1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zijn we er klaar voor?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door keesv1, 26 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nog geen Blu Ray speler of andere apparatuur die HDCP ondersteunt. Ik kan een samsung dcb h360r lenen om te kijken of het onderling allemaal werkt. Een kennis van me heeft dezelfde televisie en de samsung decoder, die werken samen als een zonnetje.

  Ik kan de decoder aansluiten op mijn av receiver en kijken of dat werkt.

  Wordt er dan al gebruik gemaakt van HDCP voor het beschermen van het doorgegeven materiaal door Ziggo of de content leveranciers?
   
 2. IK ben bekend met de Q-Motion, ben hem al enige tijd aan het volgen. Koop echter helemaal niets zolang ik wel erg hardnekkige geruchten hoor over CI+ en de mogelijke negatieve gevolgen van Alphacrypt.

  Als Ziggo de DVB-400i officieel gaat ondersteunen koop ik hem nog dezelfde dag. Maar 1849 euro is erg veel geld voor een product waar een risico bestaat dat hij het straks opeens niet meer doet.

  Zie ook de discussie over de DVB-400i hier (is jullie fimpje ook al gelinkt):
  http://www.mceforum.nl/index.php?topic=343.0
  en
  http://www.mceforum.nl/index.php?topic=235.0

  (zoals je ziet volg ik deze machine al met veel interesse sinds 3 december. Maar ook de Q-Motion salesdesk zelf geeft tussen de regels door duidelijk aan nog geen antwoord op CI+ te hebben, ze zijn het 'aan het bestuderen').
   
 3. Bij Q-motion kunnen ze uiteraard ook (nog) geen garanties geven, maar ik verwacht niet dat de Alphacrypt CAM onbruikbaar zal worden. Om dat voor elkaar te krijgen moeten ook alle huidige settopboxen geupdate worden met een nieuwe firmware. Voor zover ik begrepen heb is in ieder geval Panasonic niet van plan om een dergelijke update voor haar decoder te maken, en ik vraag me af hoe het zit met de oude Nokia ontvanger. Bovendien is naar mijn weten de restrictie die toegepast wordt een soort regio-code (de CAM-key), die ook in de Alphacrypt CAM middels een update makkelijk veranderd kan worden. Dus zelfs als de CAM-key aangepast wordt zal het nooit lang duren voordat er een update voor de Alphacrypt CAM beschikbaar zal zijn.
   
 4. Nu ja, als ik Anoniem op dit forum begrijp (maar als hij zelf kan reageren natuurlijk nog beter) is dat exact wat ze van plan zijn voor overgang naar CI+. Dan zullen ze wel met een coulance regeling komen voor die boxen waar dat niet gaat.

  En dit antwoord kreeg ik van Q-Motion, geeft nog niet veel vetrouwen direct:
   
 5. Het al dan niet ondersteunen van Tv's met een CI+ interface (of beter gezegd, het certificeren van een CI+ CAM module) staat los van een eventuele update van de huidige settopboxen. Die hebben namelijk een ingebouwde Conditional Access decoder en daar gaat heel het CI / CI+ verhaal niet voor op.

  Wat ik wel begrijp uit de reacties van anoniem is dat Ziggo middels de eventuele gecertificeerde CI+ CAM wél kan gaan bepalen in welke ontvanger deze wel of niet zal werken, waardoor je straks dus wellicht met het probleem zit dat je een ontvanger met CI+ interface hebt dat zich aan alle regeltjes houdt, maar dat de Ziggo CI+ CAM niet in dat apparaat werkt omdat Ziggo jouw ontvanger niet gecertificeerd heeft. :S Wellicht dat Anoniem dit kan bevestigen?
   
 6. je bent niet goed geinformeerd...

   
 7. Tja, daar schieten we veel mee op :wink:

  No offence, ik neem aan dat dit betekend dat je niet meer kan zeggen, maar dat het iig niet is wat Eric beweerd.

  Kun je wel iets zeggen over hoe reëel alle zorgen rond Alphacrypt nu echt zijn?
   
 8. Ben ook wel benieuwd ja...

  Ik vind het sowieso erg jammer dat het bij kabel allemaal zo moeilijk moet zijn. Dat verwijt is overigens niet specifiek voor Ziggo, maar zeker ook voor UPC die alles écht helemaal dichttimmeren.

  Regel het wat mij betreft gewoon zo dat je voor on-demand en andere specifieke interactieve functies verplicht een gecertificeerde settopbox moet hebben die alle gewenste toeters en bellen heeft, maar stel gebruikers gewoon in staat om het standaard TV aanbod ook met een ontvanger naar keuze te bekijken. Bij satelliet en DVB-T kan je ook met een CAM aan de slag, dus waarom moet de kabel dichtgespijkerd worden?

  Ik ben zelf érg blij met de kwaliteit van kabel, vooral de Nederlandse zenders zijn perfect van kwaliteit en stukken beter dan satelliet. Maar als er (met CI+) geen doorbraak komt die betekent dat ik gewoon met een ontvanger naar keuze kan kijken, dan ga ik uit principe switchen naar satelliet.

  Ik spreek regelmatig met woordvoerders van kabelmaatschappijen en het officiele argument is altijd dat er anders een hoop compatibiliteitsproblemen gaan optreden met alle support-ellende van dien. Als dat werkelijk de reden is (waar ik sterk aan twijfel), doe het net als Canal Digitaal en maak duidelijk welke producten gecertificeerd zijn, geef daar support op en op de rest gewoon niet.

  Zo... ik moest mij kabel-frustratie even kwijt. :wink:
   
 9. Vandaag een kanalen rescan gedaan op mijn HTPC (vista ultimate machine, met floppydtv en alphacrypt cam, mediaportal software), en Nederland 1HD en Eurosport HD en nog een paar nieuwe zenders zijn gevonden en werken gewoon zoals het hoort.

  Nederland 1 HD ziet er goed uit! (in tegenstelling tot wat anderen beweren vindt ik het er wel beter uitzien dan de SD versie, betere kleuren, scherper, soepeler) Eurosport HD alleen een aankondiging dat het er aan komt. Het zou mij verbazen als mijn HTPC moeite zou hebben met eurosport HD, H264 is H264, de H264 decoder in Powerdvd wordt wereldwijd gebruikt dus die zal de eurosport versie ook wel aankunnen.

  Het zou mij ook verbazen als de samsung de H264 codec van Eurosport niet aan kan, en zo ja, dan zou dit met een simpele firmware of software update opgelost moeten kunnen worden. Eurosport is toch ook niet gek? die gaan toch geen signalen aanbieden die niet werken?

  Lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina