1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zijn we er klaar voor?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door keesv1, 26 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Zoals al gezegd. De decoder zal al gecertificeerd zijn maar zo zal ook haast elke tv waar deze in de tests niet op bleek te werken dit ook zijn. Dat is nu het "leuke" aan certificeringen / standaarden / etc afzonderlijk klopt alles maar de combinatie wil vaak anders zijn.

  DSit is / was ook zo met de Samsung en door software wijzigingen van diverse tv's bleken deze te werken en in (de meeste) andere gevallen moest de decoder hard en software matig aangepast worden.

  Ik weet niet hoevaak Philips, een van de HDMI oprichters, updates voor hun tv's maakt om hdmi handshake problemen met verschillende settop-boxen op te lossen. Als de oprichters het al niet kunnen...
   
 2. Is het handshake probleem dan van Ziggo? Nee toch, het is toch een probleem dat de leveranciers onderling moeten oplossen. Ik zie dat niet als het probleem van Ziggo, maar van de onderlinge leveranciers. Is ergens iets niet goed geïmplementeerd, dan lost men dat op via een nieuwe firmware of het terugroepen van apparatuur.

  Ziggo moet alleen zorgen dat ze HDMI gecertificeerde apparaten aanbieden aan haar klanten. Dat betekent dat indien leverancier Y uitkomt met een nieuwe decoder die Ziggo wil gebruiken, dat die specifieke decoder door het keuringsproces gehaald moet worden en een stempel moet krijgen voordat Ziggo die zou gaan aanbieden.

  Dan heeft Ziggo in ieder geval dat gedaan aan de compatibiliteit wat ze kan, namelijk het afdwingen van conformiteit aan de standaarden van de leverancier van de decoders.
   
 3. Ja, maar dat gold dus ook voor de Samsung HD-decoder, die werkte prima met sommige TV's maar met vele dus niet. Dat rampscenario met alle negatieve publiciteit wil men blijkbaar voorkomen. (of heb je dat anderhalf tot twee jaar geleden niet meegekregen?)
   
 4. kom nog maar eens een keer langs, dan zal ik je de keerzijde eens laten zijn.
   
 5. Zowel de humax en de samsung H360 (eerste versie) zijn voorzien van het logo en voldoen daarmee aan de gestelde criteria. Dit geldt ook voor de TV's waarmee getest wordt, desondanks ontstaan er problemen. Lees maar eens nauwkeurig waaraan voldaan moet worden om het logo te mogen voeren, hoe er getest moet worden en op welke wijze hdmi.org de compliancy borgt. MrParker heeft inmiddels gezien hoe e.e.a in z'n werk gaat. Dan zul je wellicht ook inzien dat dit onvoldoende garanties geeft, wat zich in de praktijk ook manifesteerd !

   
 6. Toen was ik nog niet zo into HDTV's. Vergeef me.
   
 7. Zeg je hiermee dat de regels niet strikt genoeg gehanteerd worden bij het testen? Ik heb een AV Receiver en een LCD TV die met elkaar communiceren via HDMI. Beiden ondersteunen de 1.3a standaard (met Logo's en al) en zijn van verschillende merken. Ik heb geen enkel probleem gehad tot nu toe met het verbinden van de apparaten. I must be lucky.
   
 8. wordt er ook HDCP gebruikt ?
   
 9. Ik kan niet voor bovenstaande persoon spreken, maar ik heb zelf ook een dergelijke setup: Hart van mijn installatie is een Denon AVR-3808 met HDMI 1.3 switching en voor mijn werk heb ik op deze setup inmiddels meerdere projectoren en blu-ray spelers en settopboxen aangesloten gehad. HDCP handshaking werkt over het algemeen prima en ik heb met Blu-ray spelers eigenlijk nog problemen met HDCP ervaren. Met de eerste generatie Philips upsampling DVD-spelers (enkele jaren geleden) en sommige settopboxen wil ik nog wel eens een probleem ervaren, maar het uit- en weer inschakelen van de aangesloten projector biedt dan meestal soelaas.
   
 10. Zag het nu pas: kijk eens op http://www.ziggoziet.nl/jesse/

  Daar heeft Ziggo het over de fantastische mogelijkheden van een mediacenter... met DVB-C kaart.

  Leuk: daar reclame mee maken, maar het niet ondersteunen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina