1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ????.....een paar posts terug zei je nog dat er niets in ontwikkeling was.
  Humax zat bij jullie te werken aan de harde schijf decoder en er was nog niets bekend over firmware voor de 5000. Dat leek alleen te bestaan in het geruchtencircuit.
  Is het nu formeel?
  Kun je iets meer zeggen over de functonaliteit van de firmware en wanneer hij ongeveer wordt verwacht?
   
 2. Klopt, we hebben enkele weken geleden alle issues verzameld en voorgelegd aan de Humax ontwikkelaars, die bij ons zaten ihkv de HD-PVR ontwikkeling. Een deel van de issues was bekend omdat ze ook opgemerkt zijn tijdens de testen v/d HD-PVR. Er is een nieuwe software versie beschikbaar, maar aangezien de ttx nog niet gefixd is wachten we op een versie waarbij deze ttx modificatie ook meegenomen is. Dit zal wellicht wk 2/3 worden. Vanaf dat moment beginnen we met de testen. Ik zal de release notes uitbrengen zodra de software is vrijgegeven en op het netwerk zal worden geplaatst.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 dec 2008
 3. Thanx, dat is goed nieuws ! Je maakt mij wel nieuwsgierig.
   
 4. Nog een aanvuling op de EPG : als een programma met zijn laatste (?) kwartier bezig is verdwijnt hij al uit de EPG. Bij de Samsung blijven de laatste paar programma's in de EPG op alle zenders gewoon nog inzichtelijk en dat is fijn als je iets hebt gemist.

  Anoniem, velen klagen over gebrek aan scherpte met SD.
  Mijn Samsung is inderdaad scherper maar bij de Humax ontbreekt het vooral aan diepte. Het beeld is zo plat als een dubbeltje.
  Zit er in de firmware update nog een beeldverbeteraar?
   
 5. Er zijn v.w.b. het beeld geen fixes beschikbaar. Er vindt alleen een uitbreiding plaats v.w.b. de resolutie modes (576/720/1080), namelijk de Original mode. De uitgande resolutie wordt in de original mode niet ge-up/down-scaled.
   
 6. Is het ook mogelijk om een softwareschakelaar in te bouwen die het HDMI retoursignaal kan blokkeren, dan kunnen mensen die hem via een receiver hebben aangesloten de decoder ook zonder problemen gebruiken.
   
 7. Aan uit gaan van Humax IRHD 5000

  Ik heb een vreemd probleem met me humax :?Hij staat gewoon uit en af en toe is het net op hij even op wil starten(1sec)?? Dat viel mij op omdat ik via mijn andere ontvanger voor schotel tv aan kijken ben.En dat merk ik dat even een 1 sec het beeld zwart wordt en hij na de scart aansluiting gaat naar de HUMAX op aan is gesloten en er een groen lampje gaat branden die 1 sec brand en dan weer rood wordt?:sad:

  Groetjes MBR
   
 8. Ja, klopt..daar was ik ook achter gekomen. Ik heb een aparte HDMI schakelunit omdat ik nog maar 1 HDMI ingang op m'n tv heb. Maar die schakelt dus gewoon automatisch naar een ander kanaal.
   
 9. Ik heb sinds kort ook een Humax IRHD-5000C naast mijn Samsung 360. De in deze thread besproken klachten over de Humax kan ik ten volle onderschrijven.
  De SD kwaliteit van de Humax is duidelijk minder dan de Samsung, ook de resolutie gaat steeds terug naar 720P en automatisch inschakelen werkt ook niet. Tijdgestuurd uitschakelen werkt weer wel. Enig positieve is het wat compactere kastje.
  Kortom een toch wat teleurstellende ervaring. Ik hoop dat een spoedige firmware upgrade hierin een oplossing gaat bieden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jan 2009
 10. OK, het moet mij dan toch maar eens van het hart, want ik heb mij al die tijd nog netjes ingehouden over de Humax omdat niet iedereen vergelijkingsmateriaal in huis heeft en ieder mens andere eisen stelt.

  De Humax en de Samsung hebben elk hun eigen specifieke kwaliteiten.
  De Humax zou een echte winnaaar kunnen zijn, maar die kans hebben ze laten liggen tot nu toe. Ook het repareren van de bugs maakt hem nog geen definitieve winnaar want daarvoor schiet hij te kort in het SD beeld.
  De decoder heeft wel ruim 100 uur nodig om tot volle prestaties te komen.
  Het HD beeld is daarentegen bijzonder goed te noemen.
  De audio prestaties lijken in eerste instantie goed, maar de decoder is niet in staat geluid te plaatsen en komt te kort in de ruimtelijkheid t.o.v. de Samsung. Het geluid is na de inspeeltijd vlakker geworden en erg commercieel. De timing in het geluid wordt door de decoder volledig om zeep geholpen. Hierdoor zijn de prestaties in PLII en DD5.1 zeer matig.
  Ook dit is een gemiste kans.
  Eigenlijk is dit bijzonder vreemd voor een merk dat zoveel ervaring heeft met satellietdecoders. Deze Humax wordt in beeld en geluid "volledig afgedroogd" (ietswat zwart/wit gesteld) door een Topfield met satellietontvangst ondanks de lagere bitrate. Dit staat bijna haaks op de bevindingen van de consumentenbond, maar als je hem met topmateriaal vergelijkt komt hij gewoon te kort en is het verschil in SD beeld haast schrijnend te noemen. Humax lijkt hier gekozen te hebben voor een commerciële oplossing i.p.v. kwaliteit.
  Ziggo zou abbonnees met grotere en duurdere schermen een groot plezier doen door een kwalitatief goede decoder aan te bieden die iets meer mag kosten. Maak van die Humax een budget HD decoder en zet daarboven iets fatsoenlijks in de markt. Ook kunnen ze de oorzaak van het SD probleem oplossen door een modificatie of firmware update en van de Humax alsnog een winnaar maken. Dit lijkt mij de aantrekkelijkste weg voor alle partijen. De primaire taak van een decoder is goede beeldkwaliteit en daarin schiet hij nog tekort.

  @Anoniem : ik heb het al eerder aangeboden, maar als je betatesters zoekt onder de leden, hou ik mij aanbevolen. Dit scheelt jullie weer tijd en energie en je krijgt op voorhand een beter beeld van de prestaties van een produkt. Mede door de lange inspeeltijd (wat is dat :wink:?) zal de Humax menigeen op het verkeerde been zetten, want de eerste tientallen uren kiest hij voor een dynamische speelwijze die je de illussie geeft dat het nog goed gaat komen.
  De Humax heeft hier op twee ISF gecalibreerde Pioneers staan draaien naast een Samsung en Topfield decoder. Helaas is na 150 uur de Humax op beide schermen weer afgekoppeld want de Samsung en Topfield presteerden beter in hun primaire taak voor alledag : goede SD kwaliteit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina