1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

VRT zendt Tour en Spelen uit in high definition

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door burns, 28 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De VRT biedt zijn kijkers deze zomer voor het eerst uitzendingen aan in HD. De primeur gaat naar de Tour de France (in juli) en de Olympische Spelen (in augustus). De kleurrijke en dynamische beelden van die sportevenementen zijn bijzonder geschikt om in HD-kwaliteit te worden bekeken. Beide evenementen worden uitgezonden op Eén en de digitale kijkers met een HD-settopbox kunnen ze in HD-kwaliteit bekijken via Eén-HD.
  http://www.vrt.be/extra/HDTVpers.pdf

  Het is de bedoeling dat zowel Telenet, Belgacom als Indi Eén-HD aanbieden. De gesprekken daarover zijn echter nog niet volledig afgerond.
  http://demorgen.be/dm/nl/1005/Meer-...t-Tour-en-Spelen-uit-in-high-definition.dhtml

  Zal het ook mogelijk zijn om dit kanaal in Nederland te ontvangen (via Ziggo)?
   
 2. Het gaat mij vooral om de combi beeld/geluid, met de Vlaamse commentatoren dus...:wink:
   
 3. waarom niet gewoon nederland maar de toer is wel in hd te zien via eurosport hd dat is voor iedereen beschikbaar. en mischien zent ned1 hd ook de toer nog wel in hd uit
   
 4. Hier ben ik ook errrrrg benieuwd naar. :D

  Misschien een goede deal tussen de Vlaamse en Nederlandse kabelbedrijven (of de NOS en VRT) om hun HD signalen te delen? :roll:
  Dan heeft iedereen er profijt van.
   
 5. Helaas was dat 4 jaar geleden nogal lastig toen de VRT met een speciale sportzender kwam voor die zomer.
   
 6. Het probleem 4 jaar geleden was dat de VRT toen voor diverse zaken alleen uitzend rechten had voor België en niet zoals ze voor de normale zenders Één en Ketnet/Canvas ook voor Nederland. Ze mochten toen dus gewoon niet zomaar het signaal ook voor Nederland beschikbaar stellen.

  Nu ze Één letterlijk willen gaan simulcasten net als Ned 1 gaat doen wordt het verhaal anders, mogelijk makkelijker. Ik weet niet of er aparate licentie rechten van toepassing zijn op HD dan op SD, maar als dat niet het geval is zou het dus op zich mogelijk moeten zijn. Maar dan moeten de Nederlandse kabelaars wel het HD signaal aangeleverd krijgen. Op dit moment is het zo dat ze het DVB-T signaal uit de lucht halen en gebruiken voor Één en Ketnet/Canvas, en daar wordt het HD signaal niet op aangeboden als ik het goed gelezen heb, en anders wordt je daar ook niet zo blij van.
   
 7. Ik had toevallig vanochtend op HD-NL de ronde van Turkije gezien in HD, zag er erg goed uit. :cool:
   
 8. Wie reed er in de gele hoofddoek? :roll:  (Sorry, kon het niet laten...) :mrgreen:
   
 9. De Belgische publieke omroep Eén gaat in het najaar dagelijks programma's in HD uitzenden. Dat stelt ZDNet op basis van twee onafhankelijke bronnen binnen de VRT. In Nederland zendt de publieke omroep NPO tot 24 augustus programma's in HD uit.

  Het exacte programma-aanbod is nog niet bekend. Eind september moeten de uitzendingen van start gaan. Voorafgaande aan dagelijkse HD-uitzendingen gaat Eén vanaf 5 juli op Eén HD de Tour de France en de Olympische Spelen uitzenden. TV-aanbieders Belgacom, Telenet, TV-Vlaanderen en INDI gaan het kanaal gratis aanbieden, Eén HD zendt van 5 tot 27 juli de Tour de France uit en van 8 tot 24 augustus de Olympische Spelen.

  ---

  Zodoende wordt het voor de Nederlanders natuurlijk ook al iets interessanter.
   
 10. Nog een kans dat Eén HD ook bij Ziggo op de kabel komt? Meer HD zenders is altijd goed, keuze tussen twee zenders om zelf te kunnen kiezen welk commentaar beter is ook.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina