1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wireless internet Vista

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door minimouse, 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb mijn linksys router geinstalleerd en kan wireless connectie maken via mijn laptop. Zodra ik de laptop afsluit en weer opstart, dan start de wireless connectie niet automatisch op binnen Windows Vista en geeft een error. Ik kies dan herstellen en alles werkt weer als een zonnetje.....

  Heeft iemand dit probleem ook en weet hier een oplossing voor?
   
 2. Beste optie is het instellen van een vast ip adres op je laptop
   
 3. Ik heb tot nu toe altijd nodig gehad met XP. Hoewel, boven moest ik een vast IP adres toewijzen terwijl het beneden in huis niet nodig is. Draadloze netwerken zijn rare dingen.:wink:
   
 4. Ik ga het even uit proberen vanmiddag, moet ik me nog aan bepaalde ip-adressen houden, of maakt dit niet uit?

  Alvast bedankt.
   
 5. Waarschijnlijk heb je meerdere toestellen aan de router gekoppeld.
  Ik zou aller eraf gooien en dan als eerste de laptop koppelen, aanzetten en daarna een voor een de rest koppelen.

  Ook het beveiligen van de router zou ik middels het Mac adres an de toestellen doen.
  Dat zijn namelijk unieke nummers.
  (Maar dat doet hier niet ter zaken)

  Mart
   
 6. error? wat voor error? ik gebruik vista business draadloos op een hp laptop zonder problemen, start netjes op gewoon via dhcp alles standaard.
  router is een wrt54g
   
 7. Hij geeft geen duidelijke error, alleen dat er geen connectie mogelijk is, dan kies ik voor verbinding herstellen en komt hij online. Op zich geen onoverkomelijk probleem, maar zou makkelijker zijn als deze automatisch online komt.....
   
 8. De linksys gebruikt ip adressen in de range 192.168.1.x. Je moet wel opletten dat je geen ip adres neemt die in de range zit van de DHCP server van de lynksys. Je zou de DHCP server ook uit kunnen schakelen, die geeft bij mij nl. ook vaak problemen, vooral na een lange downloadsessie op een van de computers in mijn netwerk.

  Succes.
   
 9. Ik zie iedereen praten over een vast ip-adres, maar dat is alleen als het daar mis gaat. Het zou ook gewoon in het draadloze deel mis kunnen gaan. En dat is weer afhankelijk van de driver van je draadloze interface. Het zou kunnen dat die de verbinding niet herstelt en dat je daarom dus geen verbinding naar je router en dus ook geen ip-adres krijgt.

  Dat zou ook ergens in de instellingen/configuratie van je draadloos netwerk kunnen zijn (default netwerk instellen)

  Wat moet je herstellen als het niet werkt ? Heb je dan wel al verbinding met je router en alleen geen ip-adres? Of kun je dat niet zien?
   
 10. Het is bij bepaalde linksys routers een bekend probleem dat vooral na langdurige intensieve dataoverdracht het systeem vastloopt. Het routergedeelte blijft dan wel goed functioneren maar de DHCP server hapert, evenals de webinterface. Recente firmware updates hebben dit probleem verminderd, maar niet helemaal opgelost.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina