1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe zit het met Ethernet to the Home (EttH)

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door vinnie-terranova, 10 mei 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien een vraagje voor ANONIEM:

  Hoe zit het met het project EttH (Ethernet to the Home) loopt dit nog? is dit al afgesloten? of nu met ziggo in aantocht, laten varen? of gaat dit straks gewoon door?

  Onderstaand artikel voor de mensen die niet weten wat EttH is:


  Ethernet to the Home is de nieuwste generatie breedbandtechnologie. Deze is op dit moment nog niet commercieel in de markt, maar bevindt zich nog in testfase. Niettemin heeft @Home met EttH een innovatieve breedbandaansluiting gevonden die grote snelheden biedt, zowel downstream als upstream.
  Tevens biedt deze unieke techniek vele nieuwe mogelijkheden voor breedbandgebruikers. De computer wordt direct aangesloten op de EttH wandcontactdoos zodat een modem niet meer nodig is. De snelheid is gegarandeerd en de aansluiting werkt altijd. Aanmelden voor diensten gebeurt online en na aanmelding is de dienst direct te gebruiken.
  Wat is EttH?
  Samen met het Finse Teleste (Europees marktleider in videotransmissie oplossingen) staan we aan de wieg van de innovatieve techniek die ‘Ethernet to the Home' heet. Met Ethernet to the Home kunnen nu al snelheden van meer dan 100 Mb/s en uiteindelijk 1000 Mb/s worden gehaald, zowel downstream als upstream. Tevens is deze nieuwe techniek, met dergelijke snelheden, vele malen goedkoper in aanleg dan een totaal nieuw glasvezelnetwerk, omdat het via het huidige coax netwerk gaat.
  Vervolg op succesvolle pilot in Boxmeer
  In 2003 startte @Home samen met Teleste een proef in het Noord-Brabantse Boxmeer. Daar hebben op dit moment 10.000 huishoudens de beschikking over een internetverbinding (via coaxkabel) van 10 megabit voor zowel downloaden als uploaden (symmetrisch). In Boxmeer volgt nu een nieuwe fase, waarin klanten meer op dienstenniveau kunnen gaan profiteren van de snelle, stabiele en symmetrische Ethernet to the Home verbinding. Daarnaast is in Boxmeer de introductie van 100 Mb/s gestart
  (Info en © @home)


  Wandcontactdoos EttH


  [​IMG]
   
 2. Etth wordt nog steeds gebruikt in Boxmeer. Het ETTH netwerk zal binnenkort worden gebruikt voor een full IPTV proef.
   
 3. En het wordt nu uitgerold in Cogas gebied, voorlopig in Oldenzaal.
   
 4. inderdaad, was ik vergeten.
   
 5. Nu maar hopen dat de vervolgtest snel met succes afgerond wordt en de rest van het ziggogebied hier ook volop van kan genieten...... er wordt al vanaf 2003 mee getest........
  Maar het zal denk ik nogal wat voeten in aarde heben denk ik, dus voorlopig nog niet vrees ik....
   
 6. Met eurodocsis 3 kun je ook veel sneller dan nu en dat wordt ook ingevoerd in de loop van dit jaar, dus je zit niet persé aan etth vast om sneller te kunnen.
   
 7. En, het wordt vast nog interessant als KPN diens ALL-IP netwerk zo'n beetje tot aan je voordeur gaat leggen. Het zou me niets verbazen als in de 2e helft van dit jaar er door KPN her en der ineens allerlei moois geboden wordt. Want DE concurrent van de NL kabelmij's is en blijft KPN. Die zaagt nu ook al aan de TV poten en zoekt naar alternatieven om hun vaste telefonie opbrengtsverlies te compenseren.
   
 8. Eurodocsis 3

  Eerst zien dan geloven Eurodocsis 3 zal misschien wel gaan draaien maar dan zal dat niet stabiel zijn hoe zit het met de sra ?? +/- 3 db ruis en dan gaat het onderuit??
  Ik heb begrepen dat ze wel kunnen schakelen van qam naar qpsk
  Alleen haal je dan je gewenste snelheid niet meer dus komen er dan weer een berg klachten
  Ik denk als je etth pakt en daar de 100mb versie gebruikt niet met deze problemen komt (maak het passief inplaats van alles aktief (ingress gaat je een hoop zorgen geven)
  Je kunt dan ook ip tv maken zonder enig stotteren van de stream omdat je dan voldoende bandbreedte hebt

  Ik ben benieuwd wat er nog allemaal gaat gebeuren in het ziggo netwerk

  greeting van de Haas (ben af en toe het haasje)
   
 9. Wat is de toekomst voor EttH?

  Al meerdere malen deze vraagt aan de 'klantenservice' gesteld maar helaas tot nu toch nog geen fatsoenlijk antwoord. Laatste reactie was zelfs helemaal een lachertje, kreeg als antwoord dat ik me modem maar moest resetten :shock: :no: .

  Hopelijk dat iemand hier me verder kan helpen.

  - Gaat de snelheid in de toekomst ook voor ons omhoog?
  - Gaan we misschien terug naar internet met wel een modem? (kan ik me voorstellen aangezien de kastjes niet hoger dan 10 Mb aankunnen)
  - Zo ja blijven we Quattro-Up houden?
  - Waarom voort Ziggo Quattro-Up niet landelijk in?
  - Is het voor ons mogelijk in de toekomst ook alles in één pakket te nemen zodat we ook van een hogere snelheid kunnen profiteren.

  Zou het zeer op prijs stellen als ik antwoord op deze vragen zou krijgen. Van de 'klantenservice' hoef ik het in ieder geval niet te verwachten.. :?
   
 10. "EttH zal worden ingehaald door EuroDocsis 3.0". De EttH proef is daarmee dus gestopt. Dus zodra ED3 beschikbaar komt kan Boxmeer daar ook in meegaan en kan je gevoeglijk aannnemen dat dan ook Alles-in-1 pakketten kunnen worden afgenomen.

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina