1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zijn we er klaar voor?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door keesv1, 26 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij zijn er klaar voor! Nu de content nog??

  Op 7 juni a.s begint het EK voetbal en begin augustus de olympische spelen in Peking.
  Beide grote internationale evenementen worden in HD kwaliteit uitgezonden.
  Ook Roland Garos vindt nu plaats en ook in HD, en van de zomer nog de tour de france!

  Maar wat hebben wij als Ziggo gebruikers hier aan? Het is echt een dramatische situatie!

  1: Het aantal decoders voor de ontvangst van HD is beperkt tot 1, nl de samsung DCB H360 R. Een apparaat niet geheel zonder problemen. De aangekondigde Humax is voorlopig afgekeurd en van de SA HD PVR moeten we maar hopen dat die eens op de markt komt.

  2: Dit weekend zou worden begonnen met de doorgifte van eurosport in HD. Er zijn problemen met Eurosport HD in combinatie met de ene verkrijgbare HD decoder de Samsung.

  Ik krijg de indruk dat de kabelmaatschappijen en vooral Ziggo helemaal niet klaar is voor HD. De content is er.

  Ik vind dit een duidelijk gemiste kans voor Ziggo. Men had moeten zorgen voor voldoende keus in decoders en beter moeten testen of alles goed werkt. Als je dat 1 maand voor het EK gaat doen en het zit tegen dan heb je uiteindelijk niks.

  Maar het EK is nog niet begonnen en misschien gebeurt er nog een wonder en zijn de verwachte decoders volgende maand volop verkrijgbaar.

  Ik hoop het van harte!:roll:


  Kees
   
 2. Moet het wel begin volgende maand zijn!
  Anders is het weer te laat en is het EK voorbij...
   
 3. We zijn al vanaf januari aan het testen met de Humax HD-ontvanger, maar de kwaliteit is tot dusver niet voldoende voor een goedkeuring omdat er op enkele TV-ontvangers nog hdmi problemen voorkomen.

  T.a.v. Eurosport HD beschikken we pas een week over het signaal van Eurosport. Dit hebben we dus nooit eerder kunnen testen, Eurosport heeft daarbij een h.264 encoder versie in gebruik die niet getest is met de bestaande HD-ontvangers.


  De verbinding en encoders van de NOB zijn begin mei getest voor de EK2008 uitzendingen. De internationale verbindingen zullen pas enkele dagen voor de aanvang v/d EK opgebouwd worden.

  Het is dus absoluut niet een kwestie van geen ruime voorbereiding. Aangezien HD o.b.v. H.264 nog steeds een relatief jonge technology is moeten we voorlopig nog rekening houden met onvoorziene problemen. Dit was 5-10 jaar geleden niet anders met de ingebruik name van mpeg-2 encoders / decoders.
   
 4. dank

  dank anoniem voor je reactie.

  Ik hoop dat je de strekking van mijn verhaal begrijpt. Ik wacht al een half jaar op de SA en of andere alternatieven en soms worden mensen ongeduldig.

  Zelf ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van Ziggo en met name op het technisch gebied. Het aangeboden signaal is eigenlijk altijd van perfecte kwaliteit.

  Jullie kunnen hier dus veel meer mee! De komende sportevenementen zouden dus een uitgelezen kans zijn om je als bedrijf nog veel meer te profileren!

  Veel succes en hou ons op de hoogte!

  Groet,

  Kees:wink:
   
 5. Bij mij kwam het niet functioneren van Eurosport HD met de Samsung decoder over als een enorme blunder van Ziggo, niet dat ik dat ook zo ge-uit heb. Maar bovenstaande verklaart een en ander en daaruit blijkt dus dat Ziggo helemaal niet in staat geweest is om een en ander van te voren uit te testen. Het maakt het voor mij in ieder geval begrijpelijk waarom de doorgifte (nog) niet gerealiseerd is.
   
 6. Tja, UPC heeft wel een werkende HDTV PVR decoder (werkt prima bij mijn ouders) maar UPC heeft weer geen Eurosport HD.

  Op zich begrijpelijk dat Ziggo alleen decoders wil goedkeuren die uitgebreid zijn getest (anders krijgen ze daar weer een lading klachten over zich heen), maar ik blijf me verbazen dat de ene HDMI kennelijk soms niet de andere HDMI verstaat. HDMI is toch een standaard?
  Je ziet het telkens opnieuw bij nieuwe HD decoders bij zowel UPC en Ziggo: uitstel en veel klachten omdat de decoder op bepaalde types TV het gewoon niet doet. Heel apart.

  Gelukkig ben ik absoluut geen sportfan, hoop alleen dat alles op orde is voordat de publieke omroepen met volledige HD kanalen komen. I want the Scientific Atlanta! (kan ik me al inschrijven op een pre-order lijst of zo :wink: )
   
 7. Decoder


  Ziggo kan zich natuurlijk ook gaan confirmeren aan gebruikelijke standaarden ipv eigen standaarden toe te passen, dan hebben de consumenten minder problemen om goede decoders te vinden. Of zit er soms een contractje in de weg 8-)
   

 8. Zijn de in Duitsland voorradige decoders dan ook bruikbaar in ons kikkerlandje?
   
 9. Standaarden zijn erg leuk.

  Universal Serial Bus (USB).
  Ik weet niet hoe vaak ik (toen ik verkoper was) klanten terug heb zien komen omdat hun apparaat niet werkte. Mocht ik weer opzoek naar een USB kaartje met de juiste USB chip. Niet elk apparaat werkt nl. zomaar op elke USB chip.

  IEEE1394 / Firewire / i-Link / DV (allemaal hetzelfde).
  Ik weet niet hoevaak ik klanten terug heb zien komen omdat hun camera niet werkte.
  Ook hierweer hetzelfde, niet elke camera werkt met elke IEEE1395 chip. Oa Sony had / heeft zijn eigenaardigheden.

  Waarom zou het met HDMI niet hetzelfde liedje kunnen zijn. Sterker nog, de kans dat deze problemen zich voordoen en blijven voordoen is alleen maar groter omdat er bij deze verbinding nog meer onderlinge communicatie is.
   
 10. Helemaal eens, maar heb die hoop al een beetje opgegeven.

  Wat ik echt wil is natuurlijk dat ik gewoon met een mooie HTPC HD kanalen kan zien en opnemen, maar vrees dat dan zowel Microsoft (die nog steeds DVB-C officieel niet ondersteund, FloppyDTV werkt alleen via een hack, en ook HD voor Europa niet ondersteund) als Ziggo (die ook DVB-C kaarten niet officiëel ondersteund) nog wat werk te doen hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina