1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo had midden 2007 +/- 3,4 miljoen klanten maw slechts 30% kijkt digitaal.

  Echter als je bedenkt dat veel huishoudens 2 of meer toestellen hebben waarvan er maar één aan een STB hangt is het echte percentage dat digitaal kijkt lager.
   
 2. Wettelijk verplicht, NL1 wordt altijd ongecodeerd doorgegeven (ook bij TVHome). Trek je smartcard er maar eens uit op NL1...

  Verder is CI+ gewoon een softwarematige extentie, zie geen reden waarom de hardware zou afwijken. Maw iedere TV zou met een firmware upgrade moeten kunnen werken.
   
 3. Ach volgens mij wordt de firmware aangepast door de kabelaars/sat providers zelf... En jongens waar maken we ons druk om, laat ze hun gang maar gaan, stappen we toch lekker allemaal over op SAT :-) Canal+ laat het wel uit hun hoofd daar nog eens een major modificatie door te voeren.

  En ach 2: hebben we strakjes weer wat leuks te hacken :-) Het is inmiddels bekend dat een gesloten standaard een makkelijke prooi is (zie OV chipkaart).
   
 4. Waarom verplicht, volgens mij ben je helemaal vrij in wat je op je eigen kabel zet (iets anders als je ether DVB-T oid gebruikt). Kijk naar de modificaties die al aan Irdeto aangebracht zijn... Nog sterker, why DVB-C als je het toch tot een non-standard maakt door je propri. modificaties.
   

 5. wat is wettelijk verplicht..
  Het staat ons geheel vrij om alles gescrambled door te geven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jun 2008

 6. Zou me toch eerst maar eens beter in de materie verdiepen. Het toegepaste Scrambling algoritme ligt wettelijk vast, het wordt ook niet voor niets CSA genoemd, de encrypte van control words en entitlement de zgn ECM en EMM is geheel te bepalen door de Conditional Access leverancier en geheel proprietary.
   
 7. Sorry, dit is onzin. De must carry in de Mediawet geld alleen voor het analoge signaal en zegt niets over het al dan not coderen van NL1,2,3 in het digitale pakket.
   
 8. Neen, doe je huiswerk nog maar eens goed. Waarom zijn er dan altijd 1 of 2 zenders niet gescrambeld (nm een van de NL123, en lokale zender)...?
   
 9. Bullshit je bent niet eens verplicht te scramblen... Je bent niet eens verplicht een DVB-achtige norm op je kabel te zetten... Het is wel zo dat in bepaalde landen (USA) wettelijke beperkingen zit op de sterkte die gebruikt/ge-exporteerd mag wroden.
   
 10. Wat anoniem bedoeld is dat het scrambling algortime (Common Scrambling Algorithm) vastgelegd is in de DVB standaard.

  De Conditional Access leverancier (Irdeto,Conax etc) bepaald hoe de scrambling engine wordt aangestuurd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina