1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Analoge tv terug naar 30 kanalen

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door gkvk, 15 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mediawet. Artikel 82i.
  ===
  1. De aanbieder van een omroepnetwerk zendt onverkort, ongewijzigd en gelijktijdig met de oorspronkelijke uitzending naar alle aangeslotenen op het omroepnetwerk ten minste vijftien televisieprogramma's voor algemene omroep en ten minste vijfentwintig radioprogramma's voor algemene omroep uit
  ===
  Er staat - bij nader inzien -niet bij dat dit analoge TV betreft, maar dat werd hier wel bedoeld, digitaal op de kabel bestond bij het maken van deze wet immers nog niet. Maar misschien kan men het toch naar digitale doorgifte vertalen.
  Dan moet iedereen aan een digitaal kastje. Ik kan me voorstellen dat dit op een hoop verzet zal stuiten. Kabelabonnees zijn niet allemaal van die hobbyisten als hier op het forum. ;-) Nog afgezien van het gedoe om wat op te nemen of in een andere kamer TV te kijken.
   
 2. Iets vergelijkbaars was er aan de hand toen UPC in 1999 een deel van die 15 zenders (het basispakket) verplaatste naar de S-Band. Toestellen van (op dat moment) meer dan 5 tot 8 jaar oud konden die niet ontvangen. Het commisariaat voor de media vond dat in strijd met de bedoeling van de Mediawet. Omdat UPC "converters" beschikbaar stelde aan gedupeerden (alleen f 75 borg) werd het toegestaan. UPC heeft tot 2004 deze convertors beschikbaar moeten stellen, toen betrof het alleen nog toestellen die meer dan 10 jaar oud waren.

  Kabelaars zouden waarschijnlijk dus analoog kunnen uitschakelen, als ze iedereen voorzien van een convertor (lees decoder).
   
 3. Maar op die manier dwingen om mensen met meer Tv's op de kamers, dan ook maar voor al die Tv's weer decoders te moeten kopen en smartcards, terwijl ze alleen maar digitaal in de huiskamer willen kijken, en niet in de slaapkamer(s) of de zolder, vind ik wel een negatieve kostenpost.

  Maar ik denk ook dat we er in de toekomst niet omheen kuinnen.
   
 4. Ik heb geen enkel probleem met afschaffen van analoog ALS (en alleen ALS) de kabelaars die idiotie laten varen dat je alleen met door hen goedgekeurde ontvangers digitale TV kan kijken.

  Als straks elke nieuw verkochte TV standaard een DVB-C tuner heeft waar een Ziggo smartcard in kan (en dus niet alleen de TVs van merk X waar toevallig Ziggo een deal mee heeft) DAN mag analoog van mij eraf na een normale overgangstijd.
   
 5. Ik kan er alleen mee leven als men de "gratis" zenders aka die nu analoog ook worden aangeboden ongecodeerd aanbieden.
   
 6. Juist door bundels stappen mensen over van analoog naar digitaal! Digitaal is dan goedkoper!

  Wat de toekomst qua kosten gaat brengen dat moeten we nog zien ;) Ik hoop dat hier de NMA nog wat oog op houd, maar vermoed van niet.

  Gr. Frank
   
 7. Boris van der Haam -D66 heeft een tijdje geleden kamervragen gesteld over dit onderwerp. Hier de antwoorden van de regering


  3 Bent u ermee bekend dat Ziggo recent heeft aangekondigd dat het het analoge zenderaanbod gaat verkleinen met vier naar dertig zenders? Bent u van mening dat als het analoge zenderaanbod verkleind wordt, ook de prijs voor abonnees van het analoge pakket verlaagd moet worden? Welke rol kunt u hier in spelen?

  Ziggo bevestigt het voornemen om begin volgend jaar het analoge pakket van 34 naar 30 zenders terug te brengen. Dit met het oog op de groeiende digitalisering en het feit dat analoge distributie relatief veel capaciteit vraagt. Eén van de vier kanalen die verdwijnt
  betreft het etalagekanaal van Ziggo.
  Indien kabelmaatschappijen besluiten het analoge zenderaanbod te verkleinen ten gunste van de digitalisering, is het in beginsel redelijk dat dit tot uiting komt in de prijs van het analoge pakket. Een wettelijke verplichting hiertoe bestaat echter niet. Ook de op dit
  moment door OPTA ten aanzien van de kabelmaatschappijen getroffen maatregelen verplichten de kabelmaatschappijen niet om een verkleining van het analoge pakket tot uiting te laten komen in het tarief.
   
 8. De kamerleden hebben zich wel in de materie verdiept, maar niet heus.
  De kanalen die vervallen zijn zonder meerkosten digitaal te ontvangen, samen met zenders die niet in het analoge pakket zitten. Je gaat dus van 34 naar ca. 60 zenders voor het zelfde geld, met een betere beeldkwaliteit op de koop toe. ;-)
  Ik zie het probleen niet zo.
   
 9. Probleem is het gehannes bij meerdere TVs of opnemen op de PC of zo. Daarvoor is het analoge signaal ook anno 2008 nog erg nuttig. Iig zolang de kabelaars alleen hun eigen decoders blijven ondersteunen.
   
 10. Ben ik niet met je eens, wel als het voor de digitale abonnees gaat,
  maar de analoge abonees gaan erop achteruit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina