1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik denk dat dit probleem bij jou eigen instellingen van de TV en de Hunax ligt, ik ben zeer tevreden met de update.
  Opstarten kun je instellen in het menu van de Humax, je moet de energiespaarstand in standby uit zetten en je zult zien dat de Humax binnen enkele seconden opstart.
  Problemen met het hdmi signaal zit in de instelling van jou TV. Ik heb een Panasonic TX37-LZD85, ook die wilde in het begin niet naar de HDMI ingang en moest hem steeds handmatig instellen. Met behulp van de technische dienst van Panasonic :applause: heb ik in een verborgen menu een instelling (hotel menu) veranderd en nu gaat mijn TV altijd naar de HDMI ingang. Ditzelfde geld ook voor het geluid. Dit forum goed lezen en instellingen veranderen en ze zult merken dat je erg veel plezier van je Humax hebt en nu met de update nog meer zelfs.:frons:
   
 2. wel jammer dat Anoniem nu ineens zo zwijgzaam is geworden :?. Enige informatie over de update had ik op zijn minst wel verwacht.
   
 3. Die staat al inmiddels al enige tijd in het subforum van dit forum. Op zijn eigen plekje dus.
   
 4. Niet zo snel negatief reageren Giovanni (valt ook nog wel mee trouwens) maar Anoniem heeft heel netjes de informatie over de update in het subforum beschreven.
   
 5. Ik ben sinds 10 Juni in bezit van de Humax HD zapper. Meteen viel me op dat er lipsync issues zijn op alle HD kanalen. Dacht natuurlijk meteen dat het aan mij(n ontvanger) lag.. Maar blijkbaar is dit een bekend probleem.
  Ik hoop dat het wel zeer snel wordt opgelost ivm met de komst van de nieuwe HD zenders op 4 Juli.
  Ik heb de decoder via HDMI aangesloten op een 32" LG LCD TV (32LG5000)
  Tevens heb ik de decoder (via Toslink) aangesloten op een Yamaha Home Cinema Receiver.
  Lipsync problemen zowel op HDMI als Toslink.
   
 6. Wat ik hoop dat in de volgende update is opgelost: geluid via toslink icm HD

  Als ik wil zappen tussen een SD en HD kanaal, dan moet ik er aan denken om eerst het volume erg omlaag te zetten. Doe ik dat niet, dan kunnen mijn buren meegenieten :oops:
  Nu heb ik PCM maar als primaire audio aangegeven in de decoder en niet dolby.
   
 7. Hier nog een teleurgestelde Humax5000 gebruiker. Ik heb het apparaat inmiddels 2 weken staan, maar ben niet te spreken over de SD-weergave over HDMI, deze is buitengewoon matig als je het mij vraagt. Even mijn setup:
  TV - Panasonic 42PX80
  HMDI - W&M Audio HD-01
  Scart - Monster MV1SC

  Hiervoor gebruikte ik een Samsung DCB-B270R, over dat beeld was ik eigenlijk altijd erg tevreden. De Humax weet dit niet te overtreffen via scart (gelijkwaardig), en is echt een stuk minder via HDMI. De original stand is nog minst slecht, maar ook dit is nog een behoorlijke achteruitgang t.o.v. scart.

  Nu is het hier al een tijdje stil, is alles opgelost na die update? Heeft iedereen het maar geaccepteerd? Of heeft iedereen een ander gekocht?
   
 8. beeldkwaliteit

  Bij mij werkt alles naar behoren, behalve de teletekst bij de HD zenders, deze is te breed.
  Via HDMI op mijn Philips LCD TV geweldige beeldkwaliteit, ook bij SD .
  IRHD 5000 HD tuner via korte HDMI kabel op TV aangesloten. (75cm €69,-)
   
 9. Met name voormalig Samsung gebruikers zien wel verschil. Wat voor de een al goed is kan voor de ander middelmatig zijn.
   
 10. @ Bonapart
  Sinds wanneer werkt alles naar behoren, sinds die update, of altijd al? Heb je hiervoor een andere ontvanger gehad? Zo ja welke? En heb je de HDMI-aansluiting ook eens met de scart-aansluiting vergeleken?

  Dat sommige geen problemen zien neemt inderdaad niet weg dat het bij mij (en vele anderen) wel duidelijk zichtbaar is. Maar waar is iedereen gebleven, is daar al een oplossing gevonden?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina