1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RGB of Composiet over SCART

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door Olaf.Braxhoofden, 21 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heeft niets met het upscalen an sich te maken want in beide gevallen gaat het signaal door een scaler.

  Hier zijn de twee screnarios:

  Samsung -> (scart) -> TV
  Samsung -> (scart) -> DVD recorder -> (hdmi) -> TV

  Mogelijke oorzaken van het veschil in kwaliteit

  1) De DVD Recorder heeft een betere RGB analoog/digitaal omzetter dan de TV (mijn gok)
  2) De scaler in de TV is slechter dan die van de DVD recorder.
   
 2. Mhh dat is ook nog een optie, een mediacenter maar dan met een Blue ray speler i.p.v. de door mij gewenste 8455 van Cisco.

  Alleen kun jij ook opnemen met je mediacenter, en hoeveel tuners zitten er in, ben namelijk gecharmeerd van de Qmotion DVB400 en dan met twee tuners. Maar ja als er dan al iets kapot gaat ben je alles kwijt. Weet nu even niet wat slimmer is.

  Charles
   
 3. Ik kan ook HDTV opnemen, timeshiften 'live' pauzeren, enz. Opnemen doe ik overigens op de harde schijf. een uur HDTV kost ongeveer 2Gb.

  Ik heb maar 1 tunerkaart, maar de mediaportal software kan werken met meerdere tunerkaarten, ook digitale en analoge door elkaar. Ik kan dus niet 1 programma opnemen en tegelijk een ander programma bekijken. Maar ik ben niet zo'n TV freak dat ik alles wil zien.. ik neem zo nu en dan wat op wat ik graag wil zien, maar op dat moment niet thuis ben, North sea jazz bijvoorbeeld of een leuke film.

  Ik zou niet 1 kaart met twee tuners kopen, maar twee single tuner kaarten, als er 1 stuk gaat heb je altijd nog die andere. Let er op dat de tunerkaart een CI slot heeft of dat er een apart CI module aan gekoppeld kan worden, anders heb je er niets aan bij Ziggo. In de CI slot gaat dan een Alphacrypt Classic CAM en daarin de Ziggo Smartcard.

  Mediaportal software is gratis, is open source software, werkt op dit moment vrij goed, maar zitten nog wel wat bugs in. Maar ja, is wel het beste wat er op dit moment voor handen is om HDTV via de PC te kunnen bekijken. Er zijn nog wel een paar andere alternatieven, maar die zijn niet zo veelzijdig als Mediaportal, mediaportal kun je ook heel veel dingen zelf instellen, je kunt zelf codecs kiezen, of zelfs externe mediapplayers instellen, EPG werkt erg goed vind ik. Aan de andere kant maakt deze veelzijdigheid Mediaportal wel vrij ingewikkeld om goed in te stellen. Het heeft bij mij wel een maand of 2 geduurd voordat ik eindelijk de beste setup had gevonden voor mijn mediacenter. Mediaportal website:

  www.team-mediaportal.com

  Windows Vista Media center werkt nog altijd niet met HDTV.

  Zie mijn setup voor meer details van mijn mediacenter.

  Lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina