1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zijn we er klaar voor?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door keesv1, 26 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. "Eigen" standaarden zijn geen standaarden. De problemen met de Humax HD-ontvanger hebben betrekking op de interworking tussen decoder en sommige type TV's bij het gebruik van HDMI (en compliant volgens de HDMI compliance requirements). Ik zie even niet waarom je in dit kader Ziggo verwijt..
   
 2. De humax HD-decoder is een nieuwe ontwikkeling en de 2e generatie HD-ontvangers bij Humax. Ik zie graag een link waarmee je je stelling t.a.v. Humax kunt onderbouwen.
   

 3. Dat HDMI is gewoon knudde met een rietje!

  Ik mag toch wel hopen dat er niet gerommeld gaat worden aan het signaal dat middels de component aansluitingen naar je TV gestuurd kan worden.
   
 4. wat bedoel je met gerommeld..
   
 5. Zou ik ook zeggen hdmi is hdmi en H.264 is H.264 waar heb je anders standaarden voor.

  Ik had eigenlijk meer problemen verwacht met het signaal zoals ziggo het leverd. Voor een samsun/humex etc zijn het aantal HD ontvanger van casema tenslotte een nice markt, waarbij men ongetwijfeld minder effort/tijd in zal steken dan 1 model die voor geheel europa werkt.

  Niet dat ik een voetbal fan ben of zelfs maar een HD tv heb.

  :?:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 mei 2008
 6. Nou dat het signaal naar beneden wordt geschroeft in de decoder alvorens deze door de component uitgang wordt doorgegeven.
   
 7. Met "eigen" bedoel ik hier dat we niet zomaar een dvb-c ontvanger kunnen kopen en die kunnen gebruiken in het door Ziggo bediende gebied. De vraag is waarom er speciaal voor de Ziggo markt ontvangers gebouwd moeten worden. Er kan toch ook geconfirmeerd worden aan de Europese standaarden, dan worden de ontvangers makkelijker te bouwen voor de producent, omdat er geen niche meer is, en wordt het voor de consument uitendelijk goedkoper. Ook wordt het voor de producent eenvoudiger om goede software te ontwikkelen op de decoders, omdat er geen branches voor specifieke doelmarkten meer nodig zijn, zodat de kwaliteit van de aangeboden decoders uiteindelijk alleen maar beter kan gaan worden.
   
 8. Omdat dat tegenwoordig (en zeker in het verleden) het enige is, wat sommige bezoekers hier kunnen. Steen en been klagen op en over Ziggo, maar de daad bij het woord voegen en vertrekken? :x
   
 9. In dit geval even niet eens: dat kabelaars nog steeds vasthouden aan eigen hardware is onhandig en onnodig. Helaas ontbreekt de wil tot uniforme standaarden. En dat mag je wat mij betreft de kabelaars best verwijten.
  Overigens is Ziggo hierin bepaald niet de enige in Europa in en ook niet de slechtste (UPC is nog erger bv), maar het is toch erg jammer te zien dat kennelijk zonder overheidsingrijpen zaken niet van de grond komen.

  In de VS hebben ze na overheidsingrijpen en veel gedoe en tijd nu Tru2Way wat erg veelbelovend lijkt, het zou zo ontzettend mooi zijn als dat ook in Europa zou kunnen.

  Hoop nog steeds dat meer concurrentie op digitale TV hierin nog wat veranderd, liefst meerdere kabelaanbieders per gebied.
   
 10. Helemaal mee eens! De Nederlandse kabelaars zijn - voor zover ik weet - ook de enige ter wereld dit een regio beperking bij de Irdeto codering gebruiken, om er zo voor te zorgen dat niet gecertificeerde boxen en CAMS niet gebruikt kunnen worden. Steeds meer TV-fabrikanten bouwen DVB-C tuners met CI-sloten in hun TV's in, maar in Nederland is het niet bruikbaar tenzij je met een Alphacrypt wil gaan stoeien.

  Ik hoop dat de de nieuwe CI+ standaard straks wel door alle kabelaars ondersteund zal gaan worden, want het is natuurlijk knudde dat je anno 2008 verplicht bent een settopbox naast je TV te gebruiken. Behalve het feit dat je met twee afstandsbedieningen zit zijn settopboxen ook nog eens bijzonder energieverslindend in stanbymodus, zeker in vergelijking met een moderne TV.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina