1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is niet zo vestandig om je (kunstmatige) scherpte van de Pioneer op max te zetten. Daar wordt het beeld niet mooier van (eerder slechter).
   
 2. Over het algemeen resulteerd het gebruik van een digitaal filter bij digitale televisie alleen maar tot slechter beeld. Bij een analoog signaal zie je wel duidelijke verbeteringen. Meestal kun je per ingang kiezen wat de instellingen voor het beeld moeten zijn. Op deze manier kun je juist bij digitale tv en DVD de filters uitzetten.
   
 3. Ik heb alle digitale verbeteraars van de t.v. uit staan.
   
 4. SD minder via de IR-HD5000

  Ik zal nog een stap verder gaan. Ik heb 3 ontvangers staan. De Humax IR-HD5000, de Samsung DCB-H360 en de Humax IPVR-9200. Het beste beeld in SD geven de Samsung DCB-H360 (HDMI) en de IPVR-9200 (Scart).
  De IR-HD5000 is via HDMI een stuk minder scherp in SD.
  HDTV geeft geen verschil tussen de Samsung en de Humax.
  Lijkt mij een softwareprobleem. De scherpte moet omhoog.
  Voor de rest is de IR-HD5000 een top ontvanger.
   
 5. Ik heb besloten de Samsung te houden. De Humax is zonder meer een erg mooi apparaat met een zeer gebruikersvriendelijke EPG.
  De EPG van de Samsung is wat minder geavanceerd dan van de Humax, maar de SD beeldkwaliteit van de Humax viel mij teveel tegen. De Samsung biedt hier zichtbaar betere beeldkwaliteit (via HDMI op een Full HD plasma). Ach, en zo spaar ik me weer wat geld uit :oyeah:
   
 6. Helaas viel mij de Humax 5000 erg tegen en dan heb ik het over het sd beeld. Niet scherp, zelfs wazig, veel minder rijke en volle kleuren dan de Humax IR-FOX C. Ik heb de 5000 met een goede HDMI kabel op mijn Panasonic plasma aangesloten en deze ingesteld op 720p, wat verweg het beste is, maar nog lang zo goed niet als de IR-FOX C met scart. De 5000 maar weer in de verpakking gedaan..... in afwachting van betere software? Jammer Humax!
   
 7. Ben "blij" dat ik niet de enigste ben die het is opgevallen van de tegenvallende SD scherpte.

  Mijn t.v. is goed ingesteld, na vele uren lezen op diverse, vooral buitenlandse, fora.
  En door het lezen van testverslagen, geschreven door mensen die er hun werk van hebben gemaakt en die een t.v. tijdens een test helemaal tot het uiterste drijven.

  Helaas, ik ben zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en ook de zapsnelheid is een verademing ten opzichte van de Samsung, maar de SD beeldkwaliteit kán beter....
   
 8. Getest in Totaal TV.

  De humax IRHD-5000C is een mooie kabelontvanger voor wie naast de reguliere kanalen ook de HDTV zenders wil kijken. Het beeld is uitstekend van zowel SD als HD Kanalen. De bediening is logisch en het menu eenvoudig in gebruik.

  4 sterren van de 5

  bron: Totaal TV nr. 20

  Zegt dus genoeg...!
   
 9. Juist.
  4 van 5 zou ik hem ook geven.
   
 10. Vragen en opmerkingen over SD/HD van H.Lansbergen is verplaatst naar een eigen topic wat hier te vinden is. Paste niet helemaal in deze discussie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina