1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips 32pfl9603D

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Marcomp3, 21 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo forumleden, hier een vraag van een leek op digitaal tv-gebied.
  Ik heb de Philips 32pfl9603D op het oog, en hierover een vraag. Deze tv heeft een ingebouwde DVB-T en DVB-C tuner, en ook een slot om een card in te stoppen. Ik zit in een Casema-gebied. Wat heb ik, behalve de tv, nodig om digitale zenders te kunnen ontvangen?
  BVD voor jullie reactie's.
  (ik heb al wel gezocht op dit forum, maar nog niets kunnen vinden. Mocht er al wel wat over op staan, dan sorry :oops:)
  Groet,
  Marco.
   
 2. De 9603D en 9703D varianten hebben alleen een DVB-T tuner en zijn dus alleen geschikt voor SD via DVB-T, in Nederland digitenne. Voor andere ontvangsten ben je (naast analoge kabel natuurlijk) angewezen op een losse decoder.

  De 9603H en de 9703H zouden wel naast een DVB-T tuner een DVB-C tuner aan boord hebben. Tevens zouden deze instaat zijn om met MPEG4 overweg te kunnen (HD signalen dus).

  Wel moet erbij gemeld worden dat deze modellen eigenlijk niet bedoeld zijn voor de Nederlandse markt. Ze werken dan ook niet zomaar met digitale tv van Ziggo maar je zult naar verwachting (nog geen berichten bekend omdat ze nog maar schaars zijn) een Alphacrypt CAM nodig waar je smartcard in gaat. Het nadeel hieraan is dat niemand je garantie op (volledige) werking geeft. En het gevalletje "blijft het werken, ook als Ziggo iets aanpast".

  Er is / komt ook een 32PFL9703D/12 en een 32PFL9603H/10. De /10 en /12 geven aan voor welk gebied Philips de tv oorspronkelijk bedoelt heeft. Dit heeft dus onder andere met de ingebouwde tuner te maken, maar soms ook alleen maar met het stroomkabeltje dat er in de doos zit.
   
 3. Hoi Marco,

  Om digitale televisie te kunnen kijken heb je naast je TV minimaal de volgende zaken nodig:
  • Decoder
  • Smartcard
  De goedkoopste oplossing is het pakket van € 39,95 die Ziggo aanbiedt
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/
   
 4. We zijn met de belangrijkste fabrikanten bezig met CI+ gebaseerde ontwikkelingen. Alle IDTV's die je nu aanschaft hebben geen ondersteuning voor CI+. Je loopt het risico de toegepaste CAM niet meer bruikbaar is en dat je de IDTV op termijn alleen maar kunt gebruiken met een externe digitale ontvanger.
  Dit risico is niet van toepassing op IDTV's die gecertificeerd zijn (zie onze portal)
   
 5. Wat is de termijn voor die introductie van de CI+ compatible interfaces op TV's? Het CI+ forum heeft de specificatie pas in mei 2008 vastgesteld en het is nog onduidelijk of het DVB forum deze ook overneemt. Als CI+ in de toekomst nog te krijgen is door een firmware upgrade van een TV met een standaard CI interface uit te voeren, zou het nog te overwegen zijn nu al een TV met DVB-C en CI aan te schaffen. Maar de eisen van CI+ lijken me zodanig hoger dat in ieder geval de CAM module misschien ook de TV hardwarematig aangepast moet worden.
  Gelukkig zit Philips ook in het CI+ forum dus misschien zijn ze inmiddels al druk aan het ontwikkelen.
  Dus hoe lang zou de aanschaf van de TV nog uitgesteld kunnen worden?
   
 6. Het is niet waarschijnlijk dat DVB het CI project nog weer oppakt, want het CIv2 project is vorig jaar gestrand op niet te overbruggen tegenstellingen tussen specifieke members.
  CI+ is gepland voor Q1 2009. Op dit moment kun je nog geen CI+ ondersteunende apparatuur aangeschaffen. Er bestaan dus geen CI+ 'prepared' consumenten apparatuur. Het komende 1/2 jaar zal nodig zijn voor de ontwikkeling van en integratietesten tussen de verschillende bouwstenen (IDTV en CAM / CAM en smartcard)
   
 7. Bedankt voor het snelle antwoord. Wat ik dan niet echter niet begrijp hoe dit te combineren is met jouw vorige uitspraak:

  Zijn die Humax IDTVs die op de Ziggo portal staan dan wel voorbereid op CI+? Of hebben die een ingebouwde CAM module?

  Maar goed, het duurt dus nog minstens een half tot een heel jaar voordat de CI+ spullen beschikbaar komen voor Ziggo en ik in de tussentijd nog met een Alphacrypt CAM aan de slag kan gaan (op eigen risico natuurlijk;-)

  Nogmaals bedankt voor de snelle reactie.
   
 8. _____
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina