1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Z3i snelheidsverhoging in juli, wat kunnen we verwachten?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 15 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dan was dat een erg grote "slecht serie":wink:
   


 2. Hallo Elsido


  Ik vind het niet helemaal waar wat je zegt dat Ziggo geen reden heeft om de snelheid heel stuk om hoog te gooien. En de reden daar van is glasvezel is in opmars dus ze moete toch echt iets doen om de klante bij hun te houden

  Mvrg Command
   
 3. Helaas zijn glasvezelprojecten voornamelijk in grote(re) steden in opmars. Aangezien Ziggo in heel erg veel kleinere plaatsen zit, maakt het dus voor Ziggo niet veel uit. Men kan toch geen gebruik maken van de glasvezel.
   
 4. Zoals angelo al zegt. Glasvezel projecten worden voornamelijk in grote steden uitgevoerd. Dit is nog niet zo schrikbarend hoog naar verwachting zal het aantal glasvezel aansluitingen tegen de 170.000 aanzitten rond 2010 dit zou ik niet echt concurrentie nog noemen voor ziggo. Ziggo zit samen met de andere kabel maatschappijen op een ander nivo namelijk:

  • ADSL kan de snelheden van eurodocsis 3.0 gewoon weg niet bijbenen.
  • Glasvezel is extreem duur nog in aanleg dus duurt nog jaren voordat het ook maar echt een concurrent word. Daarnaast is ziggo ook druk in de weer met glasvezel.
  Ook zei ik niet dat ze geen reden hadden om het omhoog te gooien maar geen reden om de snelheid naar het maximum te gooien. Als ze dit zouden doen zouden alle abbo's een stuk duurder uitvallen denk ik.
   
 5. Heel jammer maar hier ligt dus aan de overkant van de straat de glasvezelkabel van xmsnet in de stoep. afstand: 10 meter grrrrrrr :evil:

  als je ziet wat die bieden voor een fractie van wat je bij ziggo moet betalen..... maar ja ze willen niet onder de straat door met het kabeltje :?

  http://www.xmsnet.nl/90_Internet,_Telefoon,_Radio_en_Televisie.html
   
 6. Ik lees tevens dat EuroDocsis 3.0 IPV6 ondersteund. Misschien voor Ziggo een reden om versneld modems te gaan vervangen. De EU is daar in iedergeval een groot voorstander van. Maar of de EU genoeg druk kan zetten om de providers zo ver krijgen... Vraag het me af.
   
 7. De EU spreekt over 2010. In mijn relaas over de persconferentie op de frontpage, kan je lezen dat Ziggo al eerder start.
   
 8. als ziggo hier eerser mee begint vind ik het een goed plan. en volgensmij wil de eu overgens ipv6 hebben doorgevoert voor 2010. maargoed her relaas wat je bedoelt heb ik niet gevonden misschien is een linkje wel handig:wink:
   
 9. Met Eurodocsis 3 ja, maar dat wil niet zeggen dat men ook gelijk maar met ipV6 gaat werken, want daarvoor moet er nog veeeeeeeeeeel meer aangepast worden. De meeste routers die mensen thuis hebben bijvoorbeeld werken daar helemaal niet mee. Het docsis3 platform is er klaar voor, maar meer is er niet over te melden, er zal in het begin gewoon ipv4 over gaan lopen. Voorlopig is er bij ziggo geen tekort aan ip-adressen.
   

 10. Internet Protocol Version 6 (IPv6) is de opvolger van Internet Protocol Version 4 (IPv4).
  Het is onder andere ontwikkeld om de beperkingen en tekortkomingen van IPv4 te verhelpen. Met name het tekort aan beschikbare IP-nummers levert een enorm probleem op: er zijn 4 miljard IPv4-adressen beschikbaar en ruwweg in 2022 zouden alle beschikbare adressen in gebruik zijn. Maar in 2010 is het beschikbare ook uitgegeven, waardoor er dus een nieuwe structuur nodig is, zodat de ongebruikte adresreeksen opnieuw kunnen worden uitgegeven. IPv4 heeft 4 × 109 adressen, terwijl IPv6 ruimte heeft voor 3,4 × 1038 adressen. Voor elke aardbewoner zijn er ongeveer 50.000 quadriljoen IPv6-adressen beschikbaar.
  Naast een groot adresbereik kent IPv6 nog een aantal verbeteringen:

  • Betere routing en netwerk-autoconfiguratie.
  • Overbodig maken van NAT
  • Gegevensbeveiliging op IP-niveau.
  • Ondersteuning van mobiele nodes.
  IPv6 is de tweede versie van het Internet Protocol die op grote schaal geïmplementeerd zal worden. In 2003 werd door de Nihon Keizai Shimbun gerapporteerd dat Japan, China, en Zuid-Korea vastbesloten zijn leiders in de internettechnologie te worden en de adoptie van IPv6 in 2005 te starten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina