1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Analoge tv terug naar 30 kanalen

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door gkvk, 15 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Dat wordt het maar eens tijd dat ze uit hun schulp kruipen en digitaal gaan kijken
   
 2. Heeft niet zoveel met schulp te maken denk ik. Meer met het gebrek aan keuze en functionaliteit. Denk daarbij aan HD opnemen EN kijken. Dat kan nu niet waar ik woon.
  En alleen een zap-doos heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Eerder een waarde vermindering gezien de problemen die veel kastjes hebben!
   
 3. Ik heb medelijden met al de oudere mensen onder ons, zoals bv. de bejaarden tak. Deze mensen zullen veel problemen hebben met het begrijpen van de digitale materie, laat staan dat ze al de problemen die er zijn met digitaal kijken snappen :(

  Bv. mijn moeder van 86, en zelfstandig wonend snapt al niets van een speciaal voor ouderen ontwikkelde senioren gsm telefoon, met daarop 5 druktoetsen, die door ons zijn voorgeprogrammeerd, zodat ze alleen de betreffende knop hoeft in te drukken om iemand te bellen.
  Ze vraagt nog steeds hoe ( na 10 tallen keren ) het werkt.
  Zelfs een eenvoudige uitvoering van een dvd speler snapt ze niet, en hierdoor kijkt ze dus alleen een dvd'tje, als een van ons erbij is.

  Dit zijn problemen, die niet alleen voor haar gelden, maar ik denk voor een hele hoop ouderen.

  Trouwens, ook jongere mensen hebben al genoeg problemen om het eea. te snappen. Kijk maar op dit forum, er worden genoeg vragen gesteld van hoe of wat, en dat kan je ze niet kwalijk nemen.

  Laat al die bedrijven ook eens rekening met deze mensen houden.
   
 4. Op zich heb je gelijk, maar dat is niet een reden om de "vooruitgang" maar te stoppen. Niet elke oudere kan met een computer omgaan bijvoorbeeld, maar dat is ook geen reden om maar geen computers meer te verkopen.

  Gelukkig blijven de kanalen waar de doelgroep waar je het over hebt gemiddeld naar kijkt gewoon analoog beschikbaar.
   
 5. Het verschil tussen analoge en digitale abonnees zal over niet al te lange tijd toch wel tot het verleden behoren. Immers, overal wordt analoog geleidelijk uitgeschakeld. Is al gebeurd met landelijke analoge zenders en via de satelliet is er ook steeds minder analoog te ontvangen.
  Misschien dat kabelbedrijven, als service, de belangrijkste analoge zenders voorlopig nog zullen aanhouden. De kabel heeft wettelijk wel een doorgifteverplichting voor de MustCarry zenders, maar er staat IMHO niet bij dat dit analoog moet zijn.
   
 6. Vergeet ook niet dat ook digitaal door wordt ontwikkeld, en dat alle ingewikkelde dingen best eens heel snel op dezelfde manier als analoog voor de eindgebruiker kunnen werken...

  Denk aan de tv waar een decoder min of meer in zit, als er geen analoog meer is zet je de tv aan en zal je direct op digitaal zitten, zonder problemen met meerdere kastjes.

  Afijn misschien erg simpel door mij gesteld, maar ik verwacht dat je deze kant wel op moet denken...
   
 7. Vind dat iedereen hier wel heel makkelijk doet over het uitschakelen van analoog. Kijk, ik ben erg voor vooruitgang, heb twee decoders waarvan één HD, maar zolang ik alleen met het analoge signaal kan opnemen op mijn Mediacenter ben ik toch wel erg blij met het analoge signaal als backup. Zeker zolang die fantastische Cisco DVR iedere keer opnames 5 minuten voor het einde laat ophouden (en ja, ik heb hem op uitloop staan, zelfs een half uur).

  Zolang digitale TV geen volwaardig en officieel door Ziggo ondersteund alternatief biedt voor ALLE toepassingen van analoge TV (dus ook de 5e en 6e TV in grote gezinnen, opnemen op een HTPC etc etc) kun je gewoon het analoge pakket niet te veel uitkleden.

  Als Ziggo zo graag die bandbreedte wil gebruiken, ok, laat ze dan alle gewone DVB-C tuners ondersteunen, dan hoor je me nergens meer over.
   
 8. Nu men de abbo kosten voor een smartcard niet doorgaan kan ik er persoonlijk mee leven. Echt de kanalen hebben wel meerkosten, men moet een decoder aanschaffen en een smartcard pakket eerder is het niet te ontvangen.
   
 9. Dit is dan ook de reden dat ik er persoonlijk wel mee kan leven.
   
 10. Wat je nu zegt wordt weer door ziggo tegen gewerkt door alleen maar ziggo approved apperatuur te ondersteunen. En naast iderato nog wat extra's te doen zodat op alphacrypt na eigenlijk niets anders functioneerd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina