1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

wat zou u (jij) erbij willen hebben

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door johan_rene, 16 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Probleem met de commerciële zenders uit het buitenland is dat deze rechten moeten afdragen voor het aantal kijkers naar een uitzending. Zolang dat allemaal eigenproducties zijn hoef dit natuurlijk niet, maar bij ingekochte series wel. Dat is al 1 bezwaar waardoor deze zenders het zelf niet zouden willen. (Tenzij de kabelmaatschappij hun dit vergoed)

  Tweede bezwaar is dat voor de content die op de buitenlandse commerciëlen uitgezonden wordt ook (vaak) een Nederlandse koper is geweest. Deze Nederlandse koper zal het niet op prijs stellen wanneer hij voor iets betaald en op het moment dat het wordt uitgezonden niemand kijkt omdat ze dit al op de buitenlandse zender hebben gezien. Stel je voor de RTL de rechten voor Heroes heeft gekocht, maar wij zien de serie al op Sci-Fi UK (waar deze in de UK als eerste aired) voordat deze wordt uitgezonden in NL. Je kunt je wel voorstellen dat RTL hier niet mee akkoord zou gaan.

  Voor wat betreft de Duitse commercielen....dat is een verhaal apart. Men claimt dat deze op de kabel mogen omdat het primaire publiek toch geen Duits kan en wanneer het de keuze heeft toch liever naar de NL versie kijkt. Hoe dan ook worden er door de kabelmaatschappij ook voor deze zender per kijker een x aantal centen overgemaakt naar RTL Duitsland (bijvoorbeeld) om de rechten te betalen.
   
 2. 300 chanels of shit to choose from....... (Roger Waters "The Wall").

  Ik ga voor meer kwaliteit! dus meer HD zenders!

  Kees
   
 3. Shit in HD is nog steeds shit. Je kan alleen beter zien of het bullshit is, of elephantshit.

  Inhoud van de programma's op een zender lijkt me iets relevanter dan het feit dat het toevallig in HD is. De zender ShopZo|Suus in HD zal je waarschijnlijk niet blij van worden, zeker niet als dat betekent dat andere zenders moeten verdwijnen.
   
 4. Meer Duitse zenders zou leuk zijn...

  SAT1 zit wel analoog erbij maar ik mis hem
  in het standaard digitaal paket.
   
 5. Hij zit in het digitale totaal-pakket.
  Hij zit in het grootste deel van nederland ook niet in het analoge standaard pakket, denk alleen in een deel van Limburg.
   
 6. SAT1 is wel digitaal te ontvangen, maar dan moet je het totale pakket afnemen ad. €9,95
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/zenderoverzicht/index?step=3

  En volgens mij is er digitaal nu voldoende aanbod van Duitse Zenders. ARD, ZDF, WDR, NDR, SWR Fernsehen, RTL+, SAT1, PRO7 en Kabel1, Arte (Duits/Frans). Dat zijn 10 duitse zenders. Of wil je 3SAT en Deutsche Welle TV erbij hebben.

  Qua aanbod van Duitse Zenders zit het wel snor bij Ziggo.
  Dan liever de volgende zenders toevoegen, RTBF La Une, RTBF La Deux, France 3, France 24, Fox News Channel, Canal 24 Horas, Rai Due, Wine TV, Lite TV, Zone Club en Zone Horror. En misschien kan het als er m.i.v. 1 januari 2009 een x aantal nederlandse themakanalen verdwijnen.
  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/07/hoeveel_themakanalen_gaat.shtml
   
 7. De engelse zender channel 5 zou ook wel leuk zijn of wat amerikaanse zenders. Is eens weer heel wat anders.
   
 8. Dit zou simpel te ondervangen zijn door dit soort zenders in een appart pakket te stoppen. (of zelfs per zender te gaan doen)

  Mja.
  Eigenlijk vindt ik dit drogreden. Veel series zijn ook op de BBC te zien. Ik neem nu even topgear als voorbeeld. Actueel, geen reclames. Toch kijken de meeste mensen die ik ken het op veronica simpelweg omdat het ondertiteld is.

  Kijkcijfers liggen altijd rondt de 1%, en wat ik nog het meest vreemd vind. Vele zeggen dan een andere aanbieder dan kabel geen optie is want dan is er geen BBC. Als ik dit tegen de 1% hou, snap ik daar niets van.

  Ziggo officials, zouden jullie een uitspraak kunnen doen over het niet hebben van buitenlandse commercielen ?
   
 9. Ziggo zou eigenlijk eens echt moeten luisteren naar de klant. Tot nu toe begon zo rond augustus de ellende met een enquete die naar een selectief deel van de klanten werd gestuurd. De vragen die gesteld werden zorgen voor allemaal dezelfde antwoorden. Kortom de enquetes zijn zeer subjectief en komen uit bij wat Ziggo uiteindelijk wil.

  In september/oktober/november komt Ziggo meestal met de toevoegingen (lees vervangingen). Dit jaar heeft Ziggo het is gemakkelijker. Er verdwijnen landelijk 2 analoge zenders = maximaal 16 digitale zenders. Daarnaast 5 PO-digizenders. Totaal kan met 19 zenders toevoegen en de rest zo laten zoals het is.

  Wat wil ik ?
  - SciFI USA
  - ZoneHorror
  - 13th Street
  - Een zender bij goede ondertitelde scandinavische films
  - Een ziekenhuis/dokterzender (volgens mij zou dit een doorslaand succes zijn), waarin allerlei operaties van top tot teen, besprekingen van ziektes en de welbekende programma's die we kennen van publieke omroep
  - Een of twee extra belgische zenders (zal wel weer niet lukken)
  - Sky News
  - MTV2
  - Comedy Central Family (staat al aangekondigd).
  - Xite (zal weer ten kosten gaan van een andere muziekzender ben ik bang)

  Dat zijn er al 10, dan heeft Ziggo ook nog eens 4 zenders nodig voor eredivisievoetbal (of worden deze gedeeld met Sport1) en ruimte voor Uitzending Gemist (overigens wordt dit weer een flop omdat e.e.a. veel te duur is, bij UPC krijg je voor een gering bedrag de decoder te huur en heb je ook het totaalpakket)

  Mij valt tegen (en kan dus weg):
  - Fan TV: geen nieuwe produkties en weinig interessant
  - Zizone: bestaat dat nog steeds????????????????
  - De 5 reeds genoemde PO-omroepen, o.a. Omega, Geloven, Opvoeden, Nederland-E

  Er zullen ben ik bang wel weer een hoop zenders verdwijnen die publiekslieveling zijn. De franse zenders bijvoorbeeld, TVE, 1 van de MTV-zenders, een duitse zender. Men denkt bij Ziggo dat wanneer het door een kleine publiek bekeken wordt het niet interessant is, maar voor dat kleine publiek is digitale tv juist een uitkomst omdat men JUIST deze zenders daar kan ontvangen.

  Dus Ziggo: doe dit jaar eens gek en VERVANG NIETS, maar VOEG TOE!
   
 10. Wij willen CBEEBIES absoluut terug!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina