1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NL1 HD storing(en)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door vanadium, 31 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier ook regelmatig storingen op Ned 1 HD. Wegvallend geluid is al eerder genoemd. Ff schakelen tussen dolby digital en normaal helpt in dit geval maar tijdelijk. Verder ook regelmatig flitsen tussendoor van beelden die al een aantal seconden geleden te zien waren . Signaal is (nu)78 en Ber 0. Op eurosport HD echter (ook al is het testbeeld) regelmatig een ber van tussen de 400 en 900. Op dit moment dan weer 0 met een signaal van 69. Ook op andere zenders regelamtig een lichte verhoging van de Ber en artifacts, maar niet in de mate van Eurosport HD. Inmiddels wordt ik er moedeloos van aangezien ik al 4 maanden loop te klagen bij casema en ziggo. Casema gaf destijds aan dat het bij ons aan de nieuwbouw wijk ligt en dat ik idd een zwak signaal had(echter konden ze daar op dat moment niks aan doen). Ziggo daarentegen kan vanaf afstand niks vreemds zien en laat me weer de standaard testjes uit voeren, pffff.
  Waarschijnlijk komt er wel iemand kijken van de week, hopen dat dat iets oplevert.
   

 2. Vandaag is teletekst toegevoegd
   
 3. klaus 1250: Ik kijk via floppydtv cable met alphacrypt cam, gewoon standaard @home (ziggo) digitaal abbo, verder op een vista mediacenter 32bits ,Intel Core 2 Duo processor E6750,2 GB DDR2 SDRAM ,2 x 500gb sata2 ,HD Blu-ray en HD DVD player
  Vista home premium 32 ,Nvidia GeForce 8600 GS
  Het gaat erom dat ook hier problemen mee zijn dus, geluid loopt niet synchroon, soms blijft het beeld hangen, Ik heb ook een tijd film1 hd en de ander Hd zenders ontvangen en deze waren goed, op dit moment alleen brava Hd en nu dus NL1 HD. De log is van de firedtv support tool op kanaal nl1 HD. Rest v/d zenders zijn super. Het ligt dus denk ik toch aan de uitzending/signaal van nl1HD.
  m.v.g ed
   
 4. Gisteren weer op onderzoek uitgeweest. Op het oude forum gelezen datplotseling oplopende ber waardes aan een extern signaal kan liggen zoals een Router. Deze uitgeschakeld maar nog steeds regelmatig storingen. Overigens heb ik op de slaapkamer een analoog signaal en ook daar regelmatig een lopend beeld (lijkt vooral op prime time te gebeuren). De storing is er sinds 20 februari gekomen en ik had niks veranderd aan bekabeling en dergelijke. Iemand enig idee wat ik nog meer kan proberen?
   
 5. Ik heb gisteren Ned1HD een tijd zitten kijken en het viel me op dat het geluid iets sneller is dan het beeld, maar net genoeg om irritant te zijn.
  Als ik dan weer op de normale Ned1 kijk is dat er niet meer.
  Het was tijdens het journaal van 8 uur dat ik keek en vanmorgen was het er nog steeds.
  Is dit iets wat ik alleen heb, en zo ja, waar ligt het dan aan ?
   
 6. we hebben dus allemaal zowat dezelfde problemen, dus het ligt aan ziggo.
  Rest is namelijk goed hier (digitale/analoge en Hd zenders). Geluid is inderdaad irritant dat het niet sychroon loopt, switchen tussen ac3 en gewoon helpt maar effe.

  gr ed
   
 7. Als je analoge signaal op dezelfde momenten stoort, is er duidelijk sprake van een signaal- of instralingsprobleem.

  Je geeft aan dat er waarschijnlijk iemand komt kijken. Geef dan duidelijk aan dat je zowel analoog (lopend beeld) als digitaal (oplopende BER) problemen hebt, het liefst met daarbij vermeld op welke zenders, zodat de monteur kan bekijken of het bepaalde frequenties betreft.
   
 8. Ik had ook problemen met geluid. Op alle HD zenders andere zenders niet. Mijn decoder staat via tulp stekkertjes aangesloten op mijn versterker. Ik had eerst de media optie op analoog staan.

  Na een beetje spelen met de instellingen heb ik ze uiteindelijk op dolby digital / PCM / HDMI A gezet en nu nergens meer last van. Moet er bij zeggen wat de invloed is van de instellingen weet ik niet maar dit werkt goed voor mij.
   
 9. Thanx voor de tip. Het probleem is dat de storingen niet regelmatig zijn. Nu bijvoorbeeld is het beeld prima (behalve dat het geluid van ned1 hd weer wegvalt en er haperingen op deze zender zijn). Dus als die monteur komt hoop ik op storingen op alle zenders. :)

  Het lijkt er wel op hoe lager de frequentie hoe vaker er storingen zijn. Eurosport HD lijkt het meest gevoelig (ook als is het testbeeld).
   
 10. Ik denk dat in jou geval een signaalversterker, volledig metalen pluggen en nieuwe betere coax wel gaat helpen, aangezien kanaal sterkte meestal ver onder de 100% is en analoog het ook niet optimaal doet. Dat het in het verleden wel goed heeft gewerkt, is meer geluk dan wijsheid vrees ik.

  Ik had soortgelijke problemen als jij, nadat ik de coax had vervangen en pluggen en een signaal versterker had geinstalleerd, was alles ineens een stuk beter.

  Lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina