1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ben het helemaal met je eens, maar ik ben alleen bang dat in dit geval niet Humax bepaalt of er een nieuwe FW moet komen maar dat dit door Ziggo moet worden geïnitieerd. Mijn inschatting is helaas dat er daarom geen nieuwe FW zal komen. :oops:
   
 2. Als je de Samsung HD decoder en de Humax HD decoder met elkaar vergelijkt op één televisie (of op twee dezelfde) en je gebruikt bij beide decoders dezelfde HDMI kabel, in mijn geval een van 20euro, dan is de Humax decoder bij StandardDefinition DUIDELIJK minder scherp.

  Klaar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 dec 2008
 3. Ik heb al een mail geschreven naar Copaco, de importeur van Humax Ned., met de klachten. Het beeld is niet geheel ok maar zeer storend vind ik dat de timer niet werkt en dus geheel nutteloos is. Ik verbaas me eigenlijk dat ik daar hier niet zoveel klachten over lees, affijn. Dit komt omdat men de decoder zuiniger wilden laten zijn en hebben zij dus door firmware bepaalde 'spanningen' veranderd waardoor de timer niet opstart. De beeldklachten zijn ook bij hun bekend en hebben ze doorgegeven aan Humax voor een volgende firmware uitgave. Maar het is natuurlijk ook nog maar de vraag of dit door een firmware opgelost kan worden, dat weet alleen Humax.
   
 4. hey, wil je nog een goldplated toslink kabel kopen ? €99,-
   
 5. Ook zo'n mooi stukje marketing. Een toslink moet een goede heldere fiber hebben om het optische signaal goed door te laten, maar gold-plated is bij toslink zo niet van toepassing.
   
 6. haphap. jammer, misschien had ie er wel 1 willen hebben voor 100 euri'tjes
   
 7. Niet nodig, ik reinig mijn scherm wel met 100% dihydrogeenoxide van Jo Man D.A.
   
 8. Wanneer gaat Ziggo nu eindelijk in aktie komen????
  Hoeveel meer reacties hebben ze nodig voordat er een firmware update komt?

  Het geluid is soms wel 1 of meer seconde out of sync, resolutiekeuze problemen, timer werkt niet goed, allemaal problemen die ik ook ervaren heb. Verder een prima ding die Humax 5000c, geen spijt van dat ik deze heb gekocht, maar we zijn wel allemaal afhankelijk van ziggo voor de update en blijkbaar heeft dit geen prioriteit. en de updates zijn er, ze worden alleen niet door Zggo beschikbaar gesteld!!!
  Er zijn er nu al zoveel verkocht en volgens mij heb ik veel lotgenoten.

  Hierbij een oproep aan IEDEREEN om op z'n minst een berichtje in dit forum te plaatsen en Ziggo wat stimuleren om in aktie te komen.

  Ziggo, wij willen een update voor onze Humax 5000c zodat de bekende problemen worden opgelost.
  We hebben meer dan 150 euro betaald voor dat ding en willen ook graag dat het goed werkt. jullie kunnen daar voor zorgen!!!!
  Kom op met die firmware update Ziggo, of laat op z'n minst weten waar we aan toe zijn. en als het niet kan, vertel dan waarom niet, maar vertel wat!

  Giovanni.
   
 9. Ik heb mijn toslink laten instralen door Jomanda, help echt!!:wink:
   
 10. De Humax en de Samsung staan hier vrolijk naast elkaar te spelen op HDMI.
  Helaas verbetert de Humax nu niet meer en inderdaad blijft de absolute scherpte en ook het dieptegevoel iets achter vergeleken bij de Samsung.
  Beide decoders zetten een ander beeld neer. Net als 2 merken TV's een ander beeld laten zien. De Humax oogt iets commerciëler en de Samsung is iets filmischer.
  Geluid is op de Humax gewoon goed en ook beter dan op de Samsung. Het is voller en dynamischer en radio klinkt gewoon lekkerder op de Humax.
  Maar......het ontbreken van het laatste stukje scherpte in beeld is storend.
  Het betreft niet de scherpte van letters, kaders en logo's die zijn zelfs beter dan op de Samsung. Het betreft de scherpte/scherptediepte in het filmbeeld. Het beeld is hierdoor minder plastisch.
  Vreemd trouwens......zijn kaders, logo's en aftitelingen afzonderlijk en anders opgebouwd. Hebben die een andere mpeg of zo???

  Anoniem, weet jij dit?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 dec 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina