1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door John², 2 jun 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb er een dvd recorder aangekoppeld via de scart. Als de timer niet werkt, neemt ie ook niet op !!
   
 2. Gezien de problemen die ik had, nl. niet op het scherm passend RGB-signaal van bovendien matige kwaliteit en de lip-sync problemen bij Dolby Digital in HD, ben ik met het apparaat teruggegaan naar de winkel. De technicus daar was het met mij eens dat het niet goed was en heeft copaco gebeld. Daar werd toegegeven dat deze ontvanger niet volledig getest is (dat mogen wij inderdaad doen). Toen hij dat hoorde was hij op z'n zachtst gezegd "not amused". Dit was hem niet eerder verteld en hij ging er dus vanuit dat hij zijn klanten een goed product verkocht en dat is ook het enige dat hij wil.

  Omdat hij geen alternatief had, heeft hij aangeboden mij het aankoopbedrag terug te geven. Ik heb dat maar geaccepteerd want ik heb weinig trek meer om weer op een update te gaan zitten wachten die er wellicht nooit komt. Ik heb daar mijn lesje wel geleerd met dat apparaat van Siemens. Het betekent wel dat weer verder moeten met de Undetermined scrambling error.....
   
 3. test

  bij de decoders werd door copaco ook een formulier geleverd dat het een test serie is en of je het formulier in wil vullen . ik heb dat gedaan en werd vervolgens gemaild door copaco dat ze mij gaan bellen hoe dat hij bevalt , ik denk dat de winkelier het had kunnen weten maar niet het formulier heeft meegegeven.
   
 4. Deze ontvanger is wel volledig getest. Er was alleen enige gereserveerdheid mbt hdmi werking bij bepaalde TV schermen, dit is ook zo verteld naar de retailers en de klanten. Het enquete formulier is ook bedoeld om informatie te krijgen over het hdmi gebruik. De reactie van de retailer is op z'n minst vreemd, want hij zou volledig op de hoogte moeten zijn. Ons zijn geen problemen bekend t.a.v. RGB. De RGB signalen zijn gewoon getest.
   
 5. De lip-sync problemen waren identiek bij HDMI, CVBS en RGB. Zowel op mijn plasma als op de CRT van de retailer. Conclusie: dit ligt 100% aan de ontvanger. Nogmaals: alleen bij Dolby Digital geluid op de HD kanalen.

  Als het getest is, betekent dat dan dat het niet passende beeld binnen de norm valt? Dat lijkt mij sterk. Ik had foto's op dit forum gezet om te laten zien wat ik bedoel: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=12407&showall=1
   
 6. De decoder staat erg traag op; ook vanuit standby-stand (ik schakel via een stekkerblok normaal alles uit) . SD beeld is veel beter dan van de Ir-Fox. Ik kijk op een Panasonic 32lx70 lcd. Zappen blijft traag. Mijn vriendin heeft nog een Nokia decoder. Deze zapt aanmerkelijk sneller. Met HDMI geen problemen tot dusverre. Alleen eergisteren op Ned 1HD een 4:3 beeld ondanks dat de tv op automatisch staat en de decoder op beeldvullend. Gewone Ned 1 was wel 16:9. Het was tijdens de Tour.
  Kwam er wel achter dat via HDMI teletext via de tv afstandsbediening niet mogelijk is, maar dit heeft niets met de decoder te maken.
  Ik ben tot dusverre erg tevreden over de decoder. Helaas minder over Ziggo. AtHome was toch beter. En wat ze nu weer flikken met het voetbalkanaal! Hoog tijd voor de OPTA!!! (En dat gaat ook wel gebeuren)
   
 7. Ik lees iedere keer dat er geklaagd wordt dat via HDMI geen teletext mogelijk is en dat is ook wel logisch.
  Bij de meeste TV’s , en misschien ook wel allemaal , is HDMI een monitorfunctie.
  Dat betekend dat de interne TV ontvanger wordt uitgeschakeld en dan heb je ook geen teletext ontvangst.
  Bij Scart ligt dat anders omdat Scart niet alleen als ingang maar ook als uitgang fungeert.
   
 8. De ontvanger start langzaam op omdat gebruik gemaakt wordt van een energie besparende mode en van een linux OS. Deze ontvanger is de eerste ontvanger die voldoet aan de europese richtlijnen voor power consumption in standby mode.
   
 9. HDMI is zeker geen monitorfunctie. Het probleem is echter dat hdmi geen data kanaal kent voor de teletekstdata.
   
 10. Kan die energie besparende mode niet gepaard gaan met sneller opstarten ?
  Door het langzame opstarten laat ik de tuner nu gewoon aanstaan en wordt
  het tegenovergestelde bereikt. Waarom niet gewoon een aan/uit knop op het
  apparaat ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina