1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. bedoel je hiermee een hard disk PVR in SD kwaliteit of een high definition PVR?
  Mogen we het type nummer weten?

  3 maanden wachten is niet echt veel
  ik zou graag de specificaties willen weten, dit zodat ik een overweging kan maken of het verstandig is om te wachten
   
 2. Wie kan mij vertellen hoe de favorietenlijsten blijven staan onder radio en TV als ik naar standby ga of heen en weer switch?

  Hoe kan ik blijvend opstarten in 576p?

  Hoe versnel ik de opstarttijd van 29 seconden?

  Sinds zaterdag heb ik een Humax naast een Samsung 360, maar ik snap alle lovende verhalen niet over de Humax. Het radiogeluid is beter dan de Samsung, maar over het beeld heb ik twijfels.
  Hij zit daarnaast gewoonweg vol met bugs. De meeste lijken te worden veroorzaakt omdat hij zijn instelingen niet kan vasthouden.
  Na 15 speeluren ben ik ook bang dat hij nooit de scherptediepte gaat halen van de Samsung (die helaas kapot aan het gaan is)
   
 3. Hallo snowmaster,

  De SD weergave van de Humax 5000 is inderdaad een stuk slechter tov de Samsung 360 en zeker als je de resolutie instelt op 720p of 1080i.
  Dit wordt voornamelijk geconstateerd door mensen die eerder een Samsung 360 hadden.
  Na een week of 8 kijken is mijn ervaring dat de SD weergave op de Humax bij 576p redelijk goed is. Bij mij blijft de decoder gewoon in 576p weergeven ook na uit en weer aanzetten. Op kieskeurig wordt een nieuwe software release aangekondigd die wat sneller opstart en waarvan de SD weergave beter is.
  De Ziggo official is hier echter niet van op de hoogte. Ziggo heeft wel toegezegd de problemen voor te leggen aan Humax.
   
 4. Zoals ik al heb aangegeven is er geen nieuwe release in voorbereiding. De vermeende verbetering voor de FOXSAT HD ontvanger in de UK heeft alleen betrekking op de Original mode ondersteuning, die voor de IRHD-5000 alleen via een work-around beschikbaar is. Humax heeft aangegeven dat er geen andere verbetering bestaan.
   
 5. Ondertussen ben ik veel wijzer over de Humax.
  De Humax heb ik op meerdere schermen vergeleken met de Samsung.
  Er is helemaal niets mis met het SD beeld van de Humax, maar hij heeft even zo'n 25 uur nodig om los te komen. Beide decoders hebben alleen hun voor en nadelen. Als je alle functies van de Humax gebruikt dan kom je erachter dat hij toch een heel aantal bugs heeft. De meeste normale gebruikers zullen er nauwelijks last van hebben.
  Maar de lovende woorden over de eenvoudige bediening, goede/overzichtelijke EPG kan ik helaas niet onderschrijven en sneller zappen dan een Samsung doet hij ook niet.
  De Humax is in staat om de gemiddelde gebruiker een goed gevoel geven en dat is ook een kwaliteit en ook beeld en geluid zijn gewoon goed te noemen.
  Mijn keuze is nu gemaakt want met de bugs in de Humax kan ik niet leven en de firmware upgrade begin volgend jaar lost deze niet op ben ik ondertussen achter en daarom ga ik weer over op een Samsung.
   
 6. Wat zijn dat dan voor bugs, waarmee je niet kunt leven?
   
 7. De belangrijkste bug welke ik vind dat zsm moet worden opgelost is dat de timer niet werkt. Dan kun je namelijk je favoriete programma's bij afwezigheid niet opnemen in digitale kwaliteit. Ik vind het verdacht dat hier geen enkele reactie op komt op deze bug van de Ziggo medewerkers. Het is voor mij een reden om deze ontvanger te retourneren.
   

 8. Zou je de bugs eens concreet kunnen noemen, in plaats van alleen te melden dat de ontvanger "een heel aantal bugs" heeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina