1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

3 dagen dtv en nu al gek

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door inzane19, 26 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. klopt aan die lui heb je vaak wijnig je hebt veel meer aan de mensen die er echt wat van weten. ik had @home en hier heb ik nog nooit een student aan de lijn gehad en altijd mensen waar je ook vragen op het meer technise gebied kon stellen zonder dat er iemand bij wert gehaalt of dat je wert doorgeschakelt. maarja ik besef ook wel dat is gewoon geluk.... helaas. want met mensen met verstand los je de probleemen gewoon 3x zo snel op
   
 2. Dat van die warmte gaat niet op want het gebeurd soms zomaar en 10 minuten later is het weer over en dat terwijl de temperatuur hetzelfde is gebleven in huis.

  Die 5 minuten heb ik vorige keer al geprobeerd maar dat had geen zin.

  het aansluiten direkt op de groene kabel kan niet omdat deze over gaat in de meterkast in een normale kabel. Dit overgang is professioneel gedaan door de woningbouw zelf )

  En vanaf de wcd heb ik maar 3 meter goeie dikke kabel lopen.
   
 3.  
 4. Ik heb hem al open gehaald en vond het erg netjes gedaan. Zelf zou ik het niet zo kunnen doen.

  Die wcd moet ik idd nog na kijken. Overigens is hij wel gewoon voor de tv geschikt.

  Op het trosradar forum helpt een mederwerker van ziggo ( oud at home medewerker ) mij om me vragen door te mailen naar iemand die wel van ziggo/multikabel is
   
 5. Wel apart dat hij bij het voetbal vanavond perfecte kwaliteid geeft.

  Sbs6 658000KHZ
  BER [e-6] 0000000e+00
  Signaal sterkte 70%
  Signaal kwaliteid 100%
   
 6. Gister helaas weer op net 5 blokjes. Gelukkig is mijn mail nu door gestuurd naar mutlikabel met de vraag om me probleem zo snel mogelijk aan te willen pakken.

  Thanks @home medewerker
   
 7. gisteren waren er problemen in het netwerk die ook 'blokjes' tot gevolg hadden
   
 8. Beste Anoniem,

  Ik heb sinds kort een nieuwe full-hd 50" plasma (Pio LX-508D) en het viel mij op dat het beeld op de diverse digitale zenders verschilde in kwaliteit hetgeen op een grote TV goed zichtbaar is. Ik gebruik als decoder overigens een Samsung 850 PVR.

  De signaalsterkte varieert tussen de 41% op de zwakste zender (Veronica) en 50% op de sterkste zender (Film 1). De signaalsterkte is voor geen enkel kanaal lager dan 41% en nooit hoger dan 51%. De BER is in alle gevallen bij alle kanelen 0.

  De signaalkwaliteit schommelt tussen de 89% en 90% en komt nooit lager of hoger uit.

  Met name wanneer de signaalsterkte rond de 43% schommelt is dit duidelijk aan de kwaliteit van het beeld te zien.

  Ik heb hierover contact gehad met Ziggo (Casema) en die hebben netjes een monteur langs gestuurd. Deze heeft de oorspronkelijke Casema splitter/versterker verwijderd maar helaas leverde dit geen enkele verbetering op. Hij heeft daarnaast geadviseerd om de bekabeling en gebruikte connectors te vervangen door een "goede" kwaliteit.

  Dit heb ik nu gedaan (speciale kabels aangeschaft a EURO 3.50 per meter en nieuwe connectors EURO 15 per set), de totale kabellengte is slechts 3 meter. Dit alles heeft geen enkel verschil gemaakt.

  De Decoder is nu via high-end kabels en connectors rechstreeks verbonden aan de aansluiting waar de kabel mijn huis binnenkomt, en nog komt de signaalkwaliteit niet hoger dan 89/91%, en de signaalsterkte niet boven de 43/50%.

  Ik heb vaak gelezen dat de Samsung 850 PVR niet "geeikt" is en dat de getoonde waardes niet veel zeggen, maar ik kan duidelijk aan het getoonde beeld zien of de signaalsterkte rond de 43% (slecht beeld) of 51% (goed/scherp beeld)ligt, zonder hiervoor de decoder te raadplegen.

  Heb jij misschien nog verdere suggesties?
   
 9. De "signaalkwaliteit" is niet equivalent met de waargenomen beeldkwaliteit, maar zegt iets over de kwaliteit van de transmissie / het transport over de coax. Een parameter die de beeldkwaliteit negatief kan beinvloeden is de BER waarde. BER waardes die geen 0 zijn geven aan dat er fouten aanwezig zijn, echter fouten tot een BER 200 kunnen worden gecorrigeerd zonder dat het zichtbaar is, waarden boven 200 worden zichtbaar als blocking.

  Als de kwaliteit tussen de zenders verschilt maar de BER laag of 0 is, dan wordt de beeldkwaliteit in beginsel bepaald door de aanbieder. De kwaliteit van de eerste 10 zenders moet normaal gesproken altijd goed zijn, omdat de zenders met een hoge bitrate ge-encodeerd worden. De kwaliteit van de andere zenders kan varieren per zender omdat aanbieders ook zenders aanbieden met een lagere bitrate.

  Houd verder wel rekening met de minimale kijkafstand voor SD en HD, anders ga je onnodig te veel artefacts waarnemen.

  Kortom zolang de BER laag of nul is is de signaalsterkte en signaalkwaliteit niet relevant voor de beeldkwaliteit
   
 10. Anoniem,

  Dank voor de reactie. Aangezien de BER bij mij ten alle tijde 0 is kan de conclusie niet anders zijn dat ik op mijn tv duidelijk kan zien wat de kwaliteit van het aangeboden signaal is.

  Ik begrijp jouw opmerking over de minimale kijkafstand maar sommige zenders zijn (bijna) perfect terwijl anderen duidelijk scherpte en diepte missen (ik zie dus geen artefacts/storingen. Deze worden uiteraard van dezelfde afstand bekeken :wink:

  Het grappige/vervelende is dat ik zelfs op dezelfde zender soms een verschil kan zien tussen een regulier televisieprogramma en sommige reclames binnen een aansluitend/onderbrekend reclameblok. Ik neem derhalve aan dat ook hier sprake kan zijn van een kwaliteitsverschil van de aanbiedende zijde (niet de doorgevende kant).

  Ik heb nog goede hoop dat de HD PVR (die binnenkort beschikbaar zal komen?) en welke aangesloten gaat worden via HDMI nog een verbetering zal laten zien ten opzichte van RGB over SCART.

  En uiteindelijk als volgend jaar de zenders overschakelen naar HD moet het probleem helemaal opgelost zijn. :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina