1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb al vaker geschreven over de tegenvallende scherpte bij SD.

  Ik kan hier aan toevoegen dat de scherpte dus overall minder is dan bij de Samsung HD (mijn decoder om mee te vergelijken) en ik zie vooral minder scherpte, of beter gezegd het beeld is nog minder scherp, bij shots iets verderaf gefilmd.
  Bij close-up is het iets beter, maar als je een totaalshot ziet is het duidelijk minder.
  Bij EredivisieLive is het goed te zien.
  Een individuele aktie zie er IETS scherper uit dan een shot met het halve veld in beeld.

  Net bij Opsporing Verzocht (en eigenlijk altijd) viel het ook op.
   
 2. @Anoniem,

  Ook op kieskeurig lees ik die klachten. Maar het is inderdaad zo dat niet iedereen daar last van heeft. Dat is ook zo in de UK met de Foxsat. Ook daar is het niet bij alle TV-schermen het geval, maar daar heeft men de klachten wel serieus genomen en via een firmware wijziging opgelost.

  Als je nu weet dat ook in Nederland een aantal mensen datzelfde constateren bij een verder perfect apparaat, daar zijn we het over eens, waarom moet dat dan eerst uitgebreid worden onderzocht en moet het wiel weer worden uitgevonden. Het lijkt mij een kleine moeite om Humax te vragen of ze dat binnen hun eigen organisatie even willen kortsluiten en kijken of eenzelfde wijziging in de firmware het probleem ook bij onze HD-tuner oplost.
   
 3. Alvast bedankt!

  Zoals al eerder aangegeven wordt het verschil tussen SD in scart en HDMI pas duidelijk als je weet waar je naar moet kijken.

  Zie dit plaatje (klik).

  De meeste mensen kijken naar een onjuist afgestelde TV met alle mogelijke digitale shit aan die het beeld compleet veranderen. Pixelplus etc. etc. Het lijkt me duidelijk dat die mensen hierover nooit zullen klagen.

  Ik heb al eens hierover contact gehad met San Bergsman van Copaco. Die mij als antwoord:
  Kortom hij snapt totaal niet wat ik bedoel en denkt dat hij met een onwetende consument heeft te maken.

  Via Mijn Tvix-6500 kan ik mijn Pioneer alle mogelijke formaten bedienen: 576i 576p 720p 1080i 1080p 50hz/60hz/24p In alle gevallen wordt er een superplaatje neergezet. Heeft dus totaal niet met up en downscalen te maken. Dit doet Pioneer als beste en waarschijnlijk is het bij zulke krachtige TV's alleen te constateren.

  Ik hoop echt dat HUMAX de eerdergenoemde bugfixes heeft klaarliggen. De "Orig" stand via HDMI zou een hele verbeteriing zijn.
   
 4. @Schrijver,

  Bedankt voor deze aanvulling en de foto's die heel duidelijk laten zien wat het probleem is. Ik zag precies hetzelfde verschijnsel, bij vrienden, op een splinternieuwe Philips 37PFL9603D LCD. (Decoder aangesloten via HDMI). Ook na het uitschakelen van alle beeldverbeteraars en instellen van de decoder op een lagere resolutie, bleef het probleem zichtbaar.

  Deze mensen keken voorheen analoog en hebben dus geen vergelijkingsmateriaal. Ze zien wel hoe mooi de HD-zenders zijn maar ze weten niet hoe mooi de SD-zenders kunnen zijn. Dus hebben ze geen reden om te klagen.
   
 5. Op dit forum is een manier beschreven waarmee je de native mode kunt activeren. Even zoeken, de truc is via component. volgens mij het Cees hier iets over gepost. Met de eerst volgende release zullen we native/original en slave mode (TV = master)
   
 6. De truuk was om de HDMI poort op de TV tijdelijk niet te gebruiken zodat de 5000 denkt dat er geen hdmi aangesloten zit. Op sommige TV's (die van mij) hoef ik dan alleen even naar een SCART ipv de hdmi te schakelen op de TV, op andere TV's moet je dan de hdmi kabel er uit halen of de TV uitzetten....
  Daarna kun je wel de ORGI mode instellen op de Humax en als je dan de TV weer op HDMI zet schakelt de hdmi mode mee met de resolutie.

  Echter die instelling is niet blijvend, soms verliest hij de setting en gaat weer vast staan op 1 waarde.
   
 7. Wazig beeld bij SD

  Ik ben het van harte eens met de reacties van Schrijver en Maslov.
  Heb zelf bijna 2 jaar de Samsung 360 HD decoder gebruikt (nu defect) en kan dus prima vergelijken met de Humax 5000.
  Heb de Humax 5000 nu ca 2 maanden in gebruik en probeer bij SD regelmatig nieuwe instellingen omdat het alsmaar niet bevalt.....

  De Samsung heb ik 1 keer ingesteld (in combinatie met mijn Pana plasma)en bijna 2 jaar lang tot volle tevredenheid gebruikt juist bij SD uitzendingen.
  Bij live uitzendingen zoals de wereld draait door en Pauw en Witteman had je bij de Samsung zelfs de suggestie van het waarnemen van diepte!

  De opstelling van de Ziggo official komt op mij onprofessioneel (om het diplomatiek uit te drukken.....) over.

  Hij gebruikt de ouderwetse KIR taktiek... inderdaad Kluit In het Riet.

  Het lijkt mij efficient als hij onze reacties gebundeld aanbiedt aan de Humax fabrikant/importeur.

  En de hierboven aangegeven proef en aangekondigde Humax wijzigingen komen toch niet uit de lucht vallen.

  Blijkbaar is onze Ziggo official ook nog slecht geinformeerd.
  Ja ik ben boos:censored:
   

 8. Ik heb Copaco verzocht mij een ontvanger te leveren uit de huidige levering om e.e.a. te kunnen vergelijken met onze development samples. Ik heb verder de vraag uitstaan bij Humax.
   
 9. Ok Anoniem hartelijk dank. Goeie actie!
  Denk dat het inderdaad meer zoden aan de dijk zet dat jullie (Ziggo) e.e.a. afstemmen met Humax i.p.v. alle gebruikers afzonderlijk.
  Er zijn inmiddels heel veel signalen dat de SD weergave niet optimaal is met de Humax 5000 decoder. Echter de gebruikers die direct geswitched zijn van analoog kijken naar SD via de Humax zullen niet zo snel in de gaten hebben dat SD nog een stuk beter kan.
  M.vr.gr.
  NicoA
   
 10. SD/HD kwaliteit

  Ik begrijp weinig van de discussie. Ik heb perfect beeld en geluid op mijn Sony 40W4500 samen met een av receiver. Ik heb alles aangesloten met hdmi kabels. Werkelijk fantastisch beeld!
  Het enige wat jammer is: Als ik mijn tv aanschakel, dan schakelt automatisch de av receiver aan, maar jammer genoeg niet de Humax. En andersom ook niet. het zou fijn zijn dat als ik de humax aanschakel dat ook de tv en de av receiver aangaat. Kennelijk wordt dat niet door humax en de hdmi aansluiting ondersteunt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina