1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De condensatoren.
   
 2. Vraagje, heb je de decoder met HDMI rechtstreeks op de TV aangesloten of via een Receiver met upscale mogelijkheden?
  Ik had hem een tijd via de receiver lopen en mij is op gevallen dat als ik naar de radio of een CD had geluisterd en daarna de TV aanzette de Decoder soms helemaal van slag was.
  Nu ik hem sinds een paar dagen rechtstreeks heb aangesloten heb ik het nog niet weer gehad.
   

 3. Wat was er van slag?
  Ook ik ben er al achter dat decoder beïnvloed kan worden door een retoursignaal van het TV scherm. Bij het booten kun je dit ook zien aan de kleur opstartscherm. Standaard is dit bij mij blauw met onderin versie 3.1 maar soms is het paars/lila. Dit wordt beïnvloed door een opstartend TV scherm. De Humax is nog niet stabiel op de HDMI aansluiting.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 dec 2008
 4. Humax van slag

  Ja, ik heb ook dezelfde ervaring. Bij mij loopt alles via de av-receiver en is de decoder soms erg van slag. Soms moet ik hem zelfs tweemaal laten rebooten voor er beeld komt. Ook vind ik het video gedrag vreemd, toen ik de humax net had kwam hij alijd op in 576p, later steeds 720p en de laatste tijd in 1080i. Hoe komt dat?
   
 5. Klopt, hij is inderdaad niet stabiel op HDMI.
  Dat het bij mij nu goed gaat komt, denk ik, omdat ik een oude LCD-TV heb met een DVI ingang en daar zit geen retoursignaal op.
  Via de receiver, een DENON AVR3808, doet hij de gekse dingen zoals;
  verspringen van resolutie, dubbel beeld bij aanzetten TV, en soms helemaal geen beeld, wel geluid. Het maakt niet uit of je via scart of HDMI kijkt. Ik heb hem ook bij mij buurman op de receiver aangesloten, een Harman Kardon, en dan doet hij net zo gek.
   
 6. Anoniem, als er in de toekomst een firmware update van de Humax HD decoder komt, zou er dan wellicht ook kunnen worden gekeken naar de teletekst functionaliteit?

  Wat ik prettig vind aan de teletekstfunctie van de ingebouwde (analoge) tuner van mijn tv is dat hij het teletekstgeheugen vult met (sub)pagina's vanaf het moment dat het betreffende kanaal wordt geselecteerd. Bij de Humax decoder wordt dit pas gedaan vanaf het moment dat teletekst wordt gekozen. Hierdoor moet er alsnog gewacht worden op een pagina. Dit moet met het geheugen van de humax toch geen probleem zijn.

  Daarnaast is de bediening van teletekst niet altijd even handig: de knoppen die verschijnen als menu wordt gekozen zouden bijv. ook kunnen worden toegekend aan toetsen op de afstandsbediening die toch niet gebruikt worden tijdens het bekijken van teletekst. Een andere optie (die ik wel eens op een oude tv heb gezien) zou zijn om de functie van de kleuren-toetsen te laten wijzigen in de functies die nu in het menu staan, na het indrukken van de menu toets tijdens teletekst (dus met de menu toets wisselen tussen de standaard navigatiefuncties van de kleurentoetsen en de 'menu'-functies).
   
 7. Ook als je teletekst gekeken hebt en je zet het dan weer even uit en daarna weer aan (als je even wilt kijken wat er in beeld gebeurd bijvoorbeeld), dan haalt hij opnieuw eerst alle pagina's weer op voordat je iets te zien krijgt ipv die in het geheugen te gebruiken. Dat is jammer en niet echt nodig lijkt me.

  Als de teletext eenmaal is gestart is het wel lekker snel omdat blijkbaar alle (meeste?) pagina's in het geheugen passen.
   
 8. Is er geen andere mogelijkheid om aan firmware's te komen zoals met de beruchte humax 5400 serie?
   
 9. de teletekst wordt meegenomen met de nieuwe software release die op dit moment in ontwikkeling is.
   
 10. Mooi. Bedankt voor de snelle reactie. :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina