1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

meerdere smartcards digitale tv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door djtobias, 15 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien een hele domme vraag van deze nieuweling op dit forum, maar wat worden de extra maandelijkse kosten als ik een tweede decoder haal uitgaande van het basispakket?

  Komt er dan weer ruim 15 euro per maand abonnementsgeld bij of blijft het bij de aanschafkosten van de nieuwe decoder + smartcard? Vreemd genoeg kan ik dit antwoord nergens vinden.
   
 2. Klopt, maar je hebt alleen het basispakket (na de eerste 2 weken proefperiode). Wil je de overige extra pakketten er ook op kijken betaal je daarvoor per kaart, maar dat gaat dus wijzigen in de toekomst zodat je op elke kaart hetzelfde krijgt.
   
 3. Dat wil ook wel graag weten. Mijn mail naar Ziggo daarover is nog niet beantwoord, dus het blijft een grote vraag. Bij @Home was het 10 euro per jaar adminstratiekosten. Ik heb nog geen tweede kaart, maar nog wel een Humax over die ik graag zou gebruiken (zonder extra zenders) en natuurlijk het liefst zonder extra kosten. En ik ga ervanuit dat ik bij overstap naar Ziggo Z2 nog een decoder en smartcard kado krijg. Heb ik wel een decoder over of een derde smartcard nodig. En een losse smartcard lijkt 29,95 te kosten (het zogenaamde startpakket). En Tessa en Maud kunnen me niet verder helpen... Dit zegt Maud op de (op het scherm zichtbare) vraag waarom nu op elke extra card volledige abbonementskosten moet betalen: "Sorry - ik kan even geen antwoord geven, het lijkt erop dat ik geen verbinding heb." Toeval?? Op de andere vragen is wel het antwoord te vinden....
   

 4. Dank voor jouw antwoord CeeS. Dus als ik het goed begrijp betaal je ongeacht het aantal smartcards/decoders per huishouden slechts eenmaal voor het basisabonnement? Als ik er dus een smartcard + decoder bijhaal kost dit dus alleen de aanschafprijs en worden geen extra kosten in rekening gebracht.

  Alleen de extra pakketten moeten dan per smartcard/decoder worden betaald. Heb ik het nu goed?
   
 5. Als aanvulling op de uitleg van Cees:
  1. Oud-MK klanten (voor 16 mei) betaalden voor hun tweede smartcard 0,50, dat is vervallen.
  2. Deze klanten hebben op de tweede kaart hetzelfde abonnement als op de eerste kaart.
  3. Alle nieuwe klanten (dus na 16 mei) betalen op hun 2e of 3e kaart alleen DAT abonnement wat zij op die resp. kaarten hebben afgenomen.
  4. Maar zodra Ziggo op het hele netwerk de zelfde structuur als bij MK invoert, dan gaan alle klanten een copy krijgen van hun 1e smartcard.
  5. Zij gaan dan voor de 2e en 3e smartcard geen abonnements kosten meer betalen.
   

 6. Nu begrijp ik er helemaal niets meer van:
  1 Ik heb geen idee wat Oud-MK klanten zijn. Ik heb een abbo bij @home sinds 2000. Maakt mij dat tot een oud-MK-klant :shock:
  2 Bedoel je hiermee dat je op iedere kaart het standaardabonnement van 15,50 per maand moet betalen op het basispakket?
  3 Wordt je als nieuwe klant gezien als je een tweede smartcard koopt?
  4 en 5 is chinees voor mij.

  Kortom, het wordt er niet duidelijker op. Kan iemand mij in begrijpelijk nederlands uitleggen wat voor mij de consequenties zijn als ik naast mijn basispakket bij @home een tweede smartcard/decoder koop? Moet ik dan wel of geen tweede abonnement nemen van 15,50 per maand?
   
 7. EDGNOJ,
  1. met oud-MK wordt bedoelt oud-Multikabel klanten. Jij bent dus een oud - Home klant.
  2. klant kan op elke smarcard een zenderpakket af nemen. Dit kunnen dus afwijkende abonnementen zijn: voorbeeld op smartcard 1; het digitale totaal pakket en op smartdcard 2: film1 pakket. Dus per smartcard woden de afgenomen abonnementen in rekening gebracht.
  3. nee je blijft dezelfde klant, alleen wordt er een tweede of derde smartcard aan gekoppeld.
  4 + 5: Ziggo gaat op termijn naar het Multikabel concept: dan zijn smartcard 2 en 3 gelijk aan card nr 1 en gaan zijn voor de 2e en 3e smartcard geen abonnements kosten meer betalen.
  Iedereen gaat er dan qua kosten op vooruit.
   

 8. Dank voor je duidelijke antwoord. Echter op mijn eigenlijke vraag heb ik nog steeds geen antwoord. Als ik een tweede smartcard koop, terwijl ik al een standaardabonnement heb, dus zonder extra zenders, moet ik daar dan weer een tweede standaardabonnement op afsluiten of hoef ik alleen de smartcard te betalen bij Home?

  In alle reacties wordt alleen uitgegaan van extra pakketten, maar in mijn geval wil ik dus alleen een tweede standaard naast een reeds bestaand standaardabonnement.

  Alvast bedankt
   
 9. Als je op je tweede ook een standaard pakket wilt, dan bedaal je daar ook voor. totdat......zie mijn punt 4/5
   
 10. Tom, dat ben ik toch niet met je eens, want wat je nu schrijft is dat iemand die een tweede digitale ontvanger koopt twee keer de € 15,90 euro voor het basispakket gaat betalen ????

  Dat lijkt me niet, het Z1 TV pakket is gewoon beschikbaar zowel analoog als digitaal zonder extra kosten toch ????

  Of betaalt iemand die nu een tweede decoder koopt zonder enig extra pakket dan 31,80 euro om alleen TV te kunnen kijken ??
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina