1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Streams EK Voetbal

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Bordewolf, 24 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. NOS zendt EK-wedstrijden ook live uit via internet  [​IMG]De NOS gaat alle wedstrijden van het komende EK-voetbal niet alleen live op tv maar ook via internet uitzenden. Volgens Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de omroep, is het voor het eerst dat de NOS een groot voetbaltoernooi op internet uitzendt.
  Lees verder >>
  Alle 31 wedstrijden worden gratis beschikbaar gesteld. Als twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden gespeeld kan de internetkijker beide volgen. Je kunt ze tegelijkertijd kijken door middel van een klein scherm onderin het beeld dat de andere wedstrijd weergeeft, aldus Stekelenburg tegenover het ANP.
  Op internet voegt de NOS gedurende de wedstrijd 'realtime statistieken' toe over o.a. het balbezit per ploeg en het aantal overtredingen. De streams zijn alleen in Nederland te volgen omdat de NOS voor ons land heeft.

  De uitzending van grote sportevenementen via internet komt deze zomer definitief uit de experimentele fase, zegt Stekelenburg. Het eerste grote evenement waarbij we dit deden, waren de Olympische Spelen van 2006. Vorig jaar zomer was de Tour de France de doorbraak. Ook deze zomer is de Tour de France weer live te volgen op internet evenals de Olympische Spelen in Peking.
  De NOS houdt rekening met maximaal 100.000 pc-gebruikers die gelijktijdig kijken. De omroep verwacht tijdens het EK geen capaciteitsproblemen omdat de wedstrijden 's avonds worden gespeeld en de meeste mensen die dan thuis via de tv volgen
  =============================================

  Anoniem: komen deze streams ook via digitale tv beschikbaar, dat is handiger dan overschakelen via internet!
   
 2. Re:

  Volgens mij is een toevoeging hiervan niet echt zinvol. De 31 wedstrijden zijn namelijk niet tegelijk en je hebt digitaal Ned 1 (c.q. Ned 3 voor de wedstrijden) plus Ned 1 HD EK. Plus nog genoeg andere zenders met het EK-voetbal. Lijkt me we aldus niet echt zinnig om deze streams toe te voegen. Los van de kwaliteit van een internetstream.
   
 3. Ook de Nederland 4 zenders zijn internet-streams. Bovendien zijn het gewoon beelden die ook in televisiebeelden omgezet kunnen worden.

  Daarnaast lees ik dat via deze streams ook extra info te zien is. Ik ga daarvoor niet achter mijn computer zitten, ik ben wel bereid om ze via de digitale tv te bekijken! Dit lijkt me een mooie toevoeging voor de SD-kijkers, die niks hebben aan de HD-streams.

  Net zoals ik twee jaar geleden al zei ben ik niet bereid een dure HDTV-TV te kopen met een zeer dure decoder en ook nog een een extra abo van bijna 4 euro!
   
 4. Re:

  Niet van nature zo bedoeld. Maar belangrijker, wat voegen die EK-streams nu toe? Alleen omdat er extra info wordt getoond, moet je daarvoor ruimte aanmaken? Qua wedstrijdbeeld zie je dat al via de andere genoemde zenders. Als je nu een kanaal had van 24 uur de kleedkamer zien of zo dan is het pas anders en wel een toevoeging. Misschien wordt die extra informatie wel via TT ook verspreid.

  Ik zie er domweg de nut niet van in. Nieuwe kanalen moeten m.i. iets toevoegen t.o.v. de al bestaande kanalen. Als de inhoud al elders te zien is of weinig afwijkt dan lijkt me een toevoeging vrijwel nutteloos.

  Nou, zo duur zijn die tv's niet meer. Vanaf ongeveer 700 euro heb je er al 1. En wat is nu 4 euro? Als je elke maand een bepaald blad koopt, ben je zo hetzelfde kwijt. Maar goed, ieder zijn mening. :wink:
   
 5. Mijn huidige breedbeeld tv werkt nog prima en ik ben niet zo'n type die voor de show een plasma of LCD-scherm neerzet omdat zogenaamd iedereen het heeft. Ik ben van de oude stempel, eerst mijn oude tv kapot en daarna een nieuwe! Ik zie dus het nut van een investering in een nieuwe tv en ook nog eens een duur abo tov de zenders die je krijgt.

  Wat betreft de streams: deze voegen dus wel extra info toe, daarnaast kun je dan ook de andere wedstrijd bekijken met commentaar wanneer gelijktijdig gespeeld wordt!
   
 6. Er worden alleen maar wedstrijden op dezelfde tijd gespeeld na de groepsfase en dan zenden ned.1 en ned.3 de wedstrijden uit en kun je alsnog kiezen, zoals Martwout al aangaf
  Trouwens , je word de komende en de EK tijd overspoeld met info dus lijkt het mij niet echt van toegevoegde waarde
   
 7. Als dat waar was dan bood de NOS deze toevoeging niet aan via internet. maar wat voor jouw misschien geen toevoeging is is voor de ander wel ee toevoeging. Vandaar mijn vraag aan anoniem.
   
 8. Graag zou ik dus ook wel antwoord willen van anoniem! Wordt er nog iets gedaan voor de SD viewers rond het EK-voetbal zoals dat andere toernooien ook het geval was???? Dus maw komen deze streams digitaal SD beschikbaar!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina