1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Z3i snelheidsverhoging in juli, wat kunnen we verwachten?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 15 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zoiets gaat toch gefaseerd gebeuren. dus zal wel mee vallen.
   
 2. Ik denk dat voorlopig alleen de modems geruild worden die ook echt geruild móéten worden. Beetje zonde van het geld om voor de lage abonnementen nieuwe modems uit te gaan delen.
   


 3. 30MBps dus :wink:

  Ik ben benieuwd wat ze met de upload snelheid gaan doen.
   

 4. MBps = MByte/s
  Mbps = Mbit/s

  Denk dat ze de laatste bedoelen...
   
 5. Er zijn een aantal redenen waarom men alle modems zou willen vervangen:

  1. Men wil de hele infrastructuur op Eurodocsis 3 brengen. Dat kan voordelen hebben, doordat oude apparatuur niet meer onderhouden hoeft te worden, waardoor het dus goedkoper is dan de twee naast elkaar te laten bestaan. Ik weet niet of Eurodocsis 3 compatibel is met de 2 modems.
  2. Er zijn geen reserveonderdelen voor Eurodocsis 2 meer en dus gaat men delen van het netwerk (lees, wijken, steden) op Eurodocsis 3 zetten, zodat men onderdelen kan kanibaliseren voor de rest van het netwerk. Dit heeft men in de Com21 tijd ook gedaan.
  3. De spullen zijn fiscaal afgeschreven en beginnen fouten te genereren. De witte surfboard bijvoorbeeld heeft problemen met hogere snelheden.
  4. Een hoop modems zijn eigendom van de klant. Dat was tot voor kort zo. Op deze manier zijn alle modems weer eigendom van Ziggo.
  5. In plaats van 5 modems, hoeft men nu nog maar 1 modem te ondersteunen. Lijkt op 1, maar gezien van de modem kant en niet van de netwerk kant.
  6. Men heeft een deal gesloten met bijvoorbeeld Cisco / Sienctific Atalanta, waardoor men een aanmerkelijke korting krijgt als men het hele netwerk upgrade.
  7. Door volledig over te stappen op Docsis3 is Ziggo aantrekkelijker om te verkopen. Ze zijn immers in handen van een investeringsfirma.
  8. Doordat de Docsis 3 standaard van andere en meer frequenties gebruik kan maken als mede QAM256 blijft er misschien meer bandbreedte op de kabel over voor andere diensten zoals meer digitale zenders en VOD.

  Ik weet het niet. Ik gis hier maar wat, maar er zijn natuurlijk redenen te bedenken, waarom Ziggo over zou willen stappen.
   
 6. Eurodocsis 2.0 maakt ook al gebruik van 256 QAM:wink:.
   
 7. Volgens mij heb ik ooit ergens gelezen dat eurodocsis 3 backwards compatibel is dus oude modems kunnen gewoon op het eurodocsis 3 netwerk. Ze zullen alleen geen hogere snelheden dan 30 mbit aankunnen dus alleen modems van klanten met abonnementen boven 30 mbit moeten vervangen worden. Ik weet alleen niet meer waar ik dat gelezen heb dus kan helaas geen link plaatsen.
   
 8. Dit klopt eurodocsis 3.0 is backwardscompatible met de voorgaande vormen.
   
 9. Ik hoop dat ze nu ze 3.0 in gaan voeren eens een flinke stap gaan maken door de uploadsnelheid eens flink te upgraden naar 10Mbit zodat dat ook eens bruikbare snelheden oplevert. Ik denk dat er dan veel klanten gewonnen kunnen worden van de dsl markt.
   
 10. Ik denk dat ADSL wel in kan pakken..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina