1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Settings Casema/Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door KRK, 24 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  is er een lijst beschikbaar waarop alle settings, Frequenties, PIDS etc etc op staan?
   
 2. Goede vraag, ik ben er ook al een tijdje naar op zoek. Naar wat ik begrepen heb houden de kabelexploitanten dit soort informatie graag "geheim", om wat voor reden dan ook. Waar je wel naar zou kunnen kijken is hier:

  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/

  Daar staan wat frequentielijsten op. Echter zie ik meerdere mensen van het oude @Home gebied praten over het hebben van HD zenders in hun kanaallijst, terwijl ik ze niet in mijn lijst zie staan. Wellicht dat mijn abbo nog niet is bijgewerkt, maar ook ik zou wel een ge-update lijst willen zien met alle frequenties en PID's zodat ik zeker weet dat ik alles goed ingesteld heb.
   
 3. Streams veranderen nog wel eens, de lijsten zijn dus snel achterhaald. Een ontvanger werkt dat automatisch bij, die merkt daar niet veel van.

  Er zijn mensen die HD-kanalen noemden die in het test-netwerk te zien waren, die zie je dus normaal niet. Ze zien dus vermoedelijk niets meer dan jij.
   
 4. Ik gebruik geen ontvanger, vandaar ook de vraag naar een frequentielijst. :)
   
 5. Wat gebruik je dan wel? Want ik ken geen software die niet genoeg heeft aan een lijst met frequenties. En je bent blijkbaar op zoek naar de gebruikte PIDs. Binnen een frequentie zou een programma zelf de beschikbare services ("kanalen") moeten kunnen vinden.

  Op zich zou een ontvanger (hardware/software) genoeg hebben aan één frequentie. Met behulp van de Network Information Tabel (NIT) en het netwerknummer zou de ontvanger dan de overige frequenties moeten kunnen vinden. Dat werkt soms niet, misschien omdat de gebruikte lijsten niet in de 'actual' table staan, maar in 'other'. Daarom gaan sommige toestellen (TV's) uit van de verkeerde lijst, en is handmatig scannen nodig.
   
 6. Ja ok, op die manier gebruik ik wel een ontvanger (TV Kaart). Ik meende dat er een digitale decoder werd bedoeld...Overigens, ik zie dat jij ook een oud-@Home klant bent. De HD streams, staan die al tussen de frequenties op jouw site of zijn daar aparte frequenties voor¿ Er vanuit gaande dat digitalekabeltelevisie.nl jouw site is...:wink:
   
 7. Ja, de lijst voor het voormalige @Home gebied heb ik vorige week nog ge-update. Daar staan ok de HD-zenders tussen, met type "reserved for future use (17)" (MPEG2, alleen Discovery HD) of "reserved for future use (25)" (MPEG4, overig). Ik vermoed dat Eurosport HD in stream 3 gaat komen, daar zit een HD zender met de naam 'Test'

  Maar als je iets anders gebruikt dan een standaard ontvanger zal je altijd zelf opnieuw moeten scannen om nieuwe zenders in je lijst te krijgen. Dat heeft niets te maken met je abonnement bijgewerkt zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 mei 2008
 8. Ja ok, dat begrijp ik. Maar ik had de Ziggo klantenservice gebeld en had hun gevraagd naar Eurosport HD (waar uiteindelijk mijn belangstelling naar uit gaat). De dame die ik aan de telefoon kreeg vermeldde dat Eurosport HD bij het HD-pakket zou behoren en vandaar dat ik ook een HD-pakket heb afgesloten (naar wat nu blijkt komt Eurosport HD dus gewoon bij het standaard digitale pakket, maar dat terzijde). Het kon maximaal 14 werkdagen duren voordat het abbo bijgewerkt zou zijn...vandaar.

  Ik snap de ballen van dat hele eerste stuk op de @home lijst op jouw site, waar je zojuist van vertelde dat daar de HD-streams tussen zouden staan. De link die er bij vermeld wordt geeft een 404-Not Found aan, dus daar schiet ik ook niet zoveel mee op...hehe.
   
 9. Wanneer dit klopt dan maakt Ziggo stappen door het dure HD=pakket af te schaffen! Dat je dan met een HD-decoder ook de HD-kanalen zonder bijbetalen kunt bekijken zo ik een grote en goede stap vinden! Dit komt er immers toch van!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina