1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RGB of Composiet over SCART

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door Olaf.Braxhoofden, 21 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hmmm vreemd, mijn P850 heeft er twee :shock: ...
  De onderste scartconnector is bij mij via RGB aangesloten op mijn tv, en hij doet het ook nog netjes en ja zoals het hoort: in RGB! :)

  Succes
   

 2. Joepie! Kabel bleek kaduuk te zijn. Nieuwe QED Scart aangeschaft en nu werkt het wel. Dank voor alle aanbevelingen. Eindelijk heb ik nu RGB signaal en op een 50" plasma maakt dat een groot verschil! :lol:
   
 3. Even wat nieuws proberen, ben nog de gelukkige bezitter van de P850R, deze is middels scart rechtstreeks aan de tv gekoppeld en middels scart gekoppeld aan een Sony HD recorder HX825 (met HDMI-out).
  Ik heb dus twee mogelijkheden om te kijken, of rechtstreeks van de Samsung naar TV of via de line 1 ingang van de DVD naar TV (HDMI aansluiting) Gekke is dat als ik kijk via de DVD speler/brander ik een beter beeld krijg dan rechtstreeks, mijn Full HD Sony TV geeft dan aan dat ik naar 720I zit te kijken terwijl de gewone Scart aansluiting van de Samsung geen indicatie weergeeft op het beeldscherm.

  Aangezien ik vreselijk gecharmeerd was van de Onkyo TX-SR606 (net nieuw) met 4X HDMI in en 1 X HDMI out met opschaal mogelijkheden naar 1080I in combinatie met een 7.1 of 5.1 met multi-room mogelijkheden heb ik deze aangeschaft en is zeker geen verkeerde keuze.

  Uiteindelijk is het dus zo als ik de Samsung P850R beelden naar de DVD speler doorsluis en vervolgens deze gegevens middels de HDMI uitgang naar de Onkyo stuur de beelden in een keer in 1080I worden gepresenteerd op de Sony (althans dat zegt de TV) en moet ook zeggen dat het scherpe beelden zijn, afhankelijk van de kleur instellingen van de TV, maar helder is het zeker.

  Wordt ik nu kunstmatig genaaid door het opschalen van de Onkyo, lijkt me niet, want ook beelden vanaf de Samsung via de DVD speler/brander zijn ook al veel beter dan alleen rechtstreeks van Samsung naar TV.

  Hoop dat iemand dit relaas begrijpt. Maar ik geniet zeker van de 1080I beelden van de Onkyo. Het is scherp en schitterend, en dan laat ik het geluid nog even voor wat het is, want de buren kunnen er alleen maar last van hebben.

  Charles K.
   
 4. Verbaast me niets.
  Het probleem is dat veel TV's voorzien zijn van kwalitatief slechte RGB SCART ingangen.

  Vreemd genoeg zijn de component (YUV) ingangen aanzienlijk beter, maar ja de huidige SD STB's/PVR's hebben alleen composiet en RGB.

  De oplossing is een RGB-SCART naar component converter.

  Dat heeft meteen als voordeel dat je de STB/PVR rechtstreeks kunt verbinden met de receiver.

  Goede RGB SCART naar component converters:

  QED

  J.S. Technology
   
 5. HDTV via scart is onmogelijk, dus het is niet zo gek dat de beelden die via scart de TV bereiken, slechter zijn dan via de HDMI, via scart is hooguit 576i (DVD kwaliteit) mogelijk.

  Jou DVD speler kan blijkbaar opschalen naar 720i via de HDMI, dit is nog geen HDTV kwaliteit, maar scheelt niet veel.

  de Samsung heeft geen HDMI aansluiting en zal dus nooit HDTV kunnen uitsturen, hooguit 576i, dat de DVD speler daar 720i van maakt en vervolgens de onky het opschaalt naar 1080i betekend nog niet dat je nu ineens HDTV hebt, dat het er iets beter uitziet komt doordat de onkyo blijkbaar een goed apparaat is. Sluit maar eens een echte HDTV bron aan op je full HD plasma, dan weet je niet wat je overkomt, zo scherp en helder als dat beeld kan zijn! alsof je door een raam naar buiten kijkt!.

  Nee, je naait jezelf :-), je hebt mazzel dat die Onkyo zo een goed apparaat is en er nog een fatsoenlijk beeld van kan maken. Vergelijken met het rechtstreekse beeld via de Scart is onzinnig, scart is is iets uit de VHS tijd, analoog en hooguit 576i.. zo'n beetje de helft minder beeldlijnen dan met 1080i.

  Je hebt jezelf ook genaaid door een full HD TV te kopen terwijl je bron apparaten allemaal nog standaard TV zijn, of heb je nog een blue ray disk player of XBOX aangesloten op je TV??, zo niet, dan had je honderden euro's kunnen besparen door een goede HD Ready TV te kopen ipv een dure Full HD, qua beeldkwaliteit had dat geen donder uitgemaakt. Nu kijk je max naar een opgeschaald 1080i beeld, HD ready is ook max 1080i.

  Lots
   
 6. Je hebt jezelf ook genaaid door een full HD TV te kopen terwijl je bron apparaten allemaal nog standaard TV zijn, of heb je nog een blue ray disk player of XBOX aangesloten op je TV??, zo niet, dan had je honderden euro's kunnen besparen door een goede HD Ready TV te kopen ipv een dure Full HD, qua beeldkwaliteit had dat geen donder uitgemaakt. Nu kijk je max naar een opgeschaald 1080i beeld, HD ready is ook max 1080i.

  Hee Lots,

  je hbt helemaal gelijk, ik wordt genaaid, maar even voor opgesteld, heb een full hd tv aangeschaft omdat de 100Hz tv mij vertelde doe het zelf maar. Dat daarnaast de Samsung liep heb ik ook gelijk bij de aanschaf van de tv een harddiskrecorder gekocht, een dvd speler met opname mogelijkheid en hdmi uitgang. Dus het is niet zo dat mijn bron apparaten nog standaard zijn, het is een samenloop van omstandigheden. Dus niet gelijk een conclusie trekken.
  Zoals ik al schreef, het lijkt me machtig in een keer een full HD uitzending te zien, daar wat ik nu zie ook al mind blowing is. Maar dat het nog niet je van alles is dat geloof ik direct.

  Maar toch als ik dit weerleg tegen de cisco 8455 weet ik nog steeds niet of ik er beter aan doe. Wil liever onafhankelijke informatie van leveranciers en niet van Ziggo, want deze "instelling" begrijpt nog steeds niet dat ze zijn medewerkers moet informeren met die informatie die ze kunnen overleggen naar toekomstige gebruikers, zolang ze in dit laatste tekort komen kan ik toch niet als potentieel geinteresseerde afnemer er serieus op in gaan (waarschijnlijk weer geen reactie van mensen op het laatste, lijkt wel of het allemaal potentiele ziggo gebruikers zijn die zweren bij).

  Ach ja, zie me niet als een zeikerd, maar wil wel graag eerlijkheid en openheid, bellend met Ziggo geeft alleen maar onwetendheid, want ze weten niet wat ze verkopen.

  pfffffff

  en ik wil zo graag overgaan naar een compleet pakket, telefoon, internet en tv (HD), alleen geloof ik er nog niet in, laat me weten als anderen betere info en ervaringen hebben
   
 7. Ok, dat is inderdaad wat anders, je TV ging stuk en hebt gelijk maar een full HD gekocht.. heb je die alvast voor de toekomst :-)

  [/quote]

  Wat ik hoor om mij heen (Heerhugowaard) is dat TV en HDTV goed werkt, maar telefoon en internet na overgang naar Ziggo er flink op achteruit is gegaan. Toen het hier nog Multikabel was, waren de meeste mensen erg tevreden over het pakket internet/telefoon/digitale TV, nu veel problemen met uitvallende verbindingen, langzaam internet enz.

  Mijn eigen ervaring is dat HDTV en digitale TV erg goed werkt, ik kijk via een windows Vista media center met digitale tuner kaart met CI en CAM en Mediaportal software. Internet en telefoon heb ik niet via Ziggo.

  Lots
   
 8. Wat ik hoor om mij heen (Heerhugowaard) is dat TV en HDTV goed werkt, maar telefoon en internet na overgang naar Ziggo er flink op achteruit is gegaan. Toen het hier nog Multikabel was, waren de meeste mensen erg tevreden over het pakket internet/telefoon/digitale TV, nu veel problemen met uitvallende verbindingen, langzaam internet enz.

  Mijn eigen ervaring is dat HDTV en digitale TV erg goed werkt, ik kijk via een windows Vista media center met digitale tuner kaart met CI en CAM en Mediaportal software. Internet en telefoon heb ik niet via Ziggo.

  Lots[/quote]

  Ik ben zeer tevreden over Het digitale pakket van ziggo, en heb verder ook telefoon en internet van ziggo. Ik heb dit reeds 6 jaar 2 jaar telefonie, gelukkig pas 1 keer een storing gehad, en deze kon na 1 kort telefoontje al verholpen worden. Dus ik mag helemaal niet klagen.

  Maar ik adviseer wel eerst alleen internet te nemen en kijken hoe stabiel deze werkt voordat je telefonie neemt. Als dit vlekkeloos werkt, is de kans groot dat telefonie ook stabiel werkt.

  Succes
   
 9. Dank voor deze laatste info, nu weet ik nog steeds niet wat ik ga doen, een compleet pakketje is natuurlijk wel goedkoper maar voor kwaliteit wil ik niet onderdoen.

  Trouwens een blue ray speler staat op de verlanglijst maar het is wachten tot de 2.0 versies op de markt gaan komen, deze kunnen Blue ray Live aan, dus kun je gebruik maken van de vele extra's op de DVD. Verwacht wel dat een media centre ook een software matige update zal krijgen naar 2.0 net zoals de playstaion 3.

  Heb nog genoeg tijd om te wachten.

  Groetjes

  Charles K
   
 10. je kunt natuurlijk een compleet pakket nemen naast je huidig telefonie abbo. en dit uitproberen, indien je niet tevreden bent zeg je het weer op.
  wel even navragen of je het nummer later kunt porteren naar ziggo als het wel goed werkt en je wilt overstappen.

  groetjes
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina