1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

overnamen

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door weet7, 24 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ik lees in ad dat ziggo klanten van wanadoo heeft overgenomen
  Klopt dat?
   
 2. Zou best waar kunnen zijn.
  Wanadoo internet abonnees via de kabel zijn eigenlijk vroegere Casema internet abonnees. Door de overname destijds van Casema door France Telecom kregen we een ineens een Wanadoo adres(!).
  Later is Casema, na weer verkocht te zijn door France telecom, zelf met internet begonnen.
  Nu Wanadoo/Orange weer verkocht is aan T-mobile zitten zij met die branche-vreemde kabelinternetabonnees in hun maag en hadden ze daar geen belangstelling voor.
   
 3. Overname door Ziggo, Zie http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=85624&mxp=105

  Internetklanten Orange/T-Mobile naar Ziggo
  "Dienstverlening blijft hetzelfde"

  Janneke Scheepers
  23 mei 2008
  Bron: ZDNet  Mobiele aanbieder T-Mobile wil af van zijn internetklanten. Ziggo koopt de circa 140.000 kabelinternetklanten. De woordvoerders van beide bedrijven bevestigen geruchten daaromtrent tegenover ZDNet. Met KPN zouden gesprekken lopen over een overname van de ADSL-afnemers, maar dit zijn vooralsnog speculaties.
  T-Mobile kocht internetaanbieder Orange Nederland vorig jaar van France Télécom. Daarmee kwam het Duitse telecombedrijf automatisch ook in het bezit van de kabelklanten van Orange. Maar T-Mobile zou zich op mobiele telefonie willen concentreren.
  Contract ontbonden
  De kabelklanten van Orange ontvangen breedbandinternet via het kabelnetwerk van Casema (nu Ziggo). De kabelaar neemt daarbij de verbindingen en de helpdesk voor zijn rekening, terwijl Orange voor de service zorgt. Tussen beide bedrijven gold een zogenaamde shared business value-overeenkomst.
  "Dat contract is ontbonden. Wij zijn nu volledig eigenaar van die klanten", bevestigt woordvoerder Gradus Vos. Ook T-Mobile woordvoerster Priscilla Tomasoa beaamt dit. Onbekend is hoeveel Ziggo heeft betaald voor de circa 140.000 klanten, die overigens al bij Casema/Ziggo in de boeken stonden.
  Voor de klanten zelf zal er weinig veranderen, zegt de woordvoerder. De dienstverlening blijft immers hetzelfde. Waarschijnlijk worden afnemers wel omgezet naar de producten van Ziggo. De overname is door Ziggo intern al bekendgemaakt, maar het bedrijf heeft het nieuws nog niet actief naar buiten gebracht.
  ADSL-klanten naar KPN?
  T-Mobile zou ook gesprekken voeren met KPN over de overname van de ADSL-klanten van Orange, zo willen geruchten. Tomasoa van T-Mobile kan dit niet bevestigen. "Dit zijn enkel speculaties en die zijn er altijd in deze markt", zegt ze desgevraagd. KPN gaat nooit in op geruchten, antwoordt ook KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn. "Als wij iets te melden hebben, komen we daar vanzelf mee naar buiten."
  Deutsche Telecom, het moederbedrijf van T-Mobile, maakt er alvast geen geheim van dat de Nederlandse internetprovider te koop staat. Orange Breedband werd "aangekocht als onderdeel van de overname van Orange Nederland, met de bedoeling om te verkopen", zo lezen we in de toelichting op de jongste kwartaalcijfers van Deutsche Telecom. Het bedrijf waardeert Orange, dat een eigen ADSL-netwerk heeft, op 133 miljoen euro.
  Update 15.30 en 17:00 uur:
  Reacties toegevoegd van Priscilla Tomasoa (T-Mobile) en Bram Oudshoorn (KPN).
   
 4. overnamen wanadoo/orange

  ik ben hier niet blij mee,dit word alweer de 2 x dat wanadoo verandert
  eerst orange/nu weer Ziggo
  en mischien KPN.
  nu zal ik maar overstappen naar andere provider.
  moet nog uitzoeken welke
  internet met telefoon.
  Telfort misschien
   
 5. Hi!

  Ziggo dan KPN? De kabel klanten gaan naar Ziggo, de DSL klanten weet Orange nog niet wat daar mee gaat gebeuren. Ik neem aan dat je niet zowel kabel als DSL hebt maar slechts 1 van beide?

  Heb je nu cable bij Orange zul je dus later een migratie krijgen naar Ziggo.

  Telfort is overigens ook KPN.

  Bye,
  Raymond.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 mei 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina