1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Betekenis Ziggo?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Terra, 19 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wie weet waar het woord Ziggo vanaf geleid is? Ben wezen zoeken op het internet en kom niet verder tot het woord "zig-goe-rat". En dat is een tempeltoren uit het oude Mesopotamië en Perzië in de vorm van een terrasvormige piramide van opeenvolgend teruglopende verdiepingen.
  Misschien dat het daarvan afgeleid is.

  http://www.encyclo.nl/begrip/Ziggoerat

  Als iemand een ander idee heeft of het echt weet is het misschien leuk om dit mede te delen.
   
 2. Zelf zei men op de persconferentie dat het geen betekenis had, maar puur gedaan is om de klank en uitstraling, bv wat er qua logo aan potenties inzat.
   
 3. Ziggo wil toch gaan werken klantenpanels, luisteren naar wat de beleving en wensen zijn onder de klanten. En op zo'n manier de organisatie in te sturen.

  Het lijkt op een piramidestructuur, waarbij de klanten(panels) in dit geval de onderste laag zijn van de (terras)piramide, de basis vormen waar alle service en dienstverlening op wordt gebouwd.

  Leuk bedacht toch.
   
 4. Betekenis Ziggo

  De naam Ziggo gekozen omdat het een naam betrof die bij het gehele publiek nieuw was. Dat heeft als voordeel dat er ook geen associaties met de naam mogelijk zijn. Ziggo heeft dus geen verleden maar.... wel een toekomst.
  De naam en het merk Ziggo zullen de eigen medewerkers maar ook de klanten, de belangenverenigingen, de retailers etc. zelf 'laden' door hun inzet en ervaringen, Ziggo wordt dus wat iedereen er samen van maakt. Dat het logo van Ziggo verschillende frisse kleuren heeft vindt zijn uitleg in de diversiteit van de Ziggo-medewerkers (in functie, achtergrond, geografisch etc.) maar ook die van de klanten (die ook allemaal verschillend zijn en andere wensen hebben) en de producten. Deze veelkleurigheid is terug te vinden in het logo. Wat de emailadressen betreft: voorlopig zullen de 'oude' emailadressen ...@Home, .....@casema en .....@multikabel nog gewoon blijven bestaan. Klanten hoeven dus niet direct een ander emailadres (....@ziggo.nl) aan te vragen. Nieuwe klanten krijgen een ....@Ziggo -adres maar kunnen hier ook vrijer mee omgaan en zelf een voorkeurs-emailadres aanvragen.

  Met vriendelijke Groet,

  Ziggo Webteam
   
 5. Hallo Peter,

  Het is een beetje offtopic maar begrijp ik het nu goed dat de oude adressen er ooit uit zullen gaan? Ik dacht dat de oude domeinen zouden blijven bestaan?

  Thomas
   
 6. Vergeet @wanadoo.nl en @orange.nl niet :)

  Grtn

  herman
   
 7. Hé, en we hebben een officieel Ziggo webteam! Super!

  (Of heb ik iets gemist en ben ik nu spuit 11?)

  Overigens wat die naam betreft: voornaamste reden voor iets niet bestaands zal ook wel de beschikbaarheid van de domeinnaam geweest zijn.

  Een internterprovider zonder de eigen naam als minimaal .com en .nl is natuurlijk een beetje slordig.
   
 8. Heb je gisteren de advertentie gezien om de Metro van Ziggo?
  Afgebeeld een oudere iets klunzig uitziende man met bijbehorend vooroordeel en daar hebben ze in Groningen een naam voor :wink:
   
 9. Ha, daar moest ik ook aan denken toen ik "Ziggo" voor het eerst hoorde. :wink:
   
 10. Thinking..

  :neutral:Toen ik de naam "Ziggo" voor het eerst hoorde,moest ik aan een hondennaam denken...:oops:
  (Ha ha ha)..:lol:
  :mrgreen:
  (ach ja....ik ben blond van mijzelf he? :-P ).
  :roll:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina