1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op deze manier lukt het niet. De HDMI moet uit de decoder.

  Toch zie ik hierdoor geen verschil. Om even te verduidelijken als ik zeg wazig is het niet dat het totaal niet om aan te zien is. Met mijn hoogwaardige QED Scart kabel wordt SD via scart bijna HD kwaliteit. Het lijkt net of er de SD zenders via HDMI nog een behandeling krijgen alsof er een waas over zit.

  Het valt je pas op als je de uitzending via scart vergelijkt. Heb jij dat al geprobeerd? Of heb je alleen HDMI bekeken? Zoniet dan raad ik je aan om dat eens te doen. SD via Scart ziet er veel strakker uit. (Jammergenoeg)

  Volgens mij scaled de decoder intern alles naar 720P en vervolgens naar de gekozen resolutie. Dit zou ook de verklaring zijn voor het ragscherpe menu op 720P en wazig op alle andere resoluties.


  Op internet kom ik gelijkwaardige meldingen tegen over de SD kwaliteit.

  Dezelfde decoder wordt in het buiteland o.a. "FOXSATHD" genoemd. (Wel een sat box maar grotendeels dezelfde hardware)
  deze pagina geeft een interesante toelichting:
  http://www.zimbio.com/Plasma+Televisions/articles/296/HUMAX+FOXSATHD+PICTURE+QUALITY

  Het schijnt dat bij die decoder de component ingang softwarematig is uitgeschakeld en daarna de SD kwaliteit via HDMI is verbeterd.

  Hier nog meer:
  http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=809598&highlight=foxsathd

  Hier een melding die zegt dat na een update de SD kwaliteit perfect is:
  http://www.digitalspy.co.uk/forums/showpost.php?p=25003815&postcount=27

  en nog een:
  http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=810069&page=2

  Hier een lijst met software updates voor die decoder:
  http://www.humaxdigital.com/freesat/support_software.asp

  Een afbeelding van een ander forum ter verduidelijking:
  [​IMG]


  @Anoniem: Zou je de test willen doen op een nieuwe decoder? (Niet degene die je al vanaf het begin hebt)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 okt 2008


 2. Ik vermoed dat het afhangt van hoe je TV met de HDMI poort omgaat. De 'hdmi-verbinding' mag in elk geval niet werken, anders werkt de ORGI stand niet. Bij mijn TV is het schakelen naar een tuner kanaal voldoende. En het verwijderen van de HDMI kabel gaat bij mij wat lastiger omdat ik moeilijk bij de kabels kan komen, maar als dat makkelijk is is dat natuurlijk altijd de beste oplossing.
   
 3. Ik heb er momenteel geen SCART kabel meer tussen zitten, zal die test nog eens doen de komende tijd. Het beeld via HDMI is voor mij prima, maar het zou best kunnen dat het met SCART nog veel beter is bij de zenders (zoals ned 1/2/3) die een hogere bitrate gebruiken. In het begin heb ik wel SCART er even tussen gehad en toen zijn me geen vreemde zaken of verschillen opgevallen, maar met je voorbeeld plaatjes erbij wordt nu wel duidelijk wat je bedoelt. Als dit met een firmware update opgelost kan worden zou dat mooit zijn. Ik probeer de komende week het nog eens goed te vergelijken.
   
 4. Humax heeft al diverse firmware revisies uitgegeven voor de satfoxhd-variant. Waarom kan ziggo niet wat vaker een firmware uitgeven?

  De IRHD-5000c zit op 1.00.04
  De SatfoxHD zit al op 1.00.15

   
 5. Mee eens, er wordt door Humax wel aan gewerkt blijkbaar maar waarom kan Ziggo daar niet op in spelen?
  Er zijn toch klachten genoeg m.b.t Lipsync problemen, dus reden genoeg voor een bedrijf als Ziggo om samen met Humax naar verbeteringen te kijken lijkt me?

  Begrijp me niet verkeerd, misschien zijn ze daar al lang mee bezig maar daarvan is niet veel terug te vinden, of zeg gewoon, we hebben geen tijd dit uit te zoeken. Dan is er in ieder geval meer duidelijkheid.
   
 6. Wazig beeld Humax 5000 decoder bij SD weergave.

  Bij mij was de Humax 5000 bij SD weergave ook duidelijk minder dan bij mijn inmiddels defecte :sad: Samsung 360 decoder. Er zit een soort waas over vooral bij gezichten. Echter als ik bij SD uitzendingen de Humax decoder instel op 576 i of p dan is het beeld wel superscherp. Ik moet dan zelfs de scherpte op mijn HD ready Panasonic plasma wat lager instellen omdat ik het te scherp vind :shock:

  Blijkbaar gaat er bij het converteren van 576 SD uitzendingen naar 720 of 1080 iets mis in de Humax!

  Ga nu even testen of ik het uitgangssignaal van de Humax automatisch de resolutie van het zendersignaal kan laten overnemen. Dank voor jullie tips hierover!
   
 7. Hmm, zie suggestie deed ik ook aan "Schrijver" maar die zegt dat het bij hem dus niet uitmaakt hoe de resolutie staat voor SD beeld.

  Die truuk van automatisch laten overnemen van resolutie werkt wel, maar soms schakelt hij weer terug van ORIGI af en dan krijg je hem er niet meer op zonder de HDMI verbinding te verbreken.
   
 8. Instelling SD uitzendingen

  Heb afgelopen avond de hele avond SD TV gekeken met de instelling 576i.
  Voor het eerst heb ik nu het idee dat het beeld dan gelijkwaardig is aan de Samsung 360 in SD. (ben nu 2 weken aan het stoeien met de Humax met mixed feelings)
  Bij goed bekijken vind ik de Humax met 576p ook minder dan met 576i!

  Conclusie: De Humax niet laten converteren/upscalen want dan gaat het mis.

  Live uitzendingen zoals de WDD en Pauw & Witteman en ook het voetbal (NOO-NED) zien er in 576i fantastisch uit.

  Het is me ook gelukt om (met gebruikmaking van HDMI) de Origi instelling te gebruiken. Echter als je dan de resolutie checkt door even kort op de resolutie knop te drukken dan schakelt hij gelijk over naar een volgende resolutie. Hiermee is de Origi truc onhandig/onbruikbaar omdat je niet kunt checken in welke resolutie je daadwerkelijk kijkt.

  Humax moet er eigenlijk voor zorgen dat de "origi" optie gewoon beschikbaar komt bij aansluiting via HDMI. Lijkt me een kleine aanpassing in de software.

  En de 2e en beste optie voor Humax is dat ze het upscalen naar een hogere resolutie sterk verbeteren (want in de praktijk lijkt het nu meer op downscalen.....)

  Overigens ben ik over de kwaliteit van HD weergave zeer tevreden!

  Heb nog een gek dingetje; bij het overschakelen naar een ander kanaal (of een andere resolutie) hoor je altijd een schakelklik. Niet dramatisch maar wel irritant....

  Groetjes,
  Nico
   
 9. Inderdaad, voor SD via HDMI kan je het beste 576i selecteren. Mijn Pioneer 4280 TV zal dan zelf deinterlacen en scalen. Wat hij een stuk beter doet dan de decoder zelf.

  Toch blijft SD via scart het mooiste. Waarschijnlijk wordt het signaal dan onbewerkt naar de TV gestuurd die er vervolgens een fantastisch plaatje van maakt. Bijna HD ervaring zelfs!

  Ook HD kanalen zie ik het liefst in de originele resolutie. Hopelijk kunnen ze die "ORIG" functie maken zodat hij niet wordt gewist en kan mijn TV altijd het perfeacte bronmateriaal gebruiken.

  HD ziet er trouwens fantastisch mooi uit op deze decoder :thankyou:
   
 10. Ik ben ook voorstander dat Humax een update uit brengt en daarin de vaste mogelijkheid om via HDMI "ORIG" in te stellen zonder een trucje uit halen.

  Ik hoop dat Ziggo dit inventariseert met Humax.

  HD is SUPER....!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina