1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SAMSUNG B270R Bit Error Rate (BER)

Discussie in 'Samsung DCB-B270R' gestart door breal, 19 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb de decoder zeker een half uurtje uit laten staan, maar nog steeds hetzelfde probleem :cry:
   
 2. Klopt ik gebruik de meegeleverd scartkabel. Welke scart kabel zou ik het beste kunnen nemen, en waar is deze evt. te koop.
   
 3. DECT telefoon, en Wireless Router staan idd in de buurt. Beide zijn inmiddels verplaatst. Maar zou dit zoveel straling opleveren dat het TV signaal wordt verstoord, hoe veel meter zou volgens jouw e.e.a. van de decoder verwijderd moeten zijn?
   
 4. Dit hoeft helemaal geen dure te zijn, als deze maar beter afgeschermd is (lees: dikkere mantel). Heb je er niet één van een videorecorder/dvd-speler oid die je even om kan wisselen?
   
 5. :) :wink:

  Heb ik net even geprobeerd, van de DVD speler, maar helaas, ook dit geeft hetzelfde probleem :cry:
   
 6. Zet alles gewoon even helemaal uit, inclusief de handsets van de DECT en eventuele GSM's of draadloze koptelefoon zenders. Is de storing dan nog niet weg dan ligt het in elk geval daar niet aan, is het wel weg dan kun je experimenteren met de plaats.
  Probleem met signalen/blokken/slechte-BER komt meestal niet via de SCART maar door instraling op je (coax) huisinstallatie door externe bronnen.
   
 7. CeeS,

  Ok bedankt. Ik zal alles even uitzetten om inderdaad zoals jij voorstel e.e.a. uit te sluiten. Het zal alleen we pas vanavond laat worden eer dat ik e.e.a. kan doen. Ga vanmiddag eerst even bij me schoonvader langs om daar te testen, om in iedergeval uit te sluiten of het aan de decoder en de coax ligt. Zal dan vanavond alles uit zetten behalve TV en decoder en dan testen. Ik hou jullie allemaal op de hoogte.

  Groetjes B-Real
   
 8. Nee, geef nog maar geen geld uit aan een andere scartkabel, die kan nooit de oorzaak zijn van ontvangst problemen met een slechte Bit Error Rate.
  Slechte scart kabels kunnen wel de oorzaak zijn van schaduwbeelden of beeldruis o.i.d.
  Sluit alleen het korte coaxkabeltje (met aangegoten stekkers) eens aan tussen aansluitdoos en decoder en kijk hoe het dan is.
  Als je dan nog storing hebt, is het tijd om ziggo te laten komen.
   
 9. Hallo allemaal,

  The story continues….

  Ben bij mijn schoonvader geweest, en heb de decoder met de nieuwe kabel etc. aangesloten. Wat denk je, perfect geen problemen, signaal kwaliteit 100% en een BER van 0.

  Mijn schoonvader had ook nog een dubbel shielded scartkabel, met vergulde connectoren, dus die heb ik maar even geleend, je weet maar nooit.

  Thuis aangekomen, alles maar dan ook alles uitgezet (router, wireless, DECT, dolbyd etc.), stekkers eruit (en dat zijn er dus nogal wat ;-)). Alleen de TV en de decoder aangesloten. De kabel met de gegoten stekkers en 90 dB demping direct aangesloten vanaf de AOP op de decoder, en de shielded scartkabel op de TV. Vervolgens het spul aangezet………

  Helaas nog steeds een signaalsterkte van tussen de 67 en 70%, signaalkwaliteit tussen de 84 en 88%, en een BER van 5 a 6 #$%#$%#$%#$$#%#$%#$%#$%#$%#$% pfffffff…..... :-(

  Dat wordt dus morgen Ziggo bellen, ik vermoed dat toch het signaal wat ik binnen krijg te zwak is en dat de apparaten die ik heb staan niet de interferentie veroorzaken. Wellicht heeft iemand nog een goed idee dan sta ik daar zeker voor open.

  Ik hou jullie allemaal uiteraard via dit forum op de hoogte, bedankt zover.

  Groetjes B-Real
   
 10. Hallo allemaal,

  Nou vanavond is het dan zover, Ziggo komt langs, je weet wel die ouwe vent van die reclame, die komt kijken wat ik wil.

  Nou Ziggo, heel simpel, ik wil gewoon digitale televisie van je kijken in met dat mooie haarscherpe beeld wat je beloofd, zonder die blokken in beeld.

  Zonder gekheid, vanavond komt er een monteur langs, ben benieuwd, ik hou jullie op de hoogte.

  Groetjes B-Real
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina