1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sorry, maar dit is echt kul. Je kunt het modem beter vergelijken met de Irdeto encryptie die Ziggo gebruikt. Welke apparatuur je ook kiest, je moet een al dan niet embedded Irdeto CAM gebruiken. Het probleem is alleen dat Ziggo een CAM key toepast die het onmogelijk maakt standaard Irdeto CAMs te gebruiken.

  De vergelijking gaat nog veel meer mank. Dat ik geen WiFi modem kan krijgen maakt niet uit, ik kan nog steeds de volledig WiFi functionaliteit krijgen met een losse WiFi router o.i.d.

  De 'goedgekeurde' ontvangers hebben in alle gevallen niet de aansluitingen die ik wens. Ik kan kiezen tussen een HDMI aansluiting, of een PVR met Scart. Uitzendingen van een PVR afhalen om op een PC op te slaan kan niet. En zo kan ik nog wel doorgaan. Ziggo beperkt de functionaliteit, en die kan ik niet toevoegen.

  Ik kan niets aan netwerk functionaliteit bedenken bedenken dat ik bij hun internet verbindingen niet zou kunnen opbouwen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jun 2008
 2. Je hebt mij niet horen zeggen dat dit logisch is, vertel alleen wat wel en niet in de mediawet staat. En de mediawet strekt zich nadrukkelijk alleen uit tot must carry op het analoge pakket van kabelaars.

  Ben het overigens met je eens dat ik het absurd vind dat alle kabelaars kunnen bepalen wat voor apparatuur wij gebruiken, wilde alleen wel aangeven dat de argumenten die je gebruikt nergens op slaan.

  Helaas is er geen enkele wet die kabelaars verbied om alleen op eigen decoders te werken. Zou het graag anders zien, zoals bv in de VS.

  (maar op dit moment kan ik me wat meer druk maken dat internet en telefoon dit weekend de meeste tijd helemaal niet en nu erg instabiel werken zelfs over officiele Ziggo apparaten)
   
 3. Anoniem, ik ben toch wel benieuwd waarom Ziggo het basis-pakket grotendeels gescrambled op de kabel zet, terwijl CaiWay dat niet doet!
   
 4. Bij CAIW heeft het merendeel v/d klanten een decoder en daardoor is het voordeliger om geen smart card te gebruiken. Bij ziggo heeft circa 25% v/d klanten een ontvanger. als wij het signaal niet zouden scrambelen dan zouden we rechten moeten afdragen voor 3.2 M klanten ipv 1 M.
   
 5. Sorry Anoniem, maar wat jij nu zegt is natuurlijk larie. Voor alle kanalen die wij nu analoog krijgen, worden door Ziggo natuurlijk al de rechten voor afgedragen. Ik kan me niet voorstellen dat Ziggo voor het digitaal uitzenden van die kanalen nog een keer rechten moet afdragen. Als dat zo zou zijn, dan zouden mensen namelijk niet gratis het basispakket kunnen krijgen. Je moet immers al analoge TV hebben om digitale te kunnen krijgen.
   
 6. Het is dubbele onzin. Gebruik van Irdeto is ook niet gratis. Als klant betaal je daar ook voor (smartcard, licentiekosten, softcam/cam kosten), terwijl het helemaal niet nodig is voor een aantal zenders.
   
 7. Ik kan het me ook moeilijk voorstellen dat SD digi kanalen indien ze in het analoge pakket zitten ook voor digitaal nog eens extra betaald moeten worden.
   
 8. jullie weten het zoals gebruikelijk natuurlijk beter....


   
 9. lees het kabel-arrest van amstelveen nog maar eens door, dan zal je wellicht nog meer gaan verbazen.
   
 10. Hoe is dat hier relevant? Daarbij ging het om het plukken van het signaal uit de ether en "opnieuw" uitzenden via de kabel. En waar zit hem de relevantie dat Ziggo dus wel analoog bepaalde zenders zonder encryptie mag uitzenden maar niet digitaal? En waarom mag Nederland 1 dan wel digitaal zonder encryptie worden uitgezonden, maar Nederland 2 en 3 niet? Maar dan weer wel via de ether?

  Dat hoeft niet per sé, maar je kan niet zeggen dat het gebruik van Irdeto gratis is. Ik zou sowieso wel eens willen zien wat de kosten nu eigenlijk zijn, meen me te herinneren dat de BBC destijds 25 miljoen per jaar bespaarde op de CA-kosten door FTA op 2D te gaan.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jun 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina