1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Blokjes op 4,5,6,7 en 8

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Nico123!, 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alsof ziggo het hele casema netwerk vervangen heeft, lijkt me niet... :)
   
 2. Heeft met het onderhoud te maken van het Casema netwerk he, want ik heb het gevoel dat er nog wel gewoon stations zijn. Want zag ook al een bericht ergens dat als er een storing in den haag is deze naar alphen aan den rijn gaat.

  Erg vreemd.
   
 3. wat bedoel je hiermee? je mag blij zijn dat er backup is als er ergens een glasvezel wordt doorgeknaagd (overmacht waar Ziggo overigens niks aan kan doen)... zeker met je digitale aansluiting heb je niks gemerkt dat het signaal tijdelijk via een andere manier binnenkwam...analoog was er wel wat loos in Zoetermeer...

  grtn

  Herman
   
 4. Blokjes 4,5,6,7 en 8

  Hallo,
  ben sinds een week gebruiker van digitale tv met een samsung recorder. Ook wij hebben last van blokjes etc. Krijg van ziggo volgende mail:
  Via de website heeft u een vraag gesteld over "PC2203 - Storing - TV Digitaal - Storing: Verbinding en ontvangst".

  In de omgeving van uw huis is een storing op 316 MHz
  ? Storing op Transportstroom 19 / 316 MHz ? RTL 4 RTL5 RTL 5 6 SBS 6 7 RTL 7
  Zullen het allemaal niet of slecht doen, er is een apparaat in uw buurt dat op deze frequentie een sterker signaal uitzend dan de kabel, daardoor wordt het beeld onderbroken.
  Dit kan bijna elk elektrisch apparaat zijn. Bv een babyfoon, draadloze router ect.
  Het makkelijkste dat u kunt doen is een gegoten kabel kopen, deze is beter beschermd tegen de straling van buitenaf (kabels met plastic dopjes helpen niet to nauwelijks).

  Ik hoop dat ik u met deze informatie voldoende heb geïnformeerd, om het probleem op te lossen

  Zou mij iemand kunnen uitleggen wat dat precies inhoud. Heb de draadloze router al uitgezet, babyfoon niet aan de orde maar het functioneert nog steeds niet. Moet ik alle kabels vervangen (liggen door het hele huis)? Waarom heb ik dan geen last op andere zenders? Dit is volgens mij zoeken naar de beroemde naald in de ....
   
 5. Inderdaad wijst deze storing op instraling op niet goed afgeschermde kabels en/of connectors. Digitale TV is daar erg gevoelig voor. De storing hoeft niet binnen jouw huis te ontstaan, helaas kan ie ook van de buren vandaan komen.
  Probeer met een kort coaxkabeltje van goede kwaliteit, dus met aangegoten stekkers je decoder + TV direkt aan te sluiten op de Ziggo-doos (het zg. overnamepunt) en kijk of de storing er dan nog is.
  Als dat het geval is rest alleen het vervangen van kabels door goed afgeschermde (bv. Hirschmann koka of Coax 12). Eventuele plastic connectors moet je dan vervangen door metalen.
  Als de storing bij de Ziggo doos ook aanwezig is, zal je een monteur moeten laten komen. Leg bij de storingsmelding uit wat je gedaan hebt om het na te gaan.
   
 6. Blokjes in beeld

  Hallo, ben pas nieuw en heb ook het probleem van blokjes in beeld al een tijdje, zit in gebied 1687 en inderdaad als de spanning er even afgaat middels stekker of schakelaar dan gaat het weer een tijdje goed. Heb toevallig vanmiddag gehoord dat het misschien interferentie kan zijn van een zendmast. Het rare is dat het ene kanaal wel en sommige kanalen helemaal niet dit fenomeen hebben.
  Wat misschien een oplossing zou kunnen zijn in dit geval, zijn goede afgeschermde kabels, die zouden dan in de plaats moeten komen van de huis-tuin-en keukencoax kabel en betere connectoren.
  Op de zenders waar dit gebeurt is de BER waarde erg hoog zo tussen de 300 en 500, bij de zenders waar het goed is, is het minder dan 10.
   
 7. Als je BER hoger is dan nul dan heb je zowiezo een probleem met een slecht signaal of interferentie. Als je de ontvanger direct aansluit op het zogenaamde AOP (eerste aansluitdoos waar je kabel het huis binnenkomt, vaak in de meterkast, soms in de woonkamer) met een zo kort mogelijk kabeltje (als test) is de BER dan beter (lager) dan normaal ? (dus alle splitters en/of internet-splitters er tussenuit halen.)

  Je kunt via www.stai.nl eventueel een setje goede kabels gratis aanvragen als je last hebt van een digitenne-zender (die bij jou in Hoorn nabij het Runshopping centrum staat) door een melding te doen.

  (zie ook bijvoorbeeld dit topic voor ervaringen met de digitenne zenders in jouw buurt)
   
 8. Blokjes in beeld

  Dank je wel CeeS, voor deze uitleg en tips
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina