Ziggo gebeld en die komen maandag meten, als het aan mijn kabels zou liggen zijn er aan monteur kosten verbonden.......
  Meld maandag wat de bevindingen zijn van de monteur

  Maar er wordt op doorgetimmerd op het feit dat het mijn probleem is.
  Het is toch jammer als er zoveel mensen zijn met deze storingen met deze zenders. Dan moet je als bedrijf Ziggo toch naar een oplossing zoeken.
   
 6. Even rechtzetten: lang niet het hele land heeft er last van. Hier (omg. Den Haag) is de ontvangst uitstekend!
  Dat het altijd goed gewerkt heeft en nu ineens niet meer, is helemaal niet zo vreemd. Er zal een Digitennemast ingebruik genomen kunnen zijn of de buren hebben een DECT telefoon aangeschaft, ik noem maar wat.
  Er komt steeds meer draadloze apparatuur in gebruik zodat, als kabels, connectors niet van superkwaliteit zijn, je opeens bij digitale TV storing kan krijgen. Misschien lijkt het afschuiven van Ziggo, maar in 9 van de 10 gevallen ligt het echt aan de "huisinstallatie".
   
 7. Niet het hele land want ook ik heb er geen last van :roll:
   
 8. Hier ook, gewoon perfect beeld (1462).
   
 9. Ik heb er ook geen last van, ik zie alleen dat er wat aan de hand is in de 610 mhz stream als ik de ber bekijk (20 tot 200)
  Dit levert bij mij (nog) geen storing op.
  Maar niet bij iedereen zitten de genoemde zenders in de 610 mhz gebied.
  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml
   
 10. Veel storingen op bepaalde streams waar meerdere DTV kanalen zitten ontstaan door instraling op huisinstallaties van buitenaf. Dat kan heel goed een digitenne zender zijn. Meerdere digitenne zenders zitten op 1 kanaal in delen van het land, dus in die gebieden kunnen meerdere mensen storing hebben, terwijl in andere delen mensen met een 'lekke' huisinstallatie dit niet hebben. Dit komt steeds vaker voor bij mensen die vroeger geen last hadde omdat het digitenne-netwerk steeds meer uitgebouwd wordt met lokale zenders in veel steden. Die zenders hebben ook behoorlijke vermogens (20 kilowatt effectief vermogen in de antenne is geen uitzondering) en kunnen dus in een huisinstallatie die niet helemaal goed is aangelegd storing veroorzaken op kabel-tv.
  Een lijst met frequenties van digitenne zenders met frequenties en lokaties kun je hier vinden. Een lijst met nieuwe zenders voor DVBH staat hier.

  Heb je storing op meerdere kanalen in één stream, kijk dan eens welke frequentie die stream heeft en of er een digitenne zender in de buurt van die frequentie zit en of die in de buurt van jou staat. Een kaartje met zender lokaties staat ook op die site.

  Voor de genoemde problemen op 610MHz zou dit bijvoorbeeld storing door digitenne op kanaal 39 (618MHz) kunnen zijn die op heel veel plaatsen gebruikt wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina