1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDTV via DVD-recorder?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Marcomp3, 23 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kijk eens op http://www.tv0.nl/
   
 2. Ik was het wachten op een HD PVR beu en heb eind 2007 de knoop doorgehakt en besloten mijn mediacenter op de digitale kabel aan te sluiten (Media center had ik dus al, zelf gebouwd), de aanschaf van Floppy DTV en Alphacrypt cam en nieuwe coax kabel en kabelversterker, was goedkoper dan de enige HD decoder die Ziggo ondersteund.. Maar ik kan nu wel in HD opnemen, 'Live TV pauzeren, live TV terugspoelen, opnames programmeren mbv de electronische programma gids enz. Beeld is bovendien van uitstekende kwaliteit.

  Tot nu toe is dit de enige mogelijkheid om in HD op te kunnen nemen.. zou ik een blue ray brander hebben zou ik opgenomen programma's ook op een blue ray in HD kunnen wegschrijven.

  lots
   
 3. Ik zit te denken aan de HD PVR van Hauppauge.
  Die hang je dan via component aan de Samsung 360 en via USB aan de PC. Neemt op in bitrates tot 13.5Mbs in H.264 en er zit software bij om eea op DVD/BD te branden in AVCHD formaat.
  Is alleen nog niet leverbaar in Europa, maar met een 110V-220V omvormertje moet het lukken.
  http://www.hauppauge.com/site/products/data_hdpvr.html
   
 4. HD-tv

  :oops: :oops: :oops:
  Toch maar gezwicht voor de Samsung 360. Ik moet zeggen dat het beeld fantastisch is. Heb alleen geen geluid bij Discovery HD.. :?
   
 5. Bij discovery HD moet je de audioinstelling van je decoder op PCM zetten ipv dolby digital. Ze gebruiken daar namelijk alleen mpeg en geen dolby, is verder wel surround.

  Lots
   
 6. Discovery HD geeft bij mij zelfs AC3 (5.1) door. Da's toch Dolby Digital?
   
 7. Bedankt, ik zal 't proberen. Moet zeggen dat ik nog steeds loop te rommelen met het geluid.Van m'n receiver ga ik naar tv met tosslink en HDMI, en naar decoder met coax en HDMI, maar ik heb nog steeds niet het idee dat het goed werkt. Kweet niet hoe en waarom, maar als ik een film zie op HD van decoder krijg ik 't gevoel dat ik 2 keer stereo heb.
  Ik blijf nog ff opletten..
   
 8. Check even of digitaal geluid ook over HDMI gaat bij je decoder, receiver en TV, dan kun je de toslink, en coax weglaten en alles over de HDMI laten lopen.

  Andere mogelijkheid. begrijp ik goed dat je de decoder nu hebt aangesloten op de receiver, en vervolgens de receiver op de TV? Probeer eens de decoder rechtstreeks via HDMI aan te sluiten op de TV en de toslink te gebruiken voor aansluiting op de receiver. Zo heb ik het nu ook en werkt uitstekend.
   
 9. Wat betreft de optie Interactieve tv bij Ziggo.nl

  Ik hoor van de admins dat een digitale HD decoder met opname in HD kwaliteit nog niet mogelijk is. Wat houdt dan precies de optie "Interactie televisie" in welke wordt genoemd op de site van Ziggo.

  Ik quote nu even de site van Ziggo:

  "Met Interactieve Televisie kun je zenders in HD-kwaliteit bekijken en opnemen. En heb je een populair Nederlands programma gemist? Dan kun je het vaak alsnog opvragen en bekijken wanneer het uitkomt. Bestel nu het installatiepakket Interactieve Televisie voor € 428,95."

  Hoe krijgen ze dit voor elkaar als er nog geen HD decoder met HD-PVR functie op de markt is? Gaan ze hier de Atlanta Explorer 8450DVB voor gebruiken? Hier ben ik toch wel ernstig in geinteresseerd mocht dit het geval zijn. Kan je deze HD decoder met HD-PVR functie ook los in de winkel kopen als je al het standaard digitale televisie abonnement hebt van Ziggo en hier vervolgens simpelweg je smartcard in steken?
   
 10. Je verhaal klopt half. Er is momenteen wel een HD-PVR op de markt, maar alleen in (een deel van het ?) Casema gebied. Een aantal mensen heeft deze ontvanger pas binnen en de eerste ervaringen beginnen nu binnen te drupppelen. Lees dit topic maar even door, je moet wel ergens achteraan het topic beginnen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina