1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beloofde snelheid Alles-in1-pakket wordt niet gehaald

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door razoon, 21 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Snelheid

  De snelheid hier is 3802/770 terwijl dat uiteraard 4000/1000 zou moeten zijn. Ik ben desondanks van mening dat @home zijn beloofde snelheid waarmaakt. Bij ADSL haal je soms nog niet eens de helft van de beloofde snelheid....Dus ik klaag niet:-P

  Overigens nu 8 minuten later.... Is de snelheid 4229/956:mrgreen:
   
 2. Omdat wat je meet de data-overdracht snelheid is en niet je lijn-snelheid. Om data over te sturen zijn ook nog "transport-codes" nodig. Je data wordt in pakketjes gehakt, elk van die pakketjes wordt voorzien van een adres en een afzender, verder gaat er af en toe nog pakketjes met data heen en weer die vertellen of iets wel of niet binnengekomen is en of er iets herhaald moet worden. Al die "administratie" kost een deel van je snelheid. De lijnsnelheid is dus altijd iets hoger als wat je kunt overbrengen vandaar dat verschil van een aantal procent. Het is dus niet een afwijking in je lijnsnelheid maar in je overbrengsnelheid. Ook een computer die druk bezig is kan een paar procent vertraging veroorzaken, als hij niet snel genoeg de data kan bevestigen stopt het datatransport heel even om daarna weer te starten, dat kan ook verlaging geven en zo zijn er nog vele oorzaken (routers e.d.).
   
 3. Je hebt internet via Multikabel en het is een bekend probleem waar al veel over geschreven is in dit forum, maar dat heb je blijkbaar nog niet gelezen, vandaar de reacties op jouw bericht. Je moet de andere topic hierover even doorlezen dan wordt het je wel duidelijk.:wink:

  Samenvattend:
  Na de upgrade naar 16/3 bleek er een technisch probleem op te treden waardoor op dit moment in Multikabel gebied niemand de beloofde 3Mbit upload haalt, maar blijft steken bij 2.2 tot 2.6 Mbit. Dit probleem is bekend en de technici werken eraan, maar de oplossing kan een paar weken duren. Dus zolang je rond de 2.2Mbit of hoger zit is er niet veel aan de hand, behalve die bekende storing, maar die zal wel opgelost worden.
  Jouw snelheid ziet er dus heel mooi uit.
   

 4. Hallo razoon


  Dit kan wel kloppen dat je die snelheid nog niet haalt dit komt omdat die snelheid pas van af juni beschikbaar is omdat de gegevens van @home en de rest naar ziggo moeten over gezet worden.

  Mvrg Command
   
 5. Daar waren we al uit en had je al kunnen weten als je de recente topics een beetje doorgelezen had ;) Maar zijn snelheid klopt dus wel. Upload gaat gewoon op dit moment niet verder dan 2.5Mbit en de download is gewoon goed (als je rekening houdt met de overhead, zoals bij alle abbo's).
   
 6. Razoon zit in Multikabelgebied, in Multikabelgebied was al voor 1 Mei iedereen om naar de nieuwe snelheden.
  Heeft dus niks met samenvoegen van wat ook vandoen. (Upload even buiten beschouwing gelaten...)
   
 7. Ach op hun site garandeert Ziggo zelf dat je je snelheid haalt.

  Link:
  http://www.ziggo.nl/producten/alles-in-1/extra

  En rechts in het lijstje staat:
  - altijd beloofde snelheid

  Als ze dom genoeg zijn een zin als deze op hun site te zetten moeten ze niet met dingen komen dat 10% acceptabel is maar moeten ze gewoon op de site erbij zetten dat er een marge is.
   
 8. Zie eerdere posts, hebt wel deze snelheid maar de 10% marge is nodig, anders zou je uberhaupt niet kunnen downloaden en uploaden.
   
 9. Ik zie het altijd maar als inclusief de "verpakking". Het punt is alleen dat die "verpakking" varieert met de "inhoud". Veel afwisseling in "up"en "down" maakt nogal wat uit. Dus een "netto" snelheid is eigenlijk niet te garanderen.
   
 10. Is er ondertussen al bekend wanneer er een oplossingen voor de upload snelheid storing komt? Ik zit op dit moment nog steeds op de 1.7/1.8 Mbit, niet dat ik direct de 3 Mbit upload snelheid nodig heb ofzo maar het is toch leuk om de volledige snelheid te hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina