1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als daar in korte tijd zo'n "delta" in zit, vraag ik me af hoe het beeld over b.v. een jaar is.? :mrgreen:
   
 2. Is er al een richtprijs ?
   
 3. stel de vraag eens aan copaco
   
 4. Enne? Wordt het geluid ook nog sprankelender?
  Dat zal mijn Pioneer vsa-ax10i versterker leuk vinden.

  Heb ik wel nog nooit van gehoord trouwens, van een decoder waarvan het beeld en als klap op de vuurpijl het geluid beter wordt naarmate hij langer aan staat.
  Dan laat ik hem maar altijd aan staan, ook als de t.v. uitstaat, dan gaat het wat sneller.

  p.s. heb de decoder al een aantal maanden en mijn Samsung plasma al 2 jaar, maar ik laat me verrassen....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 dec 2008
 5. Ik heb de decoder vanavond aangesloten. Een wereld van verschil vegeleken met de Phillips decoder. Mooie lay-out van menu-functies en programmagids. Snelle wisseling van de zenders. En 100% verbetering van het beeld ten aanzien van de Philips decoder. Alle zenders lijken nu zo scherp en mooi van contrast als voorheen alleen FILM1 had.

  Een minpuntje. Had een Profigold Sky met een gegevens-overdracht van 10.2 gbs (lengte 7 meter) maar dan geeft hij zowel op 1080i als op 770p sneeuw ( rondvliegende witte pixels ) weer. Dit kun je op geen enkele manier wegkrijgen. Tevens springt hij soms zelf op een compleet beeld met ruis tussendoor. Als ik hem vervolgens weer op de scart-kabel (lengte 10 meter) aansluit is het beeld weer perfect en beter als ooit tevoren. Alleen geen HD.
  Ik heb in beide gevallen de (component) knop op de achterkant verwisselt zoals aangegeven in het boekje, maar dit geeft geen verbetering.

  Samengevat, de Humax 5000 is een prima aankoop met een perfecte weergave en verslaat zijn concurenten (samsung en philips)
  HD weergave is heelaas niet mogelijk, omdat de kwaliteit slecht is.
  Dit laatste is jammer aangezien ik mijn abbonement juist had omgezet met een extra HD-pakket. Ik weet niet of het nog zin heeft om dit te behouden.

  Mocht er iemand zijn die weet waar dit aan ligt hou ik me aanbevolen.


  Grtz,

  Robbe
   
 6. Robbe, wat bedoel je met "HD is niet mogelijk want de kwaliteit is slecht"?
   
 7. Mijn 1920-1080 phillips tv vertoont dan allemaal witte pixels die een fractie van een seconde op verschillende plaatsen komen opdagen. Met name op donkere vlakken goed zichtbaar. Ik kon deze verschijning nog niet. Lijkt me sterk dat het aan de kabel ligt Profigold sky. Verder nooit problemen gehad met de TV.
  Zo gauw als ik de resolutie verhoog naar 770i en 1080i wordt dit zichtbaar.
  Ik heb alles geprobeerd en nagekeken, maar kan nergens een oplossing vinden. Gelukkig zijn alle zenders stukken beter in de normale "mode" (geen hdmi) en dat is echt een enorme vooruitgang.
  Het is alleen jammer dat het HD-verhaal nu nog steeds niet opgaat, en ik het HD-pakket weer kan afzeggen.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik zou toch eens met een andere HDMI kabel testen voor de zekerheid.

  En dan is er natuurlijk ook nog de analoge HD Component optie als aansluiting?
  Dit zal in ieder geval beter zijn dan standaard SCART?
   
 9. Ik wil inderdaad nog een keer met een monster-cable proberen van diezelfde lengte. Deze is echter wel twee keer zo duur. (250 euro)
  Misschien eerst een kabel proberen van 1 meter en dan het resultaat bekijken. Maar dan moet ik toch een kabel kopen van 1 meter alleen voor te testen die ik vervolgens niet kan gebruiken.

  Jammer dat er weinig goede voorlichting is het verband tussen lengtes en kwaliteit kabel. Consumenten moeten dit maar zelf aftasten? Verkopers in grotere zaken zeggen dat HD nieteens mogelijk is. Terwijl kabel-fabrikanten dit op hun product zetten? Allen moeten ze ze allemaal bestellen, want niemand heeft een dergerlijke lengte in een behoorlijke kwaliteit op voorraad. Alsof iedereen zijn decoder onder zijn tv hangt?


  The Doma, wat is een analoge HD component?
  Overigens is die scart zo slecht nog niet. Ik vond hem dubbel zo scherp dan de scart-kabel op de philips decoder.
  Maarja het was hem juist te doen om HD mooi te krijgen.
  Toch lees ik meerdere berichten omtrent dit soort storingen op diverse fora. Ik vind dat Ziggo, of een betere of een eerlijkere voorlichting moet geven op dit gebied. HD-tv is echt niet "plug en play"is me opgevallen na zelf te klooien en rond te lezen op fora. Vaak is het een ergernis en een bron van geld-verspilling. Ik vind het jammer.
  Ondanks alles ben ik tevreden met de Humax.

  Zal misschien nog proberen als ik een kortere kabel op de kop kan tikken. En anders laat ik het zo en zeg ik het HD pakket weer op. Ik denk dat je met dit HD-gebeuren nog minstens een jaar moet wachten zodat alle problemen verholpen zijn, want op veel problemen zijn nog geen directe antwoorden of proberen ze de bal naar elkaar toe te schuiven. De kabel-fabrikant geeft de decoder de schuld, en de decoder-favrikant geeft de TV-fabrikant de schuld en ondertussen heeft de consument een hoop geld uitegegeven en kan nergens terecht met zijn vragen c/q probleem.

  ik had bewust gewacht met een HD-decoder (inmiddels meer dan een jaar) omdat de Samsung decoders slechte recensies kregen, en nu naar een jaar dacht ik dat de "kust veilig"was, en ben ik toch nog te vroeg in het HD avontuur gestapt.

  Eerlijke voorlichting door kabel-exploitanten en leveranciers zou een hoop mensen een hoop problemen en geld besparen.


  Just my opinion....
   
 10. Robbe, je hoeft echt geen kabel van 250euro te gaan gebruiken!
  Dan ligt de oorzaak toch echt ergens anders.

  Een HDMI kabel van een eurootje of 30 (sommigen zeggen zelfs nog goedkoper) is meer dan goed genoeg.

  Op mijn toestel is vanalles te zien, maar géén witte pixels.

  Ligt het niet aan je t.v.?

  Wil je niet ontmoedigen, maar in mijn kennissenkring zijn mensen met Philips LCD tv's ("och wat is dat Ambilight toch mooi...") en ben niet kapot van het beeld via digitale t.v.
  DVD ook niet trouwens...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina