1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Grappig, ik heb de Samsung met de Humax ook vergeleken op een Pioneer plasma PDP-428XD en een LG PG6000 plasma. Zelfde ervaring dus. Maakt niet uit aan welke TV je aan de Humax hangt: altijd merkbaar mindere SD kwaliteit dan de Samsung.
   
 2. @Snowmaster, zou je me kunnen vertellen of dit
  dezelfde Humax is als deze
  M.a.w. is de kwaliteit ondanks je modificaties (condensatoren?) toch minder dan je in eerste instantie meldde of gaat het in je laatste post (eerste quote) over een ongemodificeerd exemplaar en heeft je gemodde model er geen/minder last van?
   
 3. Ja, het is dezelfde Humax. Nog steeds is het een goede (de beste?) decoder, maar de ontwikkeling van het SD beeld kwam tot stilstand en blijft achter. Omdat dit in mijn ogen zijn primaire functie is, moet ik hem, helaas afwaarderen.
  Op het aanbrengen van kastmodificaties reageerde de Humax matig in tegensteling tot de Topfield en de Samsung die daarmee direct aan detail en diepte in beeld winnen. Voor een iets eerlijker vergelijk is ook de Topfield achter een aparte audiogroep gezet en won direct aan kwaliteit. Ook hier regeerde de Humax terughoudender. Dit werd toen een eerste afwaardering want hij lijkt echt niet beter te kunnen. Dit is waarschijnlijk een technisch of software probleem. Op internet hoor ik geluiden dat zijn satellietbroertje soortgelijke problemen kende en daar is toen een update voor gekomen.
  De Humax speelt in het begin zeer dynamisch, zelfs overdreven met de primaire kleuren. Na 100 uur is dit tot rust gekomen, maar het beeld blijft dan zeer plat in tegenstelling tot b.v. de Topfield.
  Als je langer naar de Humax kijkt en luistert met goede weergevers kom je er langzaam achter dat hij enorm commercieel is afgestemd.
  Hij strijkt beeld en geluid als het ware glad en produceert daarmee een strak plaatje met nauwelijks storing in beeld en geluid. Precies daar zit ook zijn achilleshiel : alle zenders zien er best goed uit en klinken best goed, maar hij kan niet anders en verliest daardoor aan detail en diepte in beeld en geluid. Er is dus minder verschil tussen goede en slechte zenders op de Humax. De goede zenders halen niet de beeldkwaliteit zoals op de Topfield. Dat was doorslaggevend om toch kritischer te worden.
  In mijn ogen moet dit probleem vrij eenvoudig te localiseren zijn en op te lossen zijn door de techneuten van Humax, want verder presteert hij goed. Maar in zijn primaire taak, het goed weergeven van SD beeld moet hij echt verbeterd worden.
   
 4. Wel een apart verschijnsel dan, mindere kwaliteit beter maken en betere kwaliteit minder?!?
  Omdat de PVR (5050C) een zelfde binnenwerk schijnt te hebben als deze hoopte ik eigenlijk deze als referentie te kunnen gebruiken.
  Maar ze kunnen er altijd nog een andere mobo-revisie in gestopt hebben natuurlijk of/en een mobo met nét even andere componenten. (of is dat 't zelfde :p )
  Toch maar wachten tot de 5050C uit is. Hopelijk kan ik ergens een demo krijgen op een Panasonic TH-42PZ800...

  't Zou nog leuker zijn als je (@Snowmaster) zelf die test/vergelijking kon doen natuurlijk. Ik heb 't vermoeden dat je in een bruin-/witgoed zaak werkt!?


  PS: Merci voor je uitleg.
   
 5. Het is een goede decoder dat kun je zien aan zijn weergave, maar ergens gaat er (nog) iets mis.
  Dit wordt beter zichtbaar naarmate je scherm groter en aansluitingen beter zijn. Op LCD's <42" of 2-3 jaar en ouder of lagere prijsklasse wordt dit kwaliteitsverlies al lastiger zichtbaar omdat het scherm zelf grotere moeite heeft met de weergave.
  Op jouw Pana is dit zeer zeker zichtbaar. Maar als je geen voorbeeld hebt hoeveel beter het nog kan zijn op een Ziggo signaal, dan zullen veel mensen het beeld van de Humax gewoon goed vinden.
   
 6. SD/HD beeldkwaliteit

  Hallo Snowmaster,

  Op het kieskeurig/Humax 5000 discussieforum wordt door ene john1971 aangegeven dat er WEL verbeteringen in de SD/HD weergave worden gerealiseerd. Hij heeft dit zelf geconstateerd (als beta tester).
  Ook gaf diezelfde John al aan dat er een nieuwe sofware release op stapel staat terwijl dit door Ziggo nog glashard werd ontkend.
  Ik vermoed dat die John een medewerker is van Humax want hij was altijd alleen maar positief over de Humax.
  Hopelijk heeft John gelijk en zit Ziggo er weer eens naast :wink:
   
 7. Wij hebben zelf de buglist opgesteld en doorgenomen met Humax. De enige aanpassing die zal plaatsvinden ten gunste van SD is de orginal mode, die door een aantal gebruikers specifiek gevraagd is, omdat zij menen dat hun eigen scaler beter is. Uiteraard zijn er ook veel andere issues meegenomen in de nieuwe software, die nog volledig getest moet gaan worden. Zodra het software maintenance project afgerond is zal ik de release notes plaatsen, zodat iedereen kan zien welke issues opgelost zijn.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het zou wel nuttig zijn om te weten welke bugs men van plan is om op te gaan lossen bij de volgende software release?

  Straks worden er weer belangrijke dingen vergeten zoals bijvoorbeeld het Humax Timer/Standby probleem.
   
 9. Alle issues zijn inmiddels opgelost met uitzondering van ttx. Ik zal kijken of ik de release notes eerder kan publiceren, zodat je een beeld krijgt wat er meegenomen is.
   
 10. Ik heb deze decoder afgelopen weekend besteld. De reden waarom ik de IRHD-5000 wil hebben, is dat deze de SD-kanalen goed zou upscalen.
  Ik begrijp dus niet waarom er mensen zijn die deze decoder instellen om SD weergave te krijgen. Dan gebruik je toch je oude decoder.
  Het is per slot van rekening een HD-decoder. Ik wil deze aansluiten met hdmi op mijn tv, en genieten van 1080i beeld. En hoop ik dat er in de nabije toekomst meer hd-tv kanalen bij komen. Dan heeft deze decoder pas echt nut. Tot die tijd stel ik geen speciale eisen aan het apparaat.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina