1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit bevestigt mijn vermoeden dat er achter de schermen wel degelijk aan wordt gewerkt om hier een oplossing voor te zoeken.

  Dit ook omdat een bericht van anoniem, waarin hij nog beweert dat Ziggo nooit zal meewerken aan het gebruik van cam-modules, plotseling is verdwenen.

  Kennelijk begint men ook bij Ziggo het licht een beetje te zien. Nu maar hopen dat dit inderdaad zo is en dat we hierover ook informatie krijgen. Eigenlijk raar dat we als klanten daarvoor afhankelijk zijn van een monopolist als Ziggo. Ik kan niet wachten op het moment dat ook deze kabelmarkt echt wordt vrijgegeven.:wink:
   
 2. Welnee, de kabelboer zal niet mee werken met een 3de partij om een CAM-module (voor welke externe partij dan ook) uit te brengen. Wil je licht zien bij ziggo, dan moet je het batterijtje vervangen... Ze zijn in zichzelf gekeerd en dat blijven ze ook.

  Gert.
   
 3. Ik ben bang dat je gelijk hebt maar, als positief mens, blijf ik toch hopen. :wink:

  (voorlopig :oops:)
   
 4. Dit verhaal van Tweakers is al eerder aan de orde geweest. Het is wel erg amateuristisch van toon. Die CAM modules zijn gewoon de speciale nog niet bestaande versies die bij CI+ horen. Niets nieuws onder de zon dus.

  Kun je ze gebruiken bij een HTPC? twijfelachtig, zoveel DVB-C tuners zijn er niet, en dan moet één van de fabrikanten wel heel veel moeite gaan doen om zijn PCI CI tuner zo te bouwen dat die in staat is te voorkomen dat je bijvoorbeeld een HDTV programma in volledige resolutie kan opnemen, want dat is de bedoeling van CI+.
   
 5. Vanochtend nog ff een ziggo man aan de lijn (m'n linksys router wil niet meer praten met het kabelmodem), uiteraard ga ik het dan weer hebben over de tv decoder:-P:-P

  Hij vertelde mij dat de irdeto 3 door UPC op dit moment in Amsterdam getest wordt, dat Ziggo samenwerkt met UPC.
  Zal zeker ruim een jaar duren voordat ze zover zijn, wordt dan waarschijnlijk weer een nieuwe decoder, maar ik proefde ook wel misschien een interne TV oplossing (verder weet ik het ook niet)

  Verteld dat ik weet hoe ze flink kosten kunnen besparen...eruit met die decoder en een CAM kaartje maken! :pompom::pompom:

  In ieder geval....het gaat nog ff duren verwacht ik.

  Verder gaan ze naar veeel snellere internet verbindingen (hmm..naam ff kwijt) die honderden Mb/s aan kunnen.

  Denk ik er toch aan om een alphacrypt kaartje te kopen.....

  groet,

  Robert
   
 6. Er zullen vast nieuwe decoders voor uitkomen, maar het lijkt me stug dat deze vereist worden. Dat kost Ziggo wel erg veel geld.

  Dat weten ze wel hoor, maar er zijn specifieke redenen dat ze daar niet voor gekozen hebben.

  Docsis 3. Kunnen meerdere download-kanalen gebruiken. De modems die nu op de markt zijn (wel duur en lastig leverbaar) kunnen 3 tot 6 kanalen gebruiken, wat theoretisch 150-300Mbps is. Praktisch valt het wat lager uit (130 tot 250Mbps). Alleen heb je dan wel verschrikkelijk veel downstream kanalen nodig op de kabel.

  Er is nog ruimte, maar niet zoveel. Zeker niet als de kabel open zou gaan.

  864-1000Mhz is nog onontgonnen gebied, waar je nog 600-800Mbps aan downstreams kwijt kan, alleen heb je dan wel een kwalitatief erg goed kabelnetwerk nodig.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2008
 7. Helemaal goed Klaus...Docsis 3:)

  Robert
   
 8. Bijna helemaal goed, Eurodocsis 3.0 :grin:

  Maurijn
   
 9. Dus Ziggo geeft nu iedereen een ontvanger die straks niet meer tegebruiken is. Hoeveel mensen denkt ziggo straks nog als klant te hebben?????????????????
   
 10. Is ook al (veel) vaker uitgelegd: de officiële decoders zijn wel dmv firmware te updaten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina