1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. BULLSHIT! Je kunt een klant niet belasten met al de kennis die hij nodig heeft om te kunnen inschatten dat dit mogelijk niet werkt/niet meer gaat werken.

  Daar hebben we nu net open standaarden voor, DVB-C is er hier een van.

  Een klant krijgt te horen digitale kabel geeft de beste beeldkwaliteit (bullshit), u heeft een DVB-C ontvanger hiervoor nodig.(dat krijgen ze een klant nog wel verkocht in een winkel).
  Kijk deze TV kan DVB-C en DVB-T (Digitenne) direct afspelen, dat scheelt u een lelijk energie vretend kastje naast u design TV. Maar klant, u heeft er ook nog een speciaal "decoder-kaartje" bij nodig de CAM. Verder krijgt u er van ons alleen vandaag, gratis een smart-card bij die u ook nog nodig heeft.

  Nu weet ik al wat het antwoord gaat worden op dit stukje tekst: "probleem van de winkel, klant moet maar terug gaan". Maar wie is nu de dupe? Precies de klant.. En blijkbaar telt een klant tegenwoordig niet meer.

  BTW Ik wil helemaal geen losse kastjes bij m 'n tv hebben staan, die ook nog enorm veel energie vreten (ga het niet ontkennen, dit is de bittere waarheid).

  Overigens... Er is helemaal geen fatsoenlijke STB die HDMI heeft, zit ik dus altijd nog aan de belabberde (analoge) bandbreedte van RGB/S-Video/Composite vast. Zit je dan met je FullHD tv...
   
 2. Dus iemand met alleen Video over IP (steeds meer) gaat maar dood als er nood aan de man is...
   
 3. Klopt, is echter heel iets anders dan uit zijn tekst overkomt..
  Als ik als Ziggo op de kabel Ziggo-X wil gebruiken als modulatie/encoding ben ik daar helemaal vrij in..
   
 4. Spijker heel hard op z'n kop!
   
 5. Daar over nadenkende... Ik denk dat het Ziggo schijt is dat hun signalen vastgelegd ("opgeslagen") worden. Waarschijnlijk is het de content-leverancier die dit afdwingt bij de providers..
  Maar waarom Ziggo daar dan weer niet tegenin gaat (investeringskosten)..
   
 6. Een vlaaien liefhebber ? Voor iemand die net komt binnenvallen ben je wel erg nadrukkelijk in je uitingen. Van mij mag het wel wat minder.
   
 7. Deze begrijp ik niet. Ziggo doet geen Video over IP.

  En wat TV met doodgaan te maken heeft is me nog minder duidelijk. Als je het over "rampenzenders" hebt (staat los van Must-Carry), dat zijn alleen de radiozenders van de regionale omroepen. Dus ook niet relevant.
   
 8. Wij bepalen zelf wat we scramblen en ik zou toch nog eens beter tellen..
   
 9. nee, inderdaad zijn we niet wettelijk verplicht maar dat zeg ik ook niet, echter als we scrambelen dan dient dat te gebeuren volgens DVB-CSA.
  Waarschijnlijk heb jij er meer kijk op..
   
 10. Even terug komende op het "spijker op z'n kop" stukje. Wat weer verwees naar "Je zult raar op kijken als @home je een dell verplicht..."

  Om het niet in jou taal te zeggen DuckyDuck. Dit is onzin.

  @home / Ziggo zal je niet gaan voorschrijven welke computer met welke software je moet gebruiken.
  Maar boven al is de link / het verband totaal verkeerd.
  Sterker nog, @home / ziggo heeft het voorschrift bij internet nog veel harder en vaster liggen dan dat ze dit bij digitale tv hebben.

  Je hebt immers een modem van @home/ziggo dat je zelf niet echt hebt kunnen kiezen en dit dien je te gebruiken en anders werkt het niet, geen truckjes of wat dan ook mogelijk.
  Je kunt ook niet zoals bij ADSL een ander modem met ingebouwde router en wifi nemen. Je dient dat los op het modem dat je verplicht bent te gebruiken aan te sluiten.

  Met het verband van de dell pc zou je dus doen alsof @home / ziggo je naast het decoder kastje ook nog oplegt op welke tv je dit moet aansluiten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina