1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurodocsis 3.0

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door vinnie-terranova, 14 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien dubbele post, maar nog ff ter info!!!!

  Kabelreus Zesko rolt vanaf juli de kabelinternetstandaard Eurodocsis 3.0 uit over zijn netwerk. Daarmee zijn veel hogere up- en downloadsnelheden mogelijk. Zesko's duurste internetabonnement wordt deze zomer sneller, zo heeft het bedrijf kenbaar gemaakt tegenover ZDNet.
  Zesko is op dit moment aan het testen met Eurodocsis 3.0, bevestigt woordvoerder Gradus Vos. Eerst moet het netwerk van fusiepartner @Home nog geschikt worden gemaakt. Die klus zal eind juni gereed zijn.
  Vanaf juli wordt binnen Zesko dan geleidelijk overgeschakeld op Eurodocsis 3.0. "In de loop van de tweede helft van het jaar gaan we ook de snelheden verhogen, beginnend bij ons snelste internetabonnement", aldus Vos. Hij wil met het oog op de concurrentie niet vertellen hoevéél sneller dat abonnement dan zal worden.
  Multikabel, @Home en Casema presenteren zich pas in mei als één internetaanbieder. Hun werknaam Zesko verandert dan in Ziggo. Momenteel biedt Multikabel het snelste internetabonnement van de drie, met een downloadsnelheid tot 22 Mbps.
  Modem
  Om snelheden van boven de 30 Mbps te kunnen halen, hebben klanten een nieuwe modem nodig, zegt Vos. "De productie van 3.0-gecertificeerde modems moet nog op gang komen, maar wij zullen in juli voldoende modems in voorraad hebben om aan de vraag te voldoen."
  In theorie zijn met Eurodocsis 3.0 snelheden van ruim 200 Mbps of hoger mogelijk via de coaxkabel. Maar de praktijk is een ander verhaal. Kabelaar UPC was al heel blij met de internetsnelheid van 120 Mbps, die in september vorig jaar in Amsterdam werd gehaald bij tests met Eurodocsis 3.0.
  ©zdnet
   
 2. Dus als ik het goed begrijp krijgen de klanten met een Z3i abonnement in juli een snelheidsverhoging welke minimaal 30 Mbps zal zijn aangezien zij nieuwe modems krijgen welke snelheden van boven de 30 Mbps aankunnen.

  Dan mag het van mij snel juli worden!
   
 3. Er is vandaag een persconferentie van Ziggo geweest, waarover later vandaag een artikeltje op deze site verschijnt. De invoer van eurodocsis 3 is inderdaad bevestigd met 30Mbit oplopend naar 100Mbit in 2009 hoorde ik.
   

 4. Leuk welkomstcadeautje, een nieuwe modem van ziggo.........
   
 5. Klinkt goed, laat maar komen 100 megabit. Is meteen elke twijfel om misschien naar XMS glasvezel weg te gaan weg (dwz, als ze ook wat aan de upload doen).
   
 6. Is dit voor iedereen of alleen de hogere snelheden
   

 7. Ze zullen met het duurste en snelste abbo beginnen, dat is marketing! Maar langzaam zullen ze vast alle abbo's verhogen, eerste het persbericht effe afwachten........
   
 8. Dat is heel goed nieuws! Hoe laat komt dat bericht ongeveer?
   
 9. Hier of hier staat ie
   
 10. Even ter info:

  Op het huidige netwerk kan er met eud 2.0 tot 50mb over de lijnen heen, bij meer dan 50 zal er naar eud 3.0 modem overgestapt moeten worden..

  Is het cisco spul van CA..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina